Elképesztő kézügyessége van, de őrült hülyeségeket csinál a színpadon. (videó)

Rune Klan - “Ki kicsoda?”

Vigyázz, Rune Klan addiktív: ha elkezded nézni a netes videóit, pillanatok alatt beszippant és arra eszmélsz, hogy már órák óta csak őt bámulod. ”Ki kicsoda?” rovatunkban ma Rune Klanra veszünk egy közelebbi pillantást. 
Rune Klan a bűvészvilágban először tiniként tűnt fel. Amikor megjelentek az első szakmának szánt videói, alig múlt húsz esztendős, elég csúnya volt, kövér és rosszul öltözött – de az összes bűvész megőrült kézügyességi érmetrükkjeitől.
 
Rune sztár lett Dániában, ráadásul közben mindenfélébe belefogott. Sikerrel. Joshua Jay közreműködésével kiadott egy zseniális bűvészkönyvet (ez persze nem csak egy szimpla könyv, amiben jó trükkök vannak, de egyben egy nagy képregény is), 2009-ben tévéműsort kapott a dán Channel 5 főműsoridejében Hokus Fucking Pokus címmel, később átnyargalt a YouTube-ra, élt és alkotott amerikában, most pedig Dániában turnézik új műsorával, aminek csak áprilisban és májusban 22 – várhatóan teltházas – állomása lesz.
 
A hozzáértők egy része arról beszél, hogy tulajdonképpen senki nem ötvözi olyan tökéletesen a stand-up comedyt és a bűvészkedést, mint ő. Egy olyan videót hoztunk el most Rune Klantól, amely Trickyleaks című YouTube sorozatának egyik része: a videóban érmerutin, kártyatrükk és egy cérnatépés mutatvány is van – miközben viccesen járja körbe a néhány évvel ezelőtti gazdasági és pénzügyi világválság kérdését. Vicces, érdekes és színvonalas. Jó szórakozást. 
Bónusz: találtunk egy összeállítást Rune Klan korábbi műsoraiból is. Vicces nyitótrükk, óriási pohár-golyó rutin és sok más ritkaság, nézzétek meg ti is.