Te hogyan tárolod a kellékeidet?

Te hogyan tárolod a kellékeidet?

Egy ideig az ember bűvészkellékei elférnek egy dobozban vagy egy bőröndben. Majd idővel a dobozok száma egyre nő és már akár egy komplett szekrényt foglalnak el a kellékek. Extrém esetekben pedig akár komplett bűvész szoba kialakulásáról beszélhetünk. 
Kelle Botond, a Bűvész Blog főszerkesztőjének írása.

Nyilván, hogy a kellékei között ki mennyire tart rendet, az egyéni vérmérséklet kérdése, de talán jól letesztelheted a következővel kellékeid rendezettségének fokát. Nevezz meg egy kelléket, amit mondjuk legalább egy éve nem használtál, de ott lapul a szekrényedben. Most pedig állj fel a géptől és keresd elő. Ha 1-2 percnél hosszabb idő volt megtalálni, akkor bizony te is hozzám hasonlóan azok közé tartozol, akik nem annyira így:

mint inkább így szokták elrendezni az épp nem használt kellékeiket:

A viccet félretéve a fenti fotón látható átlátszó Ikeás tároló dobozokat sok hazai profi bűvész is előszerettel használja kellékei tárolására (többek között Nagy Molnár Dávid és Soma is). A dobozok előnye, hogy átlátszóak, így látod, hogy mi van bennük anélkül, hogy le kéne pakolnod és kinyitnod őket. Az, hogy mi melyik dobozba kerüljön pedig történhet akár műsortípusok szerint csoportosítva (gyerekbűvész kellékek, színpadi zenés, színpadi szöveges, close-up stb.), akár kellék típusonként rendszerezve (kártyák, golyók, kendők, dobókockák stb.). De ahogyan arról Leif Davidbeszámolt a fenti képen látható szekrények tulajdonosa Charlie Cadabranevű amerikai gyerekbűvész már egészen múzeumi katalogizálás szintre emelte a kellékei rendszerezését. Ugyanis ő egy excel file-ba rendezi azt, hogy melyik kellék melyik dobozban van. A file így néz ki:

Amint látod azt is vezeti, hogy az adott kellék milyen típusú műsorhoz jó, melyik korosztálynak, hogy hol tárolja a leírását vagy a dvd-t hozzá (ugyanis erre is külön file tároló szekrénye van).

Te hogyan tárolod a kellékeidet?