Hat egyszerű tipp gyakorláshoz

Hat egyszerű tipp gyakorláshoz

Ma néhány egyszerű tippet és tanácsot osztunk meg veled, mire figyelj gyakorlás közben. Ezek ugyan látszólag magától értetődő dolgok, mégis könnyen elcsúszhatsz rajtuk, vagy megfeledkezhetsz róluk – főleg akkor, ha még nincs akkora gyakorlatod. Lássuk:

1. Egyszerre egy trükköt

Biztos veled is megesett már, hogy egyszerre több trükköt is vásároltál, néztél, olvastál. Ezzel nincs is baj. Ám az a legbölcsebb, ha először csak egyetlen trükköt választasz ki és amíg nem sajátítottad el minden mozdulatát tökéletesen, nem tanulsz újat. 

2. Gyakorlás

Ha tudsz, akkor gyakorolj egy keveset minden egyes nap. Ez sokkal többet ér, mintha csak heti egyszer leülnél és órákon keresztül próbálgatnál egy új kártyaszínezést – az úgy nem fog menni.

3. Csak lassan!

Amikor gyakorolsz, akkor se siess, ne szaladj végig túl gyorsan a mozdulatokon. Add elő az egész mutatványt elejétől a végéig, elképzelve, hogy ez egy valós előadás. Épp úgy, ahogy a gyakorlatban.

4. Még mindig lassan

Amikor már élesben bűvészkedsz a néződnek, akkor se siess, a hirtelen mozdulat gyanús. Ellenőrizd sebességed és semmiképp se legyél túl gyors – lehet, hogy te kényelmesnek és természetesnek érzed a tempót, ám az még mindig gyors.

5. Látható minden?

Győződj meg arról, hogy mindent tisztán és jó látnak a nézők. Nézd meg, hogyan tartod a kezed. Ugye az nem takar semmit az előadás közben, amit gyakorlatban látni kéne?

6. Csökkentsd a felesleges mozgást

Távolítsd el azokat a mozdulatokat, gesztikulációkat, amelyeket a kezeddel teszel és nem adnak hozzá a trükkhöz, hanem csak gyanússá teszik. Attól még, hogy a kártyaszínezés közben három métert tesz meg távolságban a kezed, ugyanúgy jól sikerülhet a trükk, mintha kis amplitúdóval mozog.