Milyen gyakran cseréljem le a kártyámat?

Milyen gyakran cseréljem le a kártyámat?

Ha folyamatosan gyakorolsz és kártyázol, elég gyakran paklit kell cserélned. Általános szabály, hogy a kártyacsomag akkor minősíthető “halottnak“, ha a kártyák csomókban összetapadnak és a pakli széle koszos, barna, illetve csíkos lesz. 
Szabó István írása.

ENNYI IDEIG TART A PAKLID
Bár ha megállás nélkül éjjel-nappal gyakorolsz, akár egy nap alatt is elhasználhatsz egy csomag kártyát, egy rendszeresen és intenzíven gyakorló bűvésznél egy pakli kábé egy-két hétig maradhat formában. Elhasznált csomaggal nem jó ötlet gyakorolni, mivel a kártyák érzése és viselkedése is eltérő – tehát fontos, hogy újhoz közeli minőségű, de már “betört“ kártyával gyakorolj. 

HONNAN TUDOD, HOGY ITT AZ IDEJE KÁRTYÁT VÁLTANI? 
Itt a két leggyakoribb jel, hogy itt az ideje paklit cserélned: 

1. A paklit nem tudod legyezőbe nyitni, legalább hat-hét lap csomókban tapad össze. 

Ha hozzászoksz ahhoz, hogy a kártyák összeragadnak, illetve tapadnak egymáshoz és így gyakorolsz, akkor egy rendes minőségű paklit kevésbé leszel képes irányítani, szétcsúsznak a lapok, oda a legyeződ, kicsúsznak a lapok emeléskor. 

2. A pakli több mint egynegyede hiányzik.
Ha a csomagból sok lap hiányzik, mert kártyatépős trükkhöz használtad, odaajándékoztad a nézőknek, vagy csak simán elvesztettél lapokat és a maradék csomaggal gyakorolsz, akkor a kezed nem lesz hozzászokva egy teljes paklihoz, amit így túl nagynak érezhetsz majd.

MIT TEHETSZ, HA ELHASZNÁLTAD A CSOMAGODAT? 
Mi sem egyszerűbb, erre való a Figaro Bűvészbolt. Közép-Európában egyedülálló, bő kártyaválaszték, köztük megannyi csomag a Bicycle brandtől itt

És mit tegyél, hogy ne használódjon el a kártyád? Erről Kelle Botond barátunk és kollégánk csinált egy videót néhány éve a Figaro Bűvészbolt YouTube csatornájára: