ESP kártyacsomag (25 lapos)

3 500 Ft

ESP szimbólumokból álló kártyacsomag mentalisták részére. Egy ESP csomagban öt különleges szimbólum van (kör, kereszt, hullámvonal, négyzet, csillag), mindegyik szimbólumból öt-öt van egy pakliban, tehát egy csomag összesen 25 lapból áll. A paklihoz egy magyar nyelvű leírás is tartozik, amelyben megtanulhatod az alábbi mutatványt: “miközben te hátrafordulsz, a néző kiválaszt két ESP lapot. Amikor visszafordulsz, felfeded, melyik kártyákat választotta”.

 

Leírás

A mentalisták gyakran ESP szimbólumokból álló paklit használnak hagyományos pókerkártyák helyett.

Az első ESP csomagot Karl E. Zener tervezte a ’30-as évek közepén. A csomag lapjaival egy mentalista a különleges érzékelés (Extra Sensory Percetion = ESP) öt klasszifikációjából négyet képes előadni – a négy kategória angolul: mind reading, telepathy, clairvoyance, precognition. (A hiányzó ötödik a pszichokinézis, tárgyak mozgatása az elme erejével.)

Ez a leírás egy bevezető ESP trükköt tartalmaz. Ha szívesen merülnél el mélyebben a témában és az ESP mutatványok világában, ajánljuk számodra Molnár Szabolcs magyar nyelvű szakkönyvét “Csodák ESP kártyával” címmel – a könyvet megtalálod a Figaro Bűvészboltban. Szabolcs a “Csodák ESP kártyával” című új kötetében munkásságának és szakmai tapasztalatának esszenciáját adja át: megoszt öt különleges ESP kártyalapokkal bemutatható mentalista mutatványt, betekintést enged az ESP kártyák történetébe és típusaiba, továbbá esszék formájában saját tapasztalatait és gondolatait is megismerhetjük.