A legjobb nyári bűvésztáborok 2021-ben!

A legjobb nyári bűvésztáborok 2021-ben!

Nyári bűvésztáborok 2021-ben!

Ezen a nyáron minden korábbinál több bűvésztábor várja a gyerkőcöket. Facebook csoportunk közvetítésével pedig összeszedtük nektek a legjobb fővárosi és vidéki táborokat.

Bizonyosan a tavaly nyári bűvésztáborok páratlan sikerén felbuzdulva idén még több időpontban és helyszínen várják a varázsolni vágyó gyerkőcöket a hivatásos bűvészek: a bűvésziskolát is vezető Susán Péter a festői Verőce környezetében Kőhalmi Ferenccel, Győrben Balogh Annával tart tábort, míg Miskolcon Szűcs Ádámmal, Baján, Budaörsön és Budapest több pontján Molnár Szabolccsal, Kecskemét városában Csongrádi Bélával és Budapesten Habók Jánossal, illetve Luival, Feodor Attilával, Damien White-tal találkozhatnak a gyerkőcök.

Az alábbiakban találhatjátok a részleteket.  A bűvésztáborokat részletesen is bemutató promóciós szövegeket hely hiányában – akkor nagyon hosszú lett volna a cikk – nem írtunk bele ebbe a cikkbe, de a tanárok, a helyszín és az időpont megjelölése után egy-egy link vezet titeket a táborok facebook eseményeire, illetve weboldalaira. Bátran kattintsatok tovább. 

Tanárok: Kőhalmi Ferenc, Susán Péter.
Helyszín: Verőce.
Időpont: július 5-9.
Infók ezen a linken.

Tanárok: Susán Péter, Balogh Anna.
Helyszín: Győr.
Időpontok: július 12-16. és augusztus 2-6.
Infók ezen a linken

Tanárok: Szűcs Ádám, Gombkötő Alex.
Helyszín: Miskolc.
Időpontok: június 28. – július 2., július 5-9., július 12-16., július 26-30., augusztus 2-6.
Infók ezen a linken

Tanár: Molnár Szabolcs.
Helyszín: Baja.
Időpont: július 26-30.
Infók ezen a linken

Tanár: Molnár Szabolcs.
Helyszín: Budapest, XIV. kerület.
Időpontok: július 12-16. és július 19-23.
Infók ezen a linken

Tanár: Molnár Szabolcs.
Helyszín: Budapest XIX. kerület.
Időpontok: június 28-július 2. és július 5-9.
Infók ezen a linken és itt.

Tanár: Molnár Szabolcs.
Helyszín: Budaörs.
Időpont: augusztus 23-27.
Infók ezen a linken

Tanár: Habók János.
Helyszín: Budpest, II. kerület.
Időpontok: július 5-9., július 12-16., július 26-30.
Infók ezen a linken.  

Tanár: Lui, Feodor Attila, Damien White.
Helyszín: Budapest.
Időpontok: július 12-13., 15-16., 22-23.
Infók ezen a linken.  

Tanár: Csongrádi Béla.
Helyszín: Kecskemét.
Időpont: június 28. – július 2.
Infók ezen a linken

A hazai bűvésztáborokról az infókat a Figaro Bűvészbolt facebook csoportjában közzétett felhívásunk alapján tudtuk meg kollégáinktól. Ha te is profi bűvész vagy, de a te táborod nem szerepel a felsorolásban, csatlakozz az üzlet hivatalos csoportjához és küldd el nekünk a táboroddal kapcsolatos infókat emailban a szaboistvanbuvesz@gmail.com email címre – és update-eljük a posztot a te infóiddal együtt. 

Új trükkökkel és kártyákkal ünnepli az ország újranyitását a Figaro Bűvészbolt!

Új trükkökkel és kártyákkal ünnepli az ország újranyitását a Figaro Bűvészbolt!

"Rég láttam ennyi izgalmas újdonságot egyszerre a Figaroban" - új trükkökkel és kártyákkal ünnepli az ország újranyitását a Figaro Bűvészbolt!

A pandémia harmadik hullámának kritikus hetei után újra teljes fordulatszámon pörög az élet a Figaro Bűvészboltban: Olaszországból és az Amerikai Egyesült Államokból érkezett a napokban két hatalmas szállítmány az üzletbe. A több száz kiló bűvészkellék és kártya 18 új terméket is rejt, a Figaro kínálata többek között üvegen áthatoló érmékkel, bűvészkönyvekkel, Ellusionist kártyákkal és egy izgalmas kocka illúzióval is bővült.

“Nagyon büszke vagyok a megújult kínálatunkra. Felkészültünk arra, hogy hamarosan újra munkába állhatnak a hivatásos bűvészek, így külön figyelmet fordítottunk rájuk, hogy nekik is kínáljunk néhány új rekvizitet, amivel jobbá, érdekesebbé és inspirálóbbá tudják tenni színpadi előadásaikat. A Tejből KOCKA illúzió például egy nagyon izgalmas kellék, ami a vízújság mutatvány elvét helyezi térbeli működésbe és vegyíti a klasszikus kockamegjelentetéssel. De nem ez az egyetlen színpadi újdonság.” – meséli Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa. Az új stand-up és színpadi trükkök között elérhető még az üzletben és a Figaro webshopban a színpadi kártyavándorlás prémium verziója, mágneses összekapcsolódó karikák és Bicycle óriáskártya is. 

A Figaro Bűvészbolt close-up kínálata is megújult: fából készült gyönyörű card box, üvegen áthatoló érme, engedetlen üveg és lemosható kártyás tetoválás várja az érdeklődőket az új prémium kártyacsomagok mellett. Megérkezett a Figaroba az Ellusionist egyik legendás kártyájának megújult verziója (a Legacy Shadow Masters), a nagyon okosan jelölt marked Ghost Cohort, a Star Wars galaxisba kalauzoló Mandalorian, a Queens és a Division kártyacsomag. 

“A bűvészet szakirodalma lélegzetelállítóan gazdag és szerteágazó. A Figaro Bűvészboltnak fontos szerepe van a szakmabeliek mentorálása, edukálása és fejlődése kapcsán, ezért kötelességünknek éreztük, hogy polcainkon új és szerintünk fontos bűvészkönyvek is helyet kapjanak. Gondosan válogattuk őket. Például a nem rég megjelent Andi Gladwin könyvet szerintem hamarosan az évtized egyik legnagyobb hatású kártyás könyveként fogják emlegetni, a By Forces Unseen korábbi példányai pedig az elmúlt években több száz dollárokért cseréltek gazdát a világ neves close-up bűvészei között, ezért rögtön lecsaptunk a második kiadás néhány darabjára. A The Nine of Diamonds pedig kifejezetten miattam került be a bolt kínálatába, mert ez a könyv az én egyik személyes kedvencem.” – árult el néhány érdekességet István az új bűvészkönyvek kapcsán. 

A Figaro Bűvészbolt egész nyáron nyitva tart, az üzletben István, Péter és Alex várja az érdeklődőket. 

Bréking: a Figaro Bűvészbolt mostantól az otthonodba költözik

Bréking: a Figaro Bűvészbolt mostantól az otthonodba költözik

Bréking: a Figaro Bűvészbolt mostantól az otthonodba költözik

A járványügyi szigorítások miatt átmenetileg a Figaro Bűvészbolt is bezárt: ugyanakkor amíg te nem jöhetsz a Bűvészboltba, a Figaro bűvészei mennek hozzád. Mostantól a figarobuveszbolt.hu oldalon leadott rendeléseket Budapest városhatárán belül (a járványügyi szabályokat és a biztonsági óvintézkedéseket fogkozottan betartva) az üzlet munkatársai szállítják házhoz. A Figaro Futár szolgáltatásának ára a szokásos szállítási díjak töredéke, mindössze 999 forint – így te is és a Figaro is jobban jár vele, mint az egyéb szállítási opciókkal.

“Nehezen barátkozunk meg a mostani helyzettel, ugyanakkor megértjük és támogatunk minden olyan intézkedést, ami hosszabb távon azt a célt szolgálja, hogy újra normális életünk legyen, találkozhassunk a barátainkkal és ismét színpadra állva szórakoztathassuk a közönséget.” – kezdte Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa. “A Figaro Futárt azért találtuk ki, mert szerettünk volna egy jóval olcsóbb szállítási alternatívát, hiányoznak nekünk a vevőink és a biztonsági óvintézkedéseket szem előtt tartva szeretnénk veletek továbbra is élő kapcsolatot tartani. Szerintem ez egy mókás kezdeményezés, nem mindenki mondhatja el magáról, hogy a Figaro Bűvészbolt megy hozzá házhoz.”

A Figaro Futár szolgáltatásai során Gombkötő Alexszel és Szabó Istvánnal találkozhattok, akiktől azt is kérhetitek, hogy mutassanak nektek egy trükköt – ráadásul az utánvétes csomagokat nem csak készpénzzel, de bankkártyával is kifizethetitek. A szállítási díj teljes összegével a kiszállítást végző bűvészt támogatjátok. (A Figaro bűvészei emellett szeretik a jó trükköket, a finom szendvicseket, a pálinkát és az olcsó konyakot.) 

A Figaro Futár a járványügyi szigorítások idején üzemel. 

5 tipp online bűvészkedéshez​

5 tipp online bűvészkedéshez

5 tipp online bűvészkedéshez

Az elmúlt egy év változásai soha nem látott kihívások elé állítottak minket. Az online meetingek és a virtuális előadások szépen lassan hétköznapjaink szerves részévé váltak, ehhez pedig nekünk bűvészeknek is alkalmazkodnunk kellett. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttünk neked néhány online műsorokkal kapcsolatos tippet, ötletet és észrevételt. 

1. Légy vizuális és gyors!
Van egy rossz hírünk, a közönség figyelmének fenntartása digitális platformokon keresztül sokkal nehezebb, mint élőben. A hosszú és bonyolult trükköket nehezen követik a nézők, ezért (amikor teheted) mutass vizuális és gyors trükköket. Ehhez persze nem feltétlenül kell új mutatványokat tanulnod, bátran használj olyan trükköket és kellékeket, amik korábban is ott voltak a repertoárodban: egy gyors érmetrükk, papírból pénz rutin, tűzpénztárca, wow card, level one.

2. Légy interaktív!
Attól még, hogy nincs fizikai kapcsolat a nézőkkel és nem egy térben vagytok, még bevonatod őket a műsorodba – sőt, bizonyos interaktív mutatványok még jóval hatásosabbak és sokkal inkább lehetetlennek tűnnek, ha online mutatod őket. Az egyik nagy amerikai online bűvész fórumon több bejegyzés is született arról, hogy a Rainbow Deck, a Mentalista Négy Kártyája és az Invisible Deck mutatványok az elmúlt időszak tapasztalatai alapján még nagyobbat szólnak a digitális térben. 

3.Használj ki minden lehetőséget!
A digitális platformokon számos olyan lehetőséget használhatsz ki, amiket élő előadásban egyáltalán nem: chat, kommentek, azonnali online kommunikációs eszközök. Egy-egy matematikai trükkhöz, vagy mentalista rutinhoz akár egyszerre az összes nézőt is be tudod vonni. (Akár arra is megkérheted a nézőidet, hogy hozzanak magukkal a műsorra egy sima pakli kártyát és csinálják pontosan ugyanazt a lapokkal a monitor előtt, mint amit te csinálsz az előadás közben. Képzeld csak: nem elég, hogy mutatsz egy trükköt kamerán keresztül, de az instrukciókat követve a nézőid is ugyanezt csinálják a nappalijukből, majd úgy lesz sikeres számukra is a mutatvány, hogy fogalmuk sincs, hogy csinálták. Varázslat. Ezeket a trükköket Do as I do mutatványoknak hívjuk és korábban is léteztek, de így még ütősebb, hogy a közönség nincs veled egy helyiségben.)

4. Adj elő olyan trükköket, amiket eddig még soha!
Egy-egy új mutatvány gyakorlásával és tökéletesítésével akár hosszú hónapokat is eltölthettél úgy, hogy aztán SOHA NEM ADTAD ELŐ élő közönség számára. Mindezt mondjuk azért, mert a trükk és a mozdulat szögigényes, tehát nem mindegy, a nézők honnan néznek téged. Az online platformok ebben is új horizontot nyitottak, a kamera fix szögből mutatja a trükkjeidet, ráadásul segít a monitorod is, hiszen kapásból magadat is látod szemből, könnyen csekkolhatsz mindent. 

5. Nagyon figyelj a fényekre!
Elég sok dologra oda kell figyelned, ha virtuális bűvészműsort adsz – ezek közül a megfelelő megvilágítás az egyik legfontosabb. Ha a fény nem megfelelő, vagy túl sok, akkor például a képen a kártyalap kiég és semmit nem látnak majd a trükkből a nézőid. Próbálj el előre mindent, nem hátrány, ha előre beállítod a fényeket, elpróbálod a műsorodat és azt a platformot is jól ismered, ahol az előadást tartod. 

Készítsük el együtt az ország legnagyobb kártyaszínezés videóját!

Készítsük el együtt az ország legnagyobb kártyaszínezés videóját!

Készítsük el együtt az ország legnagyobb kártyaszínezés videóját!

A kartyacsomag.hu és a Figaro Bűvészbolt úgy döntött, felhívást tesznek közzé és elkészítik az ország legnagyobb kártyaszínezés videóját. Az online közösségi kezdeményezésben részvevők nyerhetnek is. 

A szervezők február 21-ig várják a kezdő és hivatásos bűvészek/kártyazsonglőrök kártyaszínezéseket tartalmazó videóit a kartyacsomag@gmail.com email címre mp4 formátumban. 

A Figaro Bűvészbolt a felhívásra jelentkezők között nyereményeket is kioszt majd:

 • A Kártyacsomag Crew két kedvence egy-egy 3.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodik, amely a Figaro Bűvészboltban, a figarobuveszbolt.hu és a kartyacsomag.hu felületein használható fel.
 •  A Kártyacsomag Crew további öt részvevőt választ ki, ők egy-egy 1.000 forint értékű utalványt kapnak

Az alábbiakban látható a Kártyacsomag Crew videós felhívása Gombkötő Alexszel, Szőke Kiss Vincével és  Szabó Istvánnal.

Virtuális bűvészet és Gyertyán Balázs a Figaro Bűvészbolt következő digitális workshopján!

Virtuális bűvészet és Gyertyán Balázs a Figaro Bűvészbolt következő digitális workshopján!

Virtuális bűvészet és Gyertyán Balázs a Figaro Bűvészbolt következő digitális workshopján!

Január 28-án lesz a következő Figaro JAM Session: az online foglalkozás első részében Gyertyán Balázs tart rövid szemináriumot, majd a második részben az online bejelentkező szakmabeliek mutathatnak be egy-egy trükköt. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Gyertyán Balázs művészete inspiráló és formabontó – előadásaiban a mentalizmust, a bűvészetet és a stand-up comedyt vegyíti. Számos színházi produkció szereplője, kreatív munkatársa és televíziós műsorok konzulense. Az egyik első hazai bűvész, aki a pandémia idején újratervezte és virtuális térre szabta műsorait. A JAM Sessionre nem csak virtuális előadásának néhány mutatványát hozza el (természetesen magyarázattal együtt), hanem általánosságban is beszél az online műsorokról – például: hogy milyen jellegű trükkök  működnek kifejezetten jól ebben a közegben.  

A PONTOS PROGRAM

1. 18:30-tól SZEMINÁRIUM Gyertyán Balázzsal.

2. 19:30-tól WORKSHOP: hozd el a mutatványodat te is, mutasd be nekünk webkamerádon keresztül – mi megtapsoljuk és tanácsokkal látunk el.

Regisztráció itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZUGdwR4R2FAHnFPnO6ulEdSaZG4ywSrGZyr_Sk-XPewKcEQ/viewform?usp=sf_link

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. 

Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

A sikeresen regisztrálók az Jam Session előtti utolsó munkanapon emailben egy linket kapnak, ezen keresztül tudnak majd becsatlakozni a workshopba. 

Nyerj a Figaro Szerencsekerékkel – trükköket, kártyákat, illetve akár egy 10.000 forint értékű vásárlási utalványt is!

Nyerj trükköket, kártyákat, illetve akár egy 10.000 forint értékű vásárlási utalványt is!

Nyerj a Figaro Szerencsekerékkel - trükköket, kártyákat, illetve akár egy 10.000 forint értékű vásárlási utalványt is!

Hamarosan debütál a Figaro Bűvészbolt különleges szerencsekereke: ha január második felében nálunk vásárolsz legalább ötezer forint értékben, megpörgetheted az értékes ajándékokat rejtő szerencsekerekünket. Minden pörgetés nyer.

Többek között Bicycle kártyát, designos kártyapaklikat, színpadi trükköket, párlapos kártyamutatványokat, oktatóanyagokat és vásárlási utalványt nyerhetsz. A játék január végéig tart és a szerencsekerék előlapján található huszonnégy mező az alábbi nyereményeket rejti: 

1. mező: 10.000 forint értékű vásárlási utalvány.
2; 14; 20. mező: Egy csomag standard Bicycle kártya.
3; 9; 15. mező: 10 százalék kedvezmény a vásárlásod értékéből.
4; 16. mező: 1.000 forint értékű vásárlási utalvány.
7; 13; 22. mező: Figaro oktató DVD.
10; 19; 6; 12. mező: Három ásztrükköt tartalmazó oktató leírás.
5; 11 mező: Színpadi mutatvány – választható kendőből tojás, fényszedés, vagy gazdaságos megjelenő bot.
17; 21. mező: Egy szabadon választott dizájnos pakli.

8; 18; 23; 24. mező: Párlapos kártyamutatvány – változó kártyák, vagy csillag jóslat.

A játék a személyes vásárlásokra vonatkozik. 

A tíz év alatti gyerekeknek – a forgatás eredményétől függetlenül – lehetőségük van arra, hogy a kipörgetett nyeremény helyett két általunk felajánlott gyermektrükkből válasszanak. 

Ezért varázsoljon a te gyermeked is!

Ezért varázsoljon a te gyermeked is!

Ezért varázsoljon a te gyermeked is!

A bűvészkedő gyerkőcök többségéből soha nem lesz főállású bűvész – de ez nem is baj. A varázslatok világából hozott tudást az élet megannyi területén tudják majd kamatoztatni: javítja az előadói és kommunikációs készségeket, a kézügyességet, a kreatív gondokodást és segít az önismeretben is.  Itt van néhány erős érv, miért tanuljon gyereked néhány bűvészmutatványt:

JAVÍTJA A KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGET
Sok zárkózott gyerkőc válik bátrabbá a bűvészkedés segítségével: bár a gyakorlás és a trükkök elsajátítása kétségtelenül inkább az introveráltabbak terepe, az előadáshoz már nincs más lehetőség, mint nyitni a társak felé. Miközben gyermeked bűvésztrükköt ad elő, nem csak megtanul ügyesebben kommunikálni, de közben úgy játszik a szavakkal, hogy az a mutatvány közben erről-arról még el is terelje a figyelmet.

KÉZÜGYESSÉG 
Koordináció, időzítés, reflexek – egy kézügyességi trükk olyan izomcsoportokat mozgat meg a kézben és az ujjakban, amiket SOHA nem használna a gyermeked. Sőt: a varázslatok világában szerzett tapasztalat az iskolai hangszertanulásban is egyértelmű előny és segítség.

KREATÍV GONDOLKODÁS 
A bűvésztrükkök sajátos logikája másfajta gondolkodásra készteti a gyerkőcödet – ezeket egyéb iskolai feladatok és problémák megoldásakor is kamatoztathatja majd. Az elmúlt néhány évtizedben az iskolai oktatásban a hangsúly a tényekről és információkról a kreatív gondolkodás felé mozdult el. A bűvészkedés motiváció arra, hogy fiad-lányod felfedezze, mennyire kreatív. 

SZOCIÁLIS KAPCSOLATTEREMTŐ
Ha bűvészkedik a gyereked, könnyebben teremt majd új kapcsolatokat, megszólít olyan fiatalokat is az iskolában, akikkel alapesetben nem beszélgetne, ráadásul könnyebben illeszkedik be a többiek közé. 

ÖNISMERET 
Nemzetközi kutatások is bizonyítják, hogy a gyerekek önfegyelme, önértékelése, önbizalma és önismerete is fejlődik a bűvészkedés által. Megismeri önmagát és másokat is.

JOBB A VIRTUÁLIS VILÁGNÁL
A virtuális játékok világa és a bűvészkedés sok dologban hasonlít: azt érzik, hogy elsajátítottak valami új készséget, magasabb szintre jutnak, majd valamiféle jutalom, illetve örömérzet keletkeződik. Ugyanakkor a bűvészet maga a való élet, nem csak gombok nyomkodása. 

HOGYAN?
A Figaro Bűvészbolt katalógusában már öt-hat éves varázslóknak való bűvészkellékek is ott sorakoznak: minden apró kelléket megtalálsz a Kicsiknek menüpontban és ha gyerkőcöd már múlt nyolc, akkor bátran vágjatok bele a Figaro Bűvészdoboz összeállításba is. És ha szeretnétek egy izgalmas és mókás programot, nézzetek be hozzánk SZEMÉLYESEN a Figaro Bűvészboltba, ahol élőben is elvarázsolunk titeket és bemutatjuk a trükköket.

“Büszke vagyok az üzletre!“ – évzáró beszélgetés a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával

“Büszke vagyok az üzletre!“ - évzáró beszélgetés a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával

“Büszke vagyok az üzletre!“ - évzáró beszélgetés a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával

Miközben a hivatásos előadóművészek sosem látott nehézségekkel néztek szembe, sok fiatal újrakezdte a bűvészkedést a pandémia alatt. Az új esztendőre ambiciózus terveket szövöget a Figaro, ismét lesz például videós bűvészverseny is. Az év utolsó napján Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa beszél az elmúlt egy év történéseiről és jövőbeli terveiről.

Milyen volt szerinted ez az év? 

Ez egy nagyon nehéz év volt, ahol egyik pillanatról a másikra minden bizonytalanná vált körülöttünk. És itt nem elsősorban a Bűvészboltra gondolok: ha körbenézek a közvetlen környezetemben, sok rossz dolgot látok és ezért is nem akarok panaszkodni. A Bartókon a környező üzletekben jóideje ugyanazok a szomszédaink, szeretjük őket, jóban vagyunk. Az egyik bolt megszűnt, a másik boltban azon gondolkodnak, hogy lehetne a lehető legkisebb kárral véglegesen bezárni az üzletet, a harmadik bolt tulajdonosa pedig esténként felveszi a Netpincéres piros munkaruhát, hogy fenn tudja tartani az üzletét és magát. Rossz ezt látni.

És a bűvészekkel mi a helyzet? 

Nyilván nem jobb a helyzet a bűvészek és az előadóművészek között sem: lehet valaki az ország egyik legtehetségesebb bűvésze, lehet ebben egy csomó munka, energia, kitartás és pénz, évtizedek kemény munkájával felépített karrier és egzisztencia, most – remélhetőleg csak átmenetileg – minden kártyavárként omlik össze. Sokakkal beszélgettem a szakmából és az átmeneti hónapokban többen is civil foglalkozás után néztek. Olyan tehetséges előadóművészek, akiknek csak és kizárólag a színpadon lenne a helyük. De ez az újratervezés éve volt. Ehhez képest én nem panaszkodom: bár tavasszal a szabályozások szerint két hónapig zárva kellett lennünk és ez természetesen fájt nekünk, nálunk megy tovább az élet. Persze, másképp, mint ahogy terveztük. Viszont meg szeretnék osztani az olvasókkal egy fontos gondolatot: amit az emberek tehetnek, ha van pénzük, menjenek, vásároljanak és költsenek magyar kisvállalkozásoknál. Oké, lehet, hogy egy amerikai, esetleg kínai webshopban megtalálsz valamit mondjuk tíz forinttal olcsóbban. De az a webshop nélküled is jól van és profitot termel – szemben a magyar kisvállalkozással. 

 

Azért történtek jó dolgok is, nem?

Persze. Minden évben sok fiatal vág bele a bűvészetbe és ebben a Figaro Bűvészbolt fogja a kezüket, tanácsokat adunk, kellékeket ajánlunk és megmutatjuk, hogyan érdemes belevágni ebbe a szakmába. Azonban idén pont a pandémia miatt sok újrakezdő is volt, akik elmentek home officeba, lett egy csomó idejük magukra és a hobbijukra és leporolták az otthoni kártyacsomagokat. Ez jó. Mindeközben mi igyekeztük azt csinálni, amit eddig: minden hónapban megcsináltuk a Jam Session workshopot – ameddig lehetett, addig élőben és személyesen. Nagyon fontos, hogy a Figaro Bűvészbolt közösséget építsen, inspiráljon és motiváljon. És ezeken a workshopokon idén is remek szemináriumok voltak teljesen ingyen. Hadd emeljek ki néhányat: Susán Péter kreativitása egyszerűen elképesztő, hihetetlen ötleteket hozott a Jam Sessionre, de ott van például Hajnal Máté, aki bámulatos tehetséggel van megáldva, lélegzetelállító volt nézni a trükkjeit. Nagyon hálásak vagyunk nekik és mindenki másnak, akik szemináriumot tartott nálunk idén. Ők úgy készültek fel és fektettek sok munkát a szemináriumi anyagukba, hogy ahogy mi a szervezést, úgy ők a szemináriumokat is teljesen ingyen és bérmentve vállalták. A közösségért. 

“A pandémia miatt sok újrakezdő is volt, akik elmentek home officeba, lett egy csomó idejük magukra és a hobbijukra és leporolták az otthoni kártyacsomagokat.“

És idén újra volt videóverseny. Miért pont most rendeztétek meg ismételten ezt a versenyt?

A koronavírus első hulláma jó apropót teremtett arra, hogy több év szünet elővegyük a fiókból a videós bűvészversenyünket. Mikor, ha nem most. Működött. Jó volt látni, hogy több mint ötven jelentkezőt mozgatott meg a verseny, jó volt látni, hogy az egész szakma végignézte a nevezéseket és követte a verseny állását és az is hihetetlen, hogy már néhány nappal a verseny eredményhirdetése után kaptuk a privát üzeneteket, mikor lesz a következő. Jelentem, huszonegyben is lesz Figaro Videóverseny.

Beszéltünk már a pandémiáról, az üzlet által szervezett videóversenyről és a Jam Session eseményekről, de nem csak ezekből állt az év. Mit emelnél ki még? 

Ha általánosságban kell beszélnem, büszke vagyok az üzletre és annak kellékkínálatára. Ha nemzetközileg kell összehasonlítanom, egy pillanatig nem cserélném le a Figaro Bűvészbolt kínálatát és árait mondjuk a bécsi bűvészboltéval sem. És azt is ki szeretném emelni, hogy az elmúlt években tudatosan dolgoztunk azon, a polcainkon legyenek olyan trükkök is, amiket nemzetközi szinten is kiemelkedő magyar bűvészek találtak ki és alkottak meg. Szabó G. Gábor párlapos trükkje mellett többek között Hajnóczy Soma, Csirmaz András és Astor mutatványai is ott vannak a kínálatunkban egy ideje.

“Már néhány nappal a verseny eredményhirdetése után kaptuk a privát üzeneteket, mikor lesz a következő.“

Mit hoz a következő év? Milyen terveitek vannak? 

Idén kiadtunk egy olyan bűvészdobozt, ami hiányt pótol és amelynek a kellékeit bármikor szívesen adnám egy kezdő gyerek és fiatal kezébe – szemben az összes plázákban kapható gagyi és vacak bűvészdobozzal. Jövőre egy másik nagy tervünk van, az elmúlt évtizedekben számos kártyabűvészettel kapcsolatos kiadványt jelentettünk meg – ezek főleg oktatófüzetek – és egy ideje már nincsenek a polcainkon, miközben nagyon nagy érték és tudás van bennük. Szeretnénk ezeket újraszerkeszteni és egy átfogó, magyar nyelven még sosem látott és sosem olvasott komoly szakmai anyagot kiadni. Szóval jön egy kötet. Ami nagyon jó lesz. Emellett szeretnénk magasabb szintre emelni a videós anyagainkat, amihez új technikai eszközökre és egy új kamerára ruháztunk be – ennek már rég itt volt az ideje. 

És a rendezvények? 

Minden bizonytalan. Azt elmondhatom, nekem nagyon kényelmetlen volt online platformon lebonyolítani az idei utolsó két Jam Session workshopot, egyszerűen nem adja vissza az élő alkalmak élményét, de most nincs jobb, ezt fogjuk folytatni a következő hónapokban is. Amint lehet és biztonságos, visszatérünk az offline alkalmakra és jövő nyáron kétszer is szeretnénk Street Magic Napot szervezni, ha tehetjük – mert az idei nagyon jól sikerült, remekül éreztem magam.

“És szeretnék ehhez a feladathoz felnőni: szolgálni szeretném a Figaro Bűvészboltot, ápolni annak szellemi örökségét és továbbvinni azokat az értékeket, amiket nagyapám és édesapám is képviselt.“

Mi az, amit a boltban másképp szeretnél csinálni, mint korábban? 

Nézd, számomra a bűvészbolt nagyon sokat jelent. A bűvészet a szenvedélyem, élek-halok érte, az ünnepek közötti időt is bűvészkönyvekkel töltöttem és nincs jobb érzés annál, amikor több száz ember tapsol téged, miközben a színpadon állsz. De én sose leszek világhírű bűvész és sose fognak felismerni hétköznapi emberek a budapesti utcákon, hogy  “óóó, te vagy az a híres bűvész“. Nekem nem a saját karrierem, hanem a Figaro Bűvészbolt az első. Egy órási szellemi örökséget kaptam és bár ez egy hihetetlen ajándék, de közben óriási felelősség is. És szeretnék ehhez a feladathoz felnőni: szolgálni szeretném a Figaro Bűvészboltot, ápolni annak szellemi örökségét és továbbvinni azokat az értékeket, amiket nagyapám és édesapám is képviselt. Nekem ez az utam. A velem egykorúakat és a nálam fiatalabbakat könnyedén megszólítom, ők ott vannak a workshopokon, a hétköznapokban az üzletben és velük fröccsözöm egy csomag kártya kíséretében zárás után. Amiben fejlődnöm kell, hogy a nálam idősebb szakmabelieket is jobban meg tudjam szólítani és ők is érezzék, mit jelent mai napig a Figaro Bűvészbolt, a mi fényünk kicsit sem kopott meg, ez a hely kicsit más, de mégis ugyanaz, mint régen – és számunkra, számomra ők fontosak. Többek között ebben szeretnék fejlődni. 

Köszönöm a beszélgetést.

Én is köszönöm. És egy utolsó félmondat a végére: amellett, hogy hálával és köszönettel tartozom mindenkinek, aki idén vásárlásával támogatott minket, szeretném megköszönni a kollégáimnak, Ők egyszerre a barátaim is és ez nagyon sokat jelent számomra. Jövőre találkozunk. 

Az év TOP 3 kártyabontása!

Az év TOP 3 kártyabontása

Az év TOP 3 kártyabontása!

Oké, némiképp csalás a cím, mert az idei évben nem is volt több három kártyabontásnál a kartyacsomag.hu YouTube csatornáján – de azokat most megmutatjuk nektek. 

Az Inside The Cardbox sorozatában Szőke Kiss Vince bámulatos részletességgel mutatja be a kártyacsomagokat: a videó elején látványos cardistry mozdulatokkal kápráztatja el szemünket a monitoron keresztül, majd MINDENT elmesél és megmutat a paklikról. Mutatjuk az idei videókat.

Guardians kártyacsomag
Guardians kártyacsomag nem csak attól legendás, hogy ez volt a Theory11 első dizájnos kártyapaklija, de a lapokon a klasszikus hátoldal születik újra – kicsit másképp. A részben Vince elmondja többek között azt is, hogy: mikor adták ki a paklit, hogy néznek ki rajta az angyalok, mennyire nagy a kártya szegélye. Aztán a zsűri bealszik.

Christmas kártyacsomag

Ugyan vége van már a Karácsonynak, de ez kit zavar? Szeptemberben már az összes plázát karácsonynak öltöztetik, sőt: még január elején is szól a rádióból a Whamtől a Last Christmas. Tehét a karácsony MINDIG aktuális. A Christmas kártyacsomag minden milimétere ünnepi giccsben virít. Mit keres a rénszarvas hátán egy pingvin a joker képoldalán? Valóban a TÉLANYÓ a dáma? Tényleg a bűvészek kedvéért duplicate és még gaff kártya is van a csomagban? Vince megmutatja a videóban a kártyát és hogy milyen lett a haja: 

DC Superman kártyacsomag
Superman képregényhű ábrázolása a kártyákon és az a szuperhős, aki mindig S-es pólót visel. Vince lerántja a leplet arról:

 • hol gyártották a csomagot – mert nem az USA-ban -, 
 • hányféle ikonikus Superman ábrázolás találkozik a jokereken, 
 • igen, a csomag one way és hogy ez mit jelent, a videóban kiderül. 

Az Inside The Cardbox természetesen jövőre is folytatódik majd havi rendszerességgel – és Szőke Kiss Vincével – a kártyacsomag YouTube csatornáján. Iratkozz fel a csatornára, hogy ne maradj le a további videókról. 

Már most megérkeztek a 2021-es év legújabb trükkjei!

Már most megérkeztek a 2021-es év legújabb trükkjei!

Már most megérkeztek a 2021-es év legújabb trükkjei!

Mindig mi voltunk az elsők és ez most sincs másként: a Figaro Bűvészbolt már a 2020-as év utolsó napjaiban elhozta Magyarországra az új esztendő legfrissebb mutatványait és legütősebb pémium kártyáit.

A Figaro Bűvészbolt kínálata egészen különleges kellékarzenálllal bővült: mától kapható hazánkban is a világhírű japán Tenyo bűvészcég 2021-es kollekciójának két legjobb trükkje – a semmiből látványosan érmét megjelentető Magic Tweezers gimmick és a The Blur trükkös pakli -, számos exkluzív kártyacsomag, egy paklik tárolására alkalmas prémium Deck Shelf és Chris Westfall ötvenkét oldalas szemináriumfüzete. Az új kártyacsomagok:  Division, Lies, Desparos. 

A Figaro Bűvészbolt 2021-es újdonságai már beszerezhetőek az üzletben és a webshopban, az összes újdonság az alábbi linken érhető el: http://www.figarobuveszbolt.hu/termekkategoria/ujdonsag/

Így készíts néhány kártyalapból karácsonyi ajándékdobozt!

Így készíts néhány kártyalapból karácsonyi ajándékdobozt!

Így készíts néhány kártyalapból karácsonyi ajándékdobozt!

A Figaro Bűvészbolt egyik bűvésze új YouTube videójában azt tanította meg, hogyan lehet kreatív kis karácsonyi ajándékdobozt készíteni néhány felesleges kártyalap segítségével. Gombkötő Alex tutorial videója itt is megtekinthető: 

A karácsonyi készülődésből természetesen nem csak YouTube videók segítségével veszik ki részüket a Figaro Bűvészbolt bűvészei: az adventi időszakban a hét minden napján rendelkezésre állnak az üzletben, hogy segítsék a tanácstalan szülőket, rokonokat és barátokat, továbbá elindították az online karácsonyi trükkválasztót és bemutatták az új Figaro Bűvészdobozt és kártya válogatást is. 

BREAKING! GLS, helló: mostantól olcsóbb, gyorsabb és jobb a kiszállítás!

BREAKING! GLS, helló: mostantól olcsóbb, gyorsabb és jobb a kiszállítás!

GLS, helló: mostantól olcsóbb, gyorsabb és jobb a kiszállítás!

A Figaro Bűvészbolt csomagjait november 20-tól a GLS Hungary alvállalkozója szállítja házhoz, így jelentősen csökkennek a szállítási díjak, gyorsabb lesz a kézbesítés, illetve a vásárlók előzetes értesítést kapnak emailben a kiszállítás várható időpontjáról is. 

A Figaro Bűvészbolt tulajdonosa által aláírt szállítmányozási szerződés értelmében a szállítási díjak így változnak november 20-tól: 

 • az utalással fizetett csomagok szállítási költsége mindössze 1690 Ft, 
 • míg az utánvétes csomagok szállítási díja 2190 lesz. 

A 13500 forint feletti rendelések szállítása INGYENES, azt a Figaro Bűvészbolt állja.

”Sokáig hittünk a klasszikus postai szolgáltatásokban, tavaly decemberben még olyan is előfordult, hogy órákig várakoztunk a postán, hogy feladjuk az online vásárlók csomagjait. Nehezen engedtük el, de rá kellett jönnünk, hogy vannak ennél olcsóbb, jobb és praktikusabb szállítási lehetőségek is. Sokáig gondolkodtunk és mérlegeltük, melyik futárszolgálat árajánlatát fogadjuk el, végül a GLS-t választottuk, mert szerintünk ők ebben a legjobbak az országban. Ezzel nem csak mi, de online vásárláink is sokkal jobban járnak” – magyarázta Szabó István, az üzlet tulajdonosa.

A figarobuveszbolt.hu oldalon vásárlók nem csak olcsóbban és gyorsabban jutnak majd hozzá csomagjaikhoz, de mindig tudják majd, hol járnak a megrendelt kellékeik: előzetes értesítést kapnak a kiszállítás várható időpontjáról és egy nyomkövető kód segítségével folyamatosan tudják követni a csomag státuszát és állapotát.

A fotón Szabó István írja alá a GLS Hungary alvállalkozójával kötött szállítmányozási szerződést. 

Megjelent a világhírű magyar kártyabűvész trükkje a Figaroban!

Megjelent a világhírű magyar kártyabűvész trükkje a Figaroban!

Megjelent a világhírű magyar kártyabűvész trükkje a Figaroban!

A világon mindenhol ismerik, a szakma legnagyobb sztárjai régi barátként üdvözlik egy-egy rangos nemzetközi kongresszuson, karizmatikus személyiségével pedig nem csak összefogja a hazai bűvészek közösségét, de segíti és motiválja is a tehetséges fiatalokat – Szabó G. Gábor a hazai bűvészélet kulcsszereplője, aki nyáron Koppenhágában nyűgözte le a bűvészeket. Dániai szemináriumának legsikeresebb mutatványa mostantól a Figaro Bűvészboltban is kapható. 

Dr. Szabó G. Gábor – a londoni Magic Circle tagja, a legrangosabb európai close-up bűvészverseny különdíjasa – új trükkjében azt gondolta újra, mit lehet kezdeni néhány Figaroban is kapható trükkös kártyalappal. Az eredmény: egy elképesztő kézügyességi rutin, amelyben a kártyalapok többször is átváltoznak.

”Nagyon büszkék vagyunk Gáborra és arra is, hogy ezer szállal kötődik a Figaro Bűvészbolthoz: nem csak innen indult el több mint harminc évvel ezelőtt, de jó barátunk is, aki szakmailag és emberileg mindenben támogat bennünket. Gábor angliai szeminárium füzetét hosszú évekig tartottuk az üzletben, jó érzés, hogy néhány év után ismét van tőle nálunk valami.” – mondta Szabó István (a Figaro Bűvészbolt tujadonosa), majd hozzátette, ”Az elmúlt években tudatosan dolgoztunk azon, hogy a polcainkon legyenek olyan trükkök is, amiket nemzetközi szinten is kiemelkedő magyar bűvészek találtak ki és alkottak meg. Így Szabó G. Gábor mellett többek között Hajnóczy Soma, Csirmaz András és Astor trükkjei is ott vannak a kínálatunkban egy ideje.”

Szabó G. Gábor trükkjének termékoldala itt érthető el, a mutatvány angol nyelvű videómagyarázattal kapható a webshopban és az üzletben is: http://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/mutatvany/dream-dr-szabo-g-gabor-parlapos-kartyatrukkje/

Gábor új trükkjének videója angol nyelvű előadással: 

Ingyenes online szeminárium a Figaro Bűvészboltból: folytatódik a Jam Session!

Ingyenes online szeminárium a Figaro Bűvészboltból - folytatódik a Jam Session!

Ingyenes online szeminárium a Figaro Bűvészboltból: folytatódik a Jam Session!

Október 23-án – tekintettel a járványügyi helyzetre – digitális workshopként tér vissza a Figaro Jam Session. Az online foglalkozás első részében Szabó István tart szemináriumot “Kártya és ragasztó“ címmel, míg a második részben az online bejelentkező szakmabeliek mutathatnak be egy-egy trükköt. A részvétel ingyenes, de limitált és regisztrációhoz kötött.

A PONTOS PROGRAM

 1. Este héttől SZEMINÁRIUM Szabó Istvánnal: a Jam Session előadója “Kártya és ragasztó“ címmel ​olyan technikákkal és trükkökkel készül, amelyekhez egy sima kártyapaklin kívül titokban használ egy kis ragasztót.
 2. Este nyolctól WORKSHOP: hozd el a mutatványodat te is, mutasd be nekünk webkamerádon keresztül – mi megtapsoljuk és tanácsokkal látunk el.  

Regisztráció itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7FLPsZ9yRYXskxly-KftdmGFAsy_-7e8sUZKNFZzWv8k13Q/viewform?usp=sf_link 

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Mivel szeretnénk az élő Figaro Jam Session foglalkozásaihoz hasonló hangulatú alkalmat tartani, ezért csak az első 30 fő jelentkezését tudjuk elfogadni. 

Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

A sikeresen regisztrálók az Jam Session előtti utolsó munkanapon emailben egy linket kapnak, ezen keresztül tudnak majd becsatlakozni a workshopba.  

Szabó István: bűvész és rádiós műsorvezető, a 2015-ben a milánói Világkiállítás (EXPOMilano) hivatalos bűvésze, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa.

Nyitó mutatványok: ezeket a kártyatrükköket mutasd meg elsőként!

Nyitó mutatványok: ezeket a kártyatrükköket mutasd meg elsőként!

Nyitó mutatványok: ezeket a kártyatrükköket mutasd meg elsőként!

Egy jó kártyatrükk tökéletes választás nyitótrükknek. Ugyanakkor nem árt, ha ott lebeg néhány fontos cél a szemed előtt: az első trükköddel el kell nyerned a közönséget, miközben meg kell teremtened a további trükkjeid és a teljes előadás hangulatát is.

LEGYEN GYORS ÉS VIZUÁLIS
Ha az első trükköd túl hosszú, hamar elveszítheted a nézők figyelmét. Kezdj egy gyors, hatásos és látványos mutatvánnyal – olyan trükkel, amivel biztos felkelted a közönség érdeklődését. 

BIZTOS ÜTŐS A TRÜKK?
Gondolkodj el rajta, biztosan ütős-e a nyitótrükköd. Teljesen le kell nyűgöznöd a nézőket, mert utána eszerint itélnek majd meg: az első mutatványod demonstrálja a képességeidet és mutatja meg, mennyire szórakoztató vagy.

NE LEGYEN NEHÉZ
Ne kísérletezz: ne kezdj olyan kártyatrükkel, amit még frissen tanultál, vagy technikailag nagyon kockázatos és nehéz. Azért persze villanthatsz egy kis ügyességet, ha szeretnéd elkerülni az ”add ide a kártyádat, tudok én is egy trükköt” mondatokat a nézőktől: egy szép kártyaszínezéssel, egy látványos keveréssel-emeléssel rögtön látják, komolyabban foglalkozol a kártyabűvészettel.

Készítettünk nektek egy listát, amiben összeszedtük a legjobb nyitótrükköket és kellékeket. Javaslataink:

 1. Tökéletes jóslat dámákkal – villamgyors mentáltrükk,
 2. Kaméleon kártya – az összes kártyalap kép- és hátoldala is átváltozik,
 3. Bye Bye Bicycle – a kártyacsomag eltűnik, majd előkerül a zsebedből,
 4. Svengali – a világ legjobb trükkös paklija,
 5. Optical Wallet – az egyik lap képoldala eltűnik és a másikon jelenik meg, mindez a néző kezében,
 6. Gaff válogatás – egy-egy sima csomaghoz kevert trükkös lap elképesztő csodákra képes,
 7. Invisible deck – mentalista nyitótrükk,
 8. Just in Time – sztoris trükk, a mutatvány pontosan egy perc hosszú,
 9. Sudden Deck – varázsattal kinyomtatod a kártyadobozt, majd megjelenik a csomag a semmiből.

Nyereményjáték a Figaroban: nyerd vissza vásárlásod árát!

Játék a Figaroban: nyerd vissza vásárlásod árát!

Nyereményjáték a Figaroban: nyerd vissza vásárlásod árát!

5 év után visszatér az egyik kedvenc játékunk: vásárolj októberben a Figaro Bűvészboltban személyesen és VISSSZANYERHETED tőlünk a vásárlásod árát.

A részletek:
 • Akár 4 alkalommal is esélyed van nyerni, mert minden héten kisorsolunk valakit a Figaroban, aki visszanyerni a vásárlása árát.
 • Minden héten teljesen tiszta lappal indulunk és új kalapba kerülnek a játék részvevői.
 • Mindig hétfőnként sorsolunk a játékban – az azt megelőző hét összes vásárlója közül.
 • A nyertesek a nyeremény összegét Figaro Bűvészboltos vásárlási utalvány formájában nyerik vissza.
 • A játék első napja: október 5; hétfő.

Szeptember 15-én jön az év utolsó ÉLŐ Jam Session workshopja a Figaroban, a vendég Hajnal Máté!

Szeptember 15-én Figaro Jam Session a Figaroban, a vendég Hajnal Máté!​

Szeptember 15-én jön az év utolsó ÉLŐ Jam Session workshopja a Figaroban, a vendég Hajnal Máté!

Október közepétől – a járványügyi helyzetre tekintettel – a Figaro Jam Session online workshopként folytatódik webexen keresztül. Az utolsó ÉLŐ alkalom vendége szeptember 15-én Hajnal Máté lesz. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletes infók és a hivatalos felhívás az alábbiakban olvasható:

Találkozz, ötletelj, bűvészkedj! Szeptemberben is robog tovább bűvész alkotóműhelyünk – találkozzunk a Figaro Jam Session-ön szeptember 15-én, ahol Hajnal Máté vár majd benneteket kedvenc kártya- és érmerutinjaival. 

Havonta egyszer élettel telik meg az este zárás után is a Bűvészboltban – hívunk egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából.

Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Session programjának, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük. A program: 
18:30-től SZEMINÁRIUM Hajnal Mátéval,
20:00-től OPEN STAGE (“Hozd el egy mutatványodat te is!”).

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFKSn6viZXyFV_w3wQRG_2H73jFHKCh6bspjfTB7jjhspMkg/viewform?usp=sf_link

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Mivel a Jam Sessiont a Figaro Bűvészboltban tartjuk, ezért csak az első 14 jelentkezést tudjuk elfogadni.
Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

Hajnal Máté a fiatal generáció ígéretes tehetsége, az idén megújuló Corodini Országos Bűvésztalálkozó főszervezetője és az Illúzió Mesterei szuperprodukció stábtagja. Máté nem csak a családi- és céges rendezvények gyakori vendége és fellépője, de versenyműsorával 2014-ben kiérdemelte a Corodini verseny bronzérmét és a Figaro Díjat is.

UPDATE: Arra kérünk, hogy csak abban az esetben csatlakozz a workshophoz, amennyiben teljesen egészséges vagy és nem tapsztalod a koronavírus semelyik tünetét sem. 

Szeptemberi bűvészprogramok

Szeptemberi bűvészprogramok

Szeptemberi bűvészprogramok

Kiss Balázs előadása először látható majd a Budapest Parkban, visszatér Molnár Szabolcs estje a Lámpásba, Rolando showja pedig az Óvóhelyre – máris mutatjuk nektek a szeptemberi bűvészprogramokat.

ELŐADÁSOK:
Kiss V. Balázs – Illúzió Testközelből // Budapest Park
2020. SZEPTEMBER 21., HÉTFŐ, 19:30 
Az Illúzió Testközelből műsor egy egyedi előadás, amiben a mutatványokat nem méterekre a színpadtól, hanem testközelből csodálhatják majd a vendégek. Aki szeretné átélni a mentalizmus és a kézügyesség csodáit közvetlen közelről, vagy megtapasztalni, hogy milyen érzés, amikor nem tudunk hinni a saját szemünknek, annak szeptember 21-én a Budapest Parkban van helye!
Infók és jegyek itt: https://www.budapestpark.hu/events/kiss-balazs-20200921

Rolando Magic Night – vendég: Pánisz Ádám zsonglőr [Óvóhely]
2020. SZEPTEMBER 10., CSÜTÖRTÖK, 19:30
Egy varázslatos, vidám és szórakoztató este Rolando bűvésszel és vendégeivel. A havonta megrendezésre kerülő showban a mágus által meghívott művészeket, előadóművészeket ismerheti meg a publikum egy bűvészműsor keretein belül. Kaszányi Roland, azaz Rolando bűvész a hazai bűvész élet egyik kiemelkedő alakja. Több mint 15 éve varázsolja el humorával és kézügyességével a közönséget.
Infók és jegyek itt: https://ovohely.jegy.hu/program/rolando-magic-night-vendeg-panisz-adam-zsonglor-119307

ÚJRA Varázslat a Lámpásban! – Molnár Szabolcs bűvészműsora
2020. SZEPTEMBER 15., KEDD, 19:00
Kéthetente kedden újra a megszokott jó hangulattal és új mutatványokkal várunk benneteket! Ha eljössz tanúja lehetsz a modern bűvészet és mentalizmus varázslatának Molnár Szabolcs, mentalista bűvész előadásán!
Infók itt: https://www.facebook.com/events/374847103561975/

SZAKMAI PROGRAMOK: 

Figaro Jam Session – előadó: Hajnal Máté
2020. SZEPTEMBER 15., KEDD, 18:30
Havonta egyszer élettel telik meg este is a Bűvészbolt – hívunk egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából. Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Session programjának, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük. További infók hamarosan.

Megérkezett a kartyacsomag.hu

Megérkezett a kartyacsomag.hu

Megérkezett a kartyacsomag.hu

A Figaro Bűvészbolt üzemeltetésében elindult a kartyacsomag.hu. A kártyásokra fókuszáló új honlap nem csak online kártyaboltként, de kártyás közösségként is működik majd. Az első hetekben az oldal stábja különleges kedvezményekkel készül.

A kartyacsomag.hu webshopja extra tartalmakkal egészül majd ki most induló YouTube csatornáján, Facebook és Instagram oldalán – kreatív kontentekkel, cardistry-vel, kártya unboxingokkal, tutorialokkal és tanítós videókkal. A webshopon pedig több mint kétszáz kártyacsomag és kártyatrükk közül válogathatnak majd az érdeklődők.

“Amikor a Figaro Bűvészbolt YouTube csatornájára kártyákat bemutató videókat raktunk fel, hamar rájöttünk, ezeket a videókat mások nézik meg.”mondja Szabó István, a most induló kartyacsomag.hu tulajdonosa. “Ők is sokan vannak, egy kicsit zártabb és csendesebb szubkultúra, de élnek-halnak a kártyákért és a cardistry-ért. Ezt a weboldalt és a hozzá tartozó social media csatornákat kifejezetten miattuk csináljuk majd.” – tette hozzá István.

A kartyacsomag.hu YouTube csatornáján Szabó István mellett Szőke Kiss Vincével és Gombkötő Alexszel – aki már a Figaro Bűvészbolt pultja mögül is ismerős lehet – találkozhatnak majd a nézők. Vince nyerte a Figaro Bűvészbolt tavalyi bűvészversenyének bronzérmét, cardistry témájú instagram videói pedig világszerte elvarázsolják a kártya szerelmeseit. 

A kartyacsomag.hu különleges akcióval és egy extra bejelentő videóvel indul és negyedévente izgalmas élő közösségi programokat is szervez majd. A weboldalon a KÁRTYA kuponkóddal szeptember tizenötödikéig tíz százalék kedvezménnyel lehet vásárolni, a videó pedig itt tekinthető meg:  

Kövessétek a kartyacsomag.hu-t instán, facebookon és YouTube-on is.