Ezért varázsoljon a te gyermeked is!

Ezért varázsoljon a te gyermeked is!

A bűvészkedő gyerkőcök többségéből soha nem lesz főállású bűvész – de ez nem is baj. A varázslatok világából hozott tudást az élet megannyi területén tudják majd kamatoztatni: javítja az előadói és kommunikációs készségeket, a kézügyességet, a kreatív gondokodást és segít az önismeretben is.  Itt van néhány erős érv, miért tanuljon gyereked néhány bűvészmutatványt:

JAVÍTJA A KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGET
Sok zárkózott gyerkőc válik bátrabbá a bűvészkedés segítségével: bár a gyakorlás és a trükkök elsajátítása kétségtelenül inkább az introveráltabbak terepe, az előadáshoz már nincs más lehetőség, mint nyitni a társak felé. Miközben gyermeked bűvésztrükköt ad elő, nem csak megtanul ügyesebben kommunikálni, de közben úgy játszik a szavakkal, hogy az a mutatvány közben erről-arról még el is terelje a figyelmet.

KÉZÜGYESSÉG 
Koordináció, időzítés, reflexek – egy kézügyességi trükk olyan izomcsoportokat mozgat meg a kézben és az ujjakban, amiket SOHA nem használna a gyermeked. Sőt: a varázslatok világában szerzett tapasztalat az iskolai hangszertanulásban is egyértelmű előny és segítség.

KREATÍV GONDOLKODÁS 
A bűvésztrükkök sajátos logikája másfajta gondolkodásra készteti a gyerkőcödet – ezeket egyéb iskolai feladatok és problémák megoldásakor is kamatoztathatja majd. Az elmúlt néhány évtizedben az iskolai oktatásban a hangsúly a tényekről és információkról a kreatív gondolkodás felé mozdult el. A bűvészkedés motiváció arra, hogy fiad-lányod felfedezze, mennyire kreatív. 

SZOCIÁLIS KAPCSOLATTEREMTŐ
Ha bűvészkedik a gyereked, könnyebben teremt majd új kapcsolatokat, megszólít olyan fiatalokat is az iskolában, akikkel alapesetben nem beszélgetne, ráadásul könnyebben illeszkedik be a többiek közé. 

ÖNISMERET 
Nemzetközi kutatások is bizonyítják, hogy a gyerekek önfegyelme, önértékelése, önbizalma és önismerete is fejlődik a bűvészkedés által. Megismeri önmagát és másokat is.

JOBB A VIRTUÁLIS VILÁGNÁL
A virtuális játékok világa és a bűvészkedés sok dologban hasonlít: azt érzik, hogy elsajátítottak valami új készséget, magasabb szintre jutnak, majd valamiféle jutalom, illetve örömérzet keletkeződik. Ugyanakkor a bűvészet maga a való élet, nem csak gombok nyomkodása. 

HOGYAN?
A Figaro Bűvészbolt katalógusában már öt-hat éves varázslóknak való bűvészkellékek is ott sorakoznak: minden apró kelléket megtalálsz a Kicsiknek menüpontban és ha gyerkőcöd már múlt nyolc, akkor bátran vágjatok bele a Figaro Bűvészdoboz összeállításba is. És ha szeretnétek egy izgalmas és mókás programot, nézzetek be hozzánk SZEMÉLYESEN a Figaro Bűvészboltba, ahol élőben is elvarázsolunk titeket és bemutatjuk a trükköket.