Figyelem: ha bűvész vagy, ezekre figyelj oda a Koronavírus miatt!

Figyelem: ha bűvész vagy, ezekre figyelj oda a Koronavírus miatt!

Nagyon sok nyilvános és zártkörű bűvészelőadás is elmarad az ország teljes területére hirdetett veszélyhelyzet miatt, mivel a Kormány megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását. Ha főállású bűvész vagy, nem várt nehézségekbe ütközhetsz a rendezvényes piacon, ugyanakkor némi szerencsével néhány kisebb előadásodat nem fogják majd lemondani. Ezekre figyelj oda műsor és bűvészkedés közben:

1. Használj gyakrabban új kártyacsomagot, a régit pedig tedd félre egy időre! A baktériumok bármilyen felületen ott maradhatnak néhány napig. 

2. Tartsd tisztán a kellékeidet, esetleg kezeld őket fertőtlenítő spray-vel! Ezeket az antibakteriális spray-ket jelenleg bármelyik gyógyszertárból be tudod szerezni 1.000 forint körül. 

3. Ha nem elkerülhetetlen és égetően szükséges, akkor ne érintse meg a kellékeidet a közönségből SENKI SE: teljesen felesleges például, hogy csak azért add ki a köteleidet, mert akkor meg tudják majd vizsgálni a nézők. 

4. Az a legegyszerűbb, ha kerülöd az ÖSSZES interaktív trükköt. Ne hívj ki senkit a színpadra és ne húzzon kártyát  a néző. 

5. Használj gyakran kézfertőtlenítő és kéztisztító gélt – akár műsor közben is. 

6. Kerülj minden olyan helyzetet, ahol kezet kell fognod. Ez bűvészként egy rendezvényen – műsor előtt és után is – különösen nehéz ügy. 

7. Ha lázas vagy, mondd le a fellépést, esetleg add át egy kollégának a műsort.