Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Néhány év szünet után ismét lesz Corodini Országos Bűvésztalálkozó, az október 2-i egész napos programban továbbra is kiemelt szerepet kap a bűvészverseny: a hazai bűvészek egyik legfontosabb éves seregszemléjén ugyan új kategóriákban, de változatlanul a bűvészvilágbajnokság hivatalos értékelési rendszere szerint mérettethetik meg tudásukat az kezdő és profi bűvészek. Lesz Figaro Díj is.

A Corodini Bűvészversenyen a hagyományoknak megfelelően ismét átadjuk a Figaro Díjat. A Figaro Bűvészbolt különdíját először az 1983-as versenyen vehette át az egyik fiatal tehetség, az elmúlt években pedig olyan előadók pályafutásában jelentett mérföldkövet, mint Buday Laura, Kiss V. Balázs, Nagy Csaba, Borbély Csaba, Szakmáry Péter és Hajnal Máté. A Díj az oklevél mellett idén egy legalább 25.000 forint értékű Figaro ajándékcsomagot tartalmaz majd.  

Az októberi Corodini Országos Bűvészversenyen Fülöp Tibor zsűrielnök mellett Váradi Tibor, Kelle Botond, Holcz Gábor és Habók János értékeli majd a legjobb tizenkét versenyzőt. Az ÉLŐ döntőt videós előválogatás előzte meg, a versenyen több százezer forint értékű összdíjazás lesz.

Az idei Corodinin a verseny mellett szakmai szemináriumok, kerekasztal-beszélgetés és neves bűvészek közreműködésével gálaműsor is lesz. A rendezvény szervezőcsapata nagyrészt új, Tar László (az egyesület korábbi elnöke) mellett Kristály Márton és Hajnal Máté szervezi a rendezvényt. A Corodini október másodikán lesz a Kőrösiben Budapesten – az egész napos rendezvényre elérhetőek a jegyek a Figaro Bűvészboltban és a corodini.hu weboldalon online is.