Black Tiger: a designer kártyák királyának története!

Black Tiger: a designer kártyák királyának története!

A Black Tiger kártyacsomag úgy vált minden idők legnépszerűbb designer kártyájává, hogy ehhez mindössze csak egy különös véletlen kellett. Ismerd meg velünk Brad Christian sikersztoriját és a designos kártyacsomagok genezisét!

Az évezred elején járunk, az évszám 2001: néhányan már ezekben az években ráéreztek, hamarosan az lesz a legnagyobb biznisz, ha beszállnak az akkor jócskán gyerekcipőben járó és formálódó internetbe. Magyarországon a betárcsázós internet korát éltük, az internet ugyanazon a vezetéken jött, mint a telefon – és ha épp a startlap.hu-t szerettük volna olvasgatni számítógépünkön, bizony a vezetékes telefonvonal addig elérhetetlenné vált. És mindez aranyáron, korlátlan internetről akkor lakossági felhasználók álmodni sem mertek. 

Ebben az évben történt, hogy Brad Christian megalapította Amerikában az Ellusionist weboldalt és online bűvészboltot. Brad nem csak a bűvészet szenvedélyének hódolt, de már jóideje kísérletezett weblapok készítésével is – ez akkoriban még igencsak ritka tudománynak számított. Kézenfekvő volt, belecsap, vegyíti a kettőt, amihez ért. Weboldalán elsősorban oktatóvideókat árult, amelyeken könnyű kártyatrükköket tanított. 

A biznisz ugyanakkor egy óriási véletlennek köszönhetően indult be csak igazán: Brad Christian az éjszaka közepén Kelly nevű ismerősétől email kapott. Kelly nem tudott aznap este aludni, ezért azzal ütötte el idejét, hogy lefotózott egy Bicycle kártyalapot és az így kapott képet egy kezdetleges képszerkesztő programba töltötte. A képszerkesztőben kipróbálta, hogy nézne ki a kártya negatívja, a valósággal ellentétes tónusok és a fekete szín pedig lenyűgözte Kelly-t. 

Kelly átküldte a fotót Brad-nek, aki mit sem hezitált, néhány hét múlva már megkezdődött a Black Tiger paklik gyártyása a USPCC akkori Cincinnati-i bázisán. A Black Tiger minden idők legtöbbet eladott dizájner paklijává vált és csak az Ellusionist cég több mint 100 féle designer csomagot terveztetett és forgalmazott az azt követő két évtizedben – köztük a legendás Ghost, Shadow Masters paklikat.

Az Ellusionist néhány hónapja úgy gondolta, jól megünnepli a Black Tiger kártyacsomag születésének 20. évfordulóját: megjelentette az úgynevezett Revival Edition-t, a legendás pakli reprintjét. 

Milyen a Black Tiger Revival Edition?

(A.) Ugyanaz a megszokott monokróm dizájn, változatlan hátoldal.
(B.) A képoldalt némiképp újraszabták: valamivel kisebbek, szebbek és elegánsabbak a pipek.
(C.) A “red” verzió került a Revival Edition-be is, tehát a piros kártyalapok fekete alapon NEM fehérek, hanem pirosak – így a laikus néző sem kavarodik meg, milyen színű lapot lát.

A designer kártyák királya a Te polcodról sem hiányozhat, még szerencse, hogy a Figaro Bűvészboltban bármikor beszerezheted: https://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/bicycle/black-tiger-kartyacsomag-revival-edition/

A cikket Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa, bűvész és műsorvezető írta. A fényképeken a Black Tiger ÚJ verziója, a Revival Edition látható.