Kicsit azért szégyelled, de jót nevetsz egy fingópárnán! (videó)

Otto Wessely - "Ki kicsoda?"

Megtaposott műgalambok, széteső asztal és nézők közé dobált kellékek – Otto Wessely egy klasszikus bűvész műsorának paródiáját adja elő a színpadon, ami bár elsőre teljes káosznak tűnik, minden másodperce előre megtervezett és tudatos. “Ki kicsoda?” rovatunkban ismerjétek meg a bűvészek egyik kedvenc bűvészét, ő Otto Wessely.

A BŰVÉSZMŰSOR, AMIBEN SEMMI NEM SIKERÜL

Wessely egy 75 éves osztrák-francia bűvész, aki bő negyedórás műsorával járja évtizedek óta a varietéket és bűvészkongresszusokat. Az egy dolog, hogy már többször gálázott a világ legnagyobb bűvészkongresszusán Blackpoolban és a FISM Bűvészvilágbajnokságon is, de kevesen mondhatják el magukról, hogy egyszerre 3.500 bűvész tapsolta álló ovációval a produkciójukat. 
 
Otto Wessely már 1980-ban is feltűnt néhány percre Paul Daniels legendás szilveszteri tévéműsorában, a komoly szakmai ismertség pedig két évvel később jött el számára, a svájci rendezésű FISM-ön világbajnok lett comedy magic kategóriában. Több komoly szakmai díj tulajdonosa, pariódiaműsora mellett van egy techno actje is, amelyben tulajdonképpen csak és kizárólag eltűnő, illetve megjelenő botokkal bűvészkedik több mint négy percen keresztül – mindezt techno zenére.  
 
Wessely paródiaműsora – ahogy a humor általában – némiképp megosztó, de mégis szinte minden bűvész imádja. Kicsit szégyelled ugyan, de hangosan nevetsz még egy fingópárnás poénon is. Meg úgy az egész műsoron. Nézzétek meg Otto Wessely műsorát vágatlanul a 2018-as Masters of Magic bűvészkongresszusról: