“A magyar bűvészek kezdőlapja leszünk!” - elindult a vadonatúj figarobuveszbolt.hu tesztüzeme

“A magyar bűvészek kezdőlapja leszünk!” - elindult a vadonatúj figarobuveszbolt.hu tesztüzeme

Elindult az idén 50. születésnapját ünneplő Figaro Bűvészbolt vadonatúj weboldala, a bűvészet iránt érdeklődőket nem csak webshop, de ingyenes elérhető interaktív tartalmak, bűvészvideók és tanácsadó cikkek is várják. Az üzlet korábbi honlapja több mint egy évtizeden keresztül működött, az új oldal létrejöttén tíz hónapon át dolgoztak együtt webfejlesztők és bűvészek.

Az új weboldallal több fontos célt is megvalósítottak a Figaro Bűvészbolt munkatársai: nem csak a dizájn lett sokkal modernebb és letisztultabb, de a figarobuveszbolt.hu tartalmai is sokkal könnyebben áttekinthetőek és kereshetőek, illetve végre lehetősége van a bűvészeknek online rendelésre, ráadásul mindez egy minden eddiginél több tartalommal bővelkedő katalógusban történhet meg. 
 
A régi weboldal nem vész el, csak átalakul. A korábbi termékvideókban olyan kiváló hazai bűvészek mutatták be a katalógusban szereplő trükköket, mint Kelle Botond, Hajnóczy Soma, Holcz Gábor, Susán Péter, Csirmaz András, Sófalvi Márton és Tóth Kim Móric. Ezek a videók továbbra is elérhetőek az egyéni termékoldalakon, azonban kiegészültek a Figaro Bűvészboltban elmúlt években rögzített  videókkal is, amelyeket a közönség már láthatott a bolt instagram, YouTube vagy facebook csatornáján. Így nem ritka, hogy bizonyos trükköket több hazai bűvész különböző előadásában és tolmácsolásában is láthatnak az egyéni termékoldalakon. A dizájnos kártyacsomagokról pedig a trailer videók mellett már nem csak egy, hanem több különböző fotó is megtekinthető a weboldalon, hogy ezzel is könnyebb legyen a választás. 
 
Az új webes felülettel kapcsolatban komoly elképzeléseket fogalmazott meg a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa. “Azt szeretném, hogy a magyar bűvészek kezdőlapja legyünk és aki bármilyen szinten is foglalkozik bűvészettel – vagy csak érdeklődik iránta – az érdekes, inspiráló és minőségi időt töltsön a weboldalunkon. Ezért van közel 500 bűvésztrükk a katalógusunkban, ezért van szinte minden trükkünkhöz legalább egy izgalmas bűvészvideó, ezért írunk blogcikkeket és ezért írunk meg izgalmas sztorikat a magyar bűvészet történetéből. És ez még csak a kezdet, nagyon sok tervünk van ezzel az oldallal. De a lényeg, keményen dolgozunk azon, hogy minél több izgalmas szakmai tartalmat tudjunk szolgáltatni és legyen mivel elütni az időt az online térben.” – mondta Szabó István (a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa), aki hozzátette, hogy “eddig is próbáltunk mindenhol ott lenni, de most a weboldal összegyűjt mindent, amit kell: innen egyszerűen lehet majd átnavigálni a bolt YouTube csatornájának heti videóihoz, böngészni a régi videókat, az instás videókat és a facebookot”
 
A weboldal több további rovattal és menüponttal egészül ki, részletes leírásban ismerhető meg a Figaro Bűvészbolt gazdag történelme, illetve a “TOP HAT” rovatban minden hónapban szubjektív toplistával és ajánlóval készülnek a Figaro munkatársai. Ezek a tartalmak hamarosan online is letölthető – és természetesen ingyenes – oktatóanyagokkal egészülnek ki. 
 
Az új figarobuveszbolt.hu-ra természetesen nem csak a modernizáció jegyében volt szükség. “Mondok egy izgalmas számot, Londonban 9 millió ember lakik és ebben nincsenek benne azok, akik a város szélén, az agglomerációban laknak és nap mint nap bejárnak a városba. Londonban két bűvészbolt van összesen és nem élnek meg valami túl könnyen. Budapest jóval kisebb város, itt a piac egyértelműen egyszereplős, mégis néhány éve fel kellett vennünk a harcot és elsősorban a pajzsunkat, hogy megvédjük azokat az értékeket és továbbvigyük azt a szellemi örökséget, amit ez a bolt képviselt az elmúlt ötven évben. Az örökség komoly, nem vagyunk tökéletesek, de igyekszünk. Az új webes felület is egy eszköz, hogy megmutassuk, amit hiszünk és tudunk: mi jobbak vagyunk. Hiszünk benne, hogy a következő ötven év feltörekvő és fiatal bűvészeit is mi segíthetjük majd abban, hogy profi bűvészek legyenek és továbbra is büszkék lehetünk majd egymásra.” – fejtette ki Szabó István.
 
(A korábbi és a jelenlegi weboldal létrejöttében, illetve üzemeltetésében óriási szerepe volt Lonczkor Andrásnak és Kelle Botondnak. Köszönjük nekik!)