Ő nyerte a Figaro50 Bűvészversenyt!

Ő nyerte a Figaro50 Bűvészversenyt!

A Figaro Bűvészbolt ünnepi bűvészversenyén Magyarország legígéretesebb tehetségei, feltörekvő bűvészek mérettették meg magukat. Itt vannak az eredmények!

AZ EREDMÉNYEK

A Figaro50 close-up és színpadi bűvészverseny nagydíját Kovács Bence kapta, aki saját fejlesztésű Rubik kockás mutatványaival és egyedi előadásmódjával kápráztatta el a szakmai közönséget és a bűvészekből álló rangos zsűrit. 

A close-up verseny mezőnye elképesztően erős volt – korábbi országos versenyek díjnyertesei is lemaradtak a dobogóról -, ugyanakkor a zsűri úgy döntött, hogy mindeközben színpadi kategóriában nem oszt ki helyezéseket. 

Close-up kategóriában Gyertyán Balázs második, míg Szőke Kiss Vince harmadik helyezést ért el. Pontszámai alapján Boldog Péter is dobogóra állhatott volna, de a zsűri úgy határozott – bár műsorszáma kiemelkedett a mezőnyből – időtúllépés miatt nem veszik figyelembe pontjait.

Két versenyző kapott különdíjat: a szegedi Bartos Bence és a budapesti Lombos Márton. Bence fiatal kora ellenére is kiemelkedő szakmai produkciót nyújtott, technikai felkészültsége és szóbeli narrációja-előadása meggyőzte a zsűrit. Színpadi kategóriában Lombos Márton szerezte a legtöbb pontot.

A VERSENYRŐL

Több mint harmincan jelentkeztek a Figaro50 bűvészverseny online elődöntőjére, ebből alakult ki az a végleges mezőny, amelynek tagjai szeptember elsején mérhették össze tudásukat a Figaro50 Bűvészkonferencián. A Klauzál Házban tartott versenyen a zsűri a FISM Bűvészvilágbajnokság pontrendszere alapján értékelt. A győztes Figaro50 serleget, egy több mint 20.000 forint értékű bűvész ajándékcsomagot és egy 10.000 forint értékű vásárlási utalványt kapott. A dobogósok és a különdíjasok további ajándékcsomagokat és vásárlási utalványokat vehettek át. 

Döntőbe jutott és sikerrel szerepelt a bűvészversenyen – a helyezetteken és a különdíjasokon kívül -: Fehér György (ő egy hajszállal maradt le a dobogóról), Boldog Péter,  Szombathy Gergő, Válóczy Máté, Keller Krisztián és Hajtó Gyula.

A versenyzőket rangos szakmai zsűri értékelte, Holcz Gábor, Fülöp Tibor, Kaszányi Roland és Tóth Laca. 

A Figaro Bűvészbolt csapata gratulál minden versenyzőnek és köszöni a zsűritagok munkáját! (fotó: Habók János)