PODCAST: Ilyen lenne Susán Péter bűvészdoboza felnőtteknek!

PODCAST: Ilyen lenne Susán Péter bűvészdoboza felnőtteknek!

Játékos kihívás elé állítottuk Susán Pétert a Figaro Bűvészbolt új podcastjében: a bűvészmesternek a műsorban mindössze egy perc állt rendelkezésére, hogy elképzelje és megálmodja felnőtteknek szóló kezdő bűvészdobozát. Péter sikeresen megoldotta a kihívást és a hatvan másodperces visszaszámlálás végén megnevezte az igen sokszínű összeállítását. 

Lássuk tehát, mit ajánl a legeredményesebb bűvésztanárnak járó Corodini Vándorserleggel is kitüntetett Susán Péter kezdők részére – avagy ha a valóságban is létezne az SPBD szett (“Susán Péter Bűvészdoboz”), ezekből a Figaroban is kapható trükkökből állna: Stripper, Bye Bye Bicycle, Varázstoll, Gondolatolvasó kocka, Professor’s Nightmare, Érmegyártó, Csodalámpa, Cups and Balls.

"Sikerült, itt a listám: Stripper kártyacsomag, Bye Bye Bicycle, Varázstoll, Gondolatolvasó kocka, Professor’s Nightmare kötéltrükk, Érmegyártó, Csodalámpa, Cups and balls!
Susán Péter

A játékos kihívás a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új epizódjában történt meg, ahol Péter közel 30 percen keresztül beszélt arról, szerinte hogyan érdemes megtenni a kezdő lépéseket a bűvészetben és mik azok a kötelező kellékek és alapfogások, amelyek nélkül nem bűvész a bűvész. A teljes műsor itt hallgatható meg:

10% kedvezmény mindenre: november 17. és 19. között jönnek a Black Friday napok!

10% kedvezmény mindenre: november 17. és 19. között jönnek a Black Friday napok!

November 17. és 19. között Black Friday Napok promócióval várjuk bűvész barátainkat: minden termékre, kártyacsomagra és bűvészkellékre 10 százalék kedvezményt adunk neked, ha használod az erre az alkalomra születetett kuponkódot. Máris mondjuk a részleteket: 

November 17. és 19. között használd vásárlásod végén a BLACKFRIDAY kuponkódot a figarobuveszbolt.hu oldalon, vagy személyes vásárlásodkor mondd ki jó hangosan a “Black Friday” kifejezést és fix 10% kedvezményt kapsz vásárlásod értékéből. 

A kuponkód: BLACKFRIDAY.

Online vásárlásod kedvezményét a Kosár aloldalon tudod érvényesíteni, az alábbi ábrán/képernyőfotón mutatjuk neked, hol: a Kosár aloldalon láthatóak egy táblázatban a vásárolni kívánt termékeid, a termékek fotója, neve, ára, a rendelni kívánt mennyiség és az ára. A táblázat alatti bal alsó sarokban látható egy fehér téglalap, ebbe kell beleírnod a BLACKFRIDAY kifejezést (egy szóban, nagybetűvel), majd a szürke mezőben található “Kupon beváltása” gombra kell kattintanod. Ha ezt megtetted, online rendszerünk automatikusan levonja a 10 százalék kedvezményt.  

Figyelem: ha nem érvényesíted online a kuponkódot, vagy személyes vásárlás esetén nem jelzed bűvészünknek élőszóban hangosan, hogy “Black Friday”, akkor automatikusan még nem él a 10% kedvezményt.

JÖN: Szőke Kiss Vince közös bűvészestje Molnár Szabolccsal!

JÖN: Szőke Kiss Vince közös bűvészestje Molnár Szabolccsal!

Szőke Kiss Vince (a Figaro Bűvészbolt bűvésze) közös előadást tart november 25-én Molnár Szabolccsal, az előadás címe “50% bűvészet, 100% varázslat”. A műsornak a Wekerle Kultúrház ad otthont, alább olvasható az esemény hivatalos leírása és a jegyvásárlás linkje.  

“Molnár Szabolcs és Szőke Kiss Vince bűvészek az életüknek egy olyan szakaszába értek, amely soha többé nem tud megismétlődni. Mindketten pontosan fele annyi ideje foglalkoznak a bűvészettel, mint ahány évesek. (Szabolcs 16 éves kora óta és most 32 éves, Vince pedig 13 éves kora óta, most 26 éves). A következő évtől már mindketten több időt szenteltek az életükből a varázslatnak, mint amennyit nem. Ezt a vissza nem térő alkalmat szeretnék megünnepelni egy fantasztikus bűvész és mentalista show-val, amelynek során elkápráztatják majd a közönséget, miközben átlépnek azoknak a mágusoknak a sorába, akik

elmondhatják, hogy az életük nagyobbik részét a bűvészetnek szentelték."

Egész napos szakmai rendezvénnyel készül a Molnár Bűvésziskola!​

Egész napos szakmai rendezvénnyel készül a Molnár Bűvésziskola!​

Egész napos szakmai rendezvénnyel készül a Molnár Bűvésziskola!

Október 28-án Molnár Szabolcs szervezésében egész napos bűvészrendezvény várja az érdeklődőket: lesz bűvészverseny, szeminárium, kellékvásár és gálaműsor is – a tervek szerint “Corodini hangulatban”.  

PROGRAM

A program bűvészversennyel indul a zuglói cserepesházban, ahol az esemény történetében idén először nem csak a Molnár Bűvésziskola növendékei versenyeznek, hanem egy nyílt versenyen bárki bemutathatja majd néhány perces versenyműsorát – gyerekek és felnőttek vegyesen. A produkciókat szakmai zsűri értékeli, a díjazottak komoly bűvészkellék csomagokat és öltönyvásárlási utalványokat nyerhetnek. A zsűri elnöke Fülöp Tibor lesz. 

Délután Molnár Szabolcs “Csodák ESP kártyával” című könyvéből látható majd szeminárium, ugyanakkor messze nem szokványos módon: ugyanis a szemináriumot nem maga a szerző, hanem Szőke Kiss Vince (a Figaro Bűvészbolt bűvésze) vezeti majd. Vince jó barátja Szabolcsnak, a könyv mutatványait saját meglátásaival és ötleteivel egészíti majd ki és beavatja a közönséget saját ESP jelölési technikájába is.

Kora este gálaműsor várja az érdeklődőket, fellép Fülöp Tibor, Béres Benedek, a tavalyi verseny győztesei (Gajdos Norbert, Mayer-Makaró Gergő), a Wanted tánciskola növendékei, illetve Németh Gábor. Konferál: Tóth Viktor.

JEGYEK

Belépőjegyek elérhetőek elővételben 1.500 forintos áron a Figaro Bűvészboltban és 2.000 forintért a rendezvény napján a helyszínen. 

Bővebb infók itt: https://www.facebook.com/events/659343878907274

Nagyterem programok:
10:30 Ünnepélyes megnyitó
11:00 Házi verseny
12:00 Szünet
13:00 Nyílt verseny
14:00 Ebédszünet
15:00 Szőke Kiss Vince szemináriuma Molnár Szabolcs – Csodák ESP kártyával c. könyvéből
17:00 Eredményhirdetés
18:00 Gálaműsor

Eközben az előtérben:
10:00-20:00 Kellékvásár

Micsoda szeptember: újra közösségi programok a Figaroban – JAM Kelle Botonddal, Street Magic Nap és Eleven Ősz!

Micsoda szeptember: újra közösségi programok a Figaroban - JAM Kelle Botonddal, Street Magic Nap és Eleven Ősz!

Micsoda szeptember: újra közösségi programok a Figaroban - JAM Kelle Botonddal, Street Magic Nap és Eleven Ősz!

“A Figaroba tegnap beszökött az Ősz, Bartók Béla útján suhant nesztelen, kánikulában, halk lombok alatt és találkozott velem.” – már annak idején Ady Endre is nagyon várta az őszt, mert tudta, számtalan közösségi és szakmai program várja majd a bűvészet szerelmeseit minden szeptemberben a Figaroban. Mutatjuk az idei szeptember programjainkat: 

Figaro Street Magic Nap -szeptember 16.

Bűvészkedj velünk együtt és próbáld ki élesben legújabb trükkjeidet: újra megrendezzük a Street Magic Napot, ahol bevesszük a Gárdonyi tér melletti parkot és a Feneketlen-tó környékét – jól elvarázsoljuk majd trükkjeinkkel az összes piknikezőt, járókelőt és a hétvégi Eleven Ősz fesztivál részvevőit. Részletes infók, kezdés és program itt: https://www.facebook.com/events/339903605134903

Jam Session, vendég: Kelle Botond – szeptember 4.
 
A Figaro Bűvészbolt igen gyakran ESTÉNKÉNT IS élettel telik meg. Trükköket mutatunk egymásnak, ingyenes szemináriumokat szervezünk, ötletelünk, bűvészkedünk, beszélgetünk. Első őszi vendégünk Kelle Botond lesz. Szemináriumában néhány kedvenc mutatványát és különleges ötletét osztja meg a jelenlévőkkel, illetve érdekes titkokat árul el a svédországi Conjuring Workshop alkalmával tanultakból.
Figyelem, az esemény regisztrációhoz kötött, a férőhelyek száma limitált, infók a Facebook eseményben: https://www.facebook.com/events/281443131160150/
 
Eleven Ősz, Varázslat a Bartókon – szeptember 16.
 
Az Eleven Ősz a Bartók Béla Boulevard és a kulturális sokszínűség művészeti ünnepe. Több mint 100 program lesz pénteken és szombaton a városban: kiállítások, irodalmi felolvasások, színházi és zenei programok. A Figaro Bűvészbolt bűvészei pedig egy különleges bűvészműsorral és utcai performasszal kedveskednek a közönségnek az Eleven Ősz egyedülálló kulturális forgatagában. Lufinyelés, pénzvarázslás, cilinder és kártyatrükkök – a KultPont előtt. 

Bűvészműsor: üzletünk tulajdonosa is a Pangás Fesztivál vendége lesz!

Bűvészműsor: üzletünk tulajdonosa is a Pangás Fesztivál vendége lesz!


Bűvészműsor: üzletünk tulajdonosa is a Pangás Fesztivál vendége lesz!


Augusztus 16-án Szabó István, bűvész, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa lesz a Pangás Fesztivál fellépője az Íme Kult Térben. A Pangás vendége lesz Halmosi Sándor (költő), Ongjerth Dávid (zenész) és Petrik András (rendező, operatőr) is, a szervezők esténként kulturális programokkal, délelőttönként közösségi brunch-csal várják az érdeklődőket. 

A Pangás Fesztivál szerdai programjában nem csak bűvészműsor lesz majd látható, az elképesztő mutatványok mellett egy pódiumbeszélgetés keretein belül ismerheti meg jobban a közönség Szabó István varázslatos világát és misztikus titkait. A Pangás augusztus 16-i (szerdai) programja 19 órakor kezdődik majd az újbudai Íme Kult Térben, az események látogatása ingyenes. 

Bővebb infók és FB esemény itt: https://www.facebook.com/events/830346731959817/

Elvarázsoltuk az árakat!

Elvarázsoltuk az árakat!

Elvarázsoltuk az árakat!

Akár azt is írhatnánk, hogy a Nemzeti Bűvészkellék-felügyelő Hatóság a 127./2023. (V. 5.) Korm. rendelet értelmében augusztus 1-től kötelező akciót vezetett be bizonyos bűvészkellékekre. De nincs ilyen rendelet, nincs ilyen hatóság, csak mi vagyunk jóarcok. Augusztus végéig 13+1 trükk, mutatvány és bűvészkellék érhető el kedvezőbb áron a Figaroban és a weben.  Az akciós termékek listája: 

Kólalapok fordulatos párlapos trükk 1.990 helyett 1.290 forint,
Nyaktörő gag 1.990 helyett 1.590 forint,
Varázstoll (pénzátszúró toll) 3.490 helyett 2.500 forint,
Csodalámpa érmevarázslat 3.500 helyett 2.500 forint, 
ESP kártyacsomag bónusz mutatvánnyal (Bicycle) 3.500 helyett 2.590 forint, 
PK gyűrű 5.300 helyett 3.990 forint, 
King and Legacy jelölt (!) prémium kártyacsomag 5.590 helyett 4.590 forint, 
Prémium fekete fa varázspálca 6.500 helyett 5.000 forint, 
PRO Zebra kendő és stoppolható reel 8.500 helyett 6.500 forint,
Miguel Angel Gea érmetrükkös DVD 10.990 helyett 8.500 forint,
Joshua Jay bűvészkönyve 12.900 helyett 9.900 forint, 
Prémium mágneses karikaszett színpadra 12.500 forint helyett 9.990 forint, 
Letters from Juan – Tamariz bűvészfüzet 12.500 helyett 10.990 forint, 
Anyweb bűvész applikáció okostelefonra 17.500 helyett 15.000 forint.

 

Black Tiger: a designer kártyák királyának története!

Black Tiger: a designer kártyák királyának története!

Black Tiger: a designer kártyák királyának története!

A Black Tiger kártyacsomag úgy vált minden idők legnépszerűbb designer kártyájává, hogy ehhez mindössze csak egy különös véletlen kellett. Ismerd meg velünk Brad Christian sikersztoriját és a designos kártyacsomagok genezisét!

Az évezred elején járunk, az évszám 2001: néhányan már ezekben az években ráéreztek, hamarosan az lesz a legnagyobb biznisz, ha beszállnak az akkor jócskán gyerekcipőben járó és formálódó internetbe. Magyarországon a betárcsázós internet korát éltük, az internet ugyanazon a vezetéken jött, mint a telefon – és ha épp a startlap.hu-t szerettük volna olvasgatni számítógépünkön, bizony a vezetékes telefonvonal addig elérhetetlenné vált. És mindez aranyáron, korlátlan internetről akkor lakossági felhasználók álmodni sem mertek. 

Ebben az évben történt, hogy Brad Christian megalapította Amerikában az Ellusionist weboldalt és online bűvészboltot. Brad nem csak a bűvészet szenvedélyének hódolt, de már jóideje kísérletezett weblapok készítésével is – ez akkoriban még igencsak ritka tudománynak számított. Kézenfekvő volt, belecsap, vegyíti a kettőt, amihez ért. Weboldalán elsősorban oktatóvideókat árult, amelyeken könnyű kártyatrükköket tanított. 

A biznisz ugyanakkor egy óriási véletlennek köszönhetően indult be csak igazán: Brad Christian az éjszaka közepén Kelly nevű ismerősétől email kapott. Kelly nem tudott aznap este aludni, ezért azzal ütötte el idejét, hogy lefotózott egy Bicycle kártyalapot és az így kapott képet egy kezdetleges képszerkesztő programba töltötte. A képszerkesztőben kipróbálta, hogy nézne ki a kártya negatívja, a valósággal ellentétes tónusok és a fekete szín pedig lenyűgözte Kelly-t. 

Kelly átküldte a fotót Brad-nek, aki mit sem hezitált, néhány hét múlva már megkezdődött a Black Tiger paklik gyártyása a USPCC akkori Cincinnati-i bázisán. A Black Tiger minden idők legtöbbet eladott dizájner paklijává vált és csak az Ellusionist cég több mint 100 féle designer csomagot terveztetett és forgalmazott az azt követő két évtizedben – köztük a legendás Ghost, Shadow Masters paklikat.

Az Ellusionist néhány hónapja úgy gondolta, jól megünnepli a Black Tiger kártyacsomag születésének 20. évfordulóját: megjelentette az úgynevezett Revival Edition-t, a legendás pakli reprintjét. 

Milyen a Black Tiger Revival Edition?

(A.) Ugyanaz a megszokott monokróm dizájn, változatlan hátoldal.
(B.) A képoldalt némiképp újraszabták: valamivel kisebbek, szebbek és elegánsabbak a pipek.
(C.) A “red” verzió került a Revival Edition-be is, tehát a piros kártyalapok fekete alapon NEM fehérek, hanem pirosak – így a laikus néző sem kavarodik meg, milyen színű lapot lát.

A designer kártyák királya a Te polcodról sem hiányozhat, még szerencse, hogy a Figaro Bűvészboltban bármikor beszerezheted: https://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/bicycle/black-tiger-kartyacsomag-revival-edition/

A cikket Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa, bűvész és műsorvezető írta. A fényképeken a Black Tiger ÚJ verziója, a Revival Edition látható.

“Én még ilyet nem láttam!“ – beszámolónk a “Penn & Teller” duó bűvészműsoráról

“Én még ilyet nem láttam!“ - beszámolónk a “Penn & Teller” duó bűvészműsoráról

“Én még ilyet nem láttam!“ - beszámolónk a “Penn & Teller” duó bűvészműsoráról

Szabó István (a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa) Londonban nézte meg az ikonikus “Penn & Teller” páros előadását. Az alábbiakban az ő élménybeszámolója olvasható a műsorról, a trükkökről és a páratlan hangulatról:

Nem gyakori az ilyesmi. Amikor eldöntöttem, hogy megnézem a “Penn & Teller” duó bűvészműsorát az Egyesült Királyságban, elhatároztam, tanulok: mindent figyelek majd, ami a színpadon történik, a fényeket, a tűzcsóvákat, a füstöt, a hatalmas LED falat, a zenei bejátszásokat és a háttérstáb színpadi jelenlétét – kiváncsi voltam, hogyan őrölnek a fogaskerekek, elvégre tényleg egy vegasi szuperprodukciót látok. 

Csalódtam. És ez nem is eshetett volna jobban. Hiába szeretem a füstöt es a látványos pirót, azokat maximum az Eventim Apollo színháztól tíz percre levő Stamford Bridge-en, a Chelsea futballcsapatának meccsén kaphattunk volna. Itt és most a parasztvakítás elmaradt. Helyette elvitte a show-t két isteni zseni, akik úgy ragadták meg és használták ki a figyelmünket, hogy egy pillanatig nem volt kérdés, az élmény egy életre szól. Nem olyan közhelyes értelemben, hanem tényleg: ha halálunk előtt valóban lepereg az életünk, egy pillanatra még újra látni fogom a műsor egyik képkockáját, Penn-t, Tellert. 

A “Penn & Teller” páros műsorát óriási érdeklődés kísérte. Már csak azért is, mert ritka esemény az ilyesmi Európában, a legutóbbi angliai turné óta (jelen esetben tekintsük az Egyesült Királyságot Európa részének) jó sok év eltelt. Erre jön az extra, a hab a tortán: az előadás marketingszövege szerint most utoljára adtak elő a mi földrészünkön. Ennyi, nem lesz több, Teller már egyébként is 75 éves – hiába néz ki legalább két évtizede ugyanúgy, ő is öregszik. 

Penn és Teller nagybetűs SZTÁR, ez nem kérdés. A műsor kezdetekor a színpadon ültek egy-egy székben, NEM CSINÁLTAK SEMMIT, nem volt náluk kellék, nem szóltak semmit, a nézőtér mégis felrobbant, mindenki tapsolt, hosszan, nagyon hosszan. Az Eventim Apollo teljesen megtelt, 5.000 néző csak aznap és ez az egyik este volt a sok közül. Én márciusban vettem meg a jegyemet, az egyik utolsót, azt is a hátsó karzat egyik szélső sarkába. 

A műsor összességében egy best of előadás volt Penn és Teller több mint öt évtizedes közös útjának legismertebb trükkjeivel. Volt Houdini láda, illúziók – ahogy tőlük ismerjük, egy kicsit másként, az előadók stílusára és személyiségére szabva, hol paródiaként, hol egy majomnak öltözött statisztát megjelentetve. 

A trükköket ugyan ismertem és videón is láttam már ezerszer a vegasi párostól, élőben mégis teljes más volt: a mutatványok közötti kapocs, az előadók bámulatos személyisége és hatni tudása lenyűgözött. Az egyik pillanatban megőrült a közönség, mindenki hangosan nevetett, ordított, kártyalapokat dobált, a másik percben néma csend volt, tátott szájjal néztük Teller ikonikus árnyjátékos-rózsás műsorszámát. Igazi érzelmi hullámvasút! 

És hogy mire fel őrült meg az EGÉSZ közönség? Ott az óriási színpad, ott van több ezer ember és mégis: pár kártyalap és egy matematikai elven működő mutatvány nyűgözte le őket, a Woody Aragontól kölcsönvett interaktív Love Ritual. Ez volt az este egyik csúcspontja, repültek mindenhova a kártyák, sörbe és popcornba, sőt. A mellettem ülő fiatal párt még az sem zökkentette ki az ordítva tapsolásból, hogy a felénél már az instrukciókat sem követték, csak őrjöngtek és néha teljesen random dobáltak el egy-két kártyát. Nekik a mutatvány nem sikerült, mégis odáig voltak. (Egyébiránt én nagyon hálás vagyok ennek a párnak, Paul és barátnője ugyanis hagyta, hogy a szünetben és a műsor után nagyon hosszan beszéljek hozzájuk és meséljek nekik mindenről, a műsorról, a bűvészetről és a Figaro Bűvészboltról.)

Azt már megszokhattuk, Teller a műsorban nem beszél, de a rózsás számot földöntúli élmény volt megélni, nem csak a rutin ereje és hatása miatt, de azért is, mert teljesen néma volt a műsorszám, nem volt kísérőzene, nem volt semmi csinnadratta. A közönség azonnal kapcsolt, érezték, valami különleges dolognak a részesei. Akkora csend volt, hogy ha én a karzat végén suttogva azt mondtam volna, “hajrá, magyarok”, még talán a színpadig is eljutott volna a hangom. 

Imádtam, ahogy saját arcukra formálták az előadók az egész műsort és talán azt is mondhatom, az egész bűvészetet is műfaji értelemben. A szokványos dolgok sem voltak szokványosak, egy kötélvágás trükktől is – amit egy óriási, 10-15 méter hosszú függönnyel csináltak – azonnal beestem a székem alá. Katarzis!

Összességében: óriási élmény volt. A műsor után akkora tömeg gyűlt össze az előadóterem előtt, hogy meggyőződésem volt, ott vannak az előadók személyesen. Fel is készültem egy közös fotóra és arra, hogy azt mondjam, “köszönöm”. Tévedtem. A nagy tömeg a mörcspultnál volt, mindenki aláírt posztert, pulcsit, pólót és kártyát akart venni. Közös képem tehát nincs, némi vígasz, paklim igen.

Még egy megjegyzés: én még ilyet nem láttam. Az Eventim Apolló színháztermének előtérben több italpult volt, mint a Budapest Parkban egy 10.000 fős koncerten. A két felvonás közötti szünet több mint fél órára sikerült, mert még mindig álltak a pultoknál, mindenki csapolt sört akart és ha már ott volt, még alsóhangon egy röviditalt is. Ezzel pedig megadtam a választ a nézőközönség átlagéletkorára, a többség 20 és 50 között volt és hiába kutattam és figyeltem, egyetlen gyereket sem láttam egész este. VÉGRE! 

Hajrá, magyarok! 3+1 kedvenc magyar bűvészmutatványunk

Hajrá, Magyarok! 3+1 kedvenc magyar bűvészmutatványunk

Hajrá, Magyarok! 3+1 kedvenc magyar bűvészmutatványunk

A sajtó az elmúlt időszak óriási magyar sportsikereiről volt híres: Bajnokok Ligája döntőt játszott a Ferencváros női kézilabdacsapata, Szoboszlai Dominikot pedig leigazolta a világhírű Liverpool. Itt az idő azonban, hogy vessünk egy közelebbi pillantást néhány kiemelkedő hazai bűvészmutatványra és kellékre, ezért összegyűjtöttünk nektek 3+1 magyar trükköt, amik persze mind ott vannak a Figaro polcain is. 

Pocket Illusion – Astortól

Astor barátunk évtizedek óta járja a világ legrangosabb bűvészkongresszusait, 2015-ben és 2017-ben pedig a világhírű Magic Castle előadójaként adott bűvészműsorokat Hollywoodban. Astornak számtalan saját mutatványa van, közülük az egyik leghíresebb minden bizonnyal a Pocket Illusion, a világ legkisebb nőfeldarabolós illúziója. A különleges kártyákon szereplő női testrészeket hiába keverjük össze véletlenszerűen, újra és újra a helyes sorrendbe rendeződnek vissza
A trükk.

Drop – Badár Tamástól

Badár Tamás az RTL Hungary’s Got Talent című műsorának döntőse és különdíjasa, az Illúzió Mesterei visszatérő fellépője, aki számos nemzetközi kongresszuson kápráztatta el a világ legjobb bűvészeit. Például: David Copperfieldet is lenyűgözte egy saját trükkjével. Idén Drop című mutatványáról beszélt mindenki Blackpoolban – a világ legnagyobb bűvészkonferenciáján! Az előadó két random lapot hajít a pakli közepébe, így találja meg a néző aláírt lapját. 
A trükk.

Dream – Dr. Szabó G. Gábortól

Dr. Szabó G. Gábor a londoni Magic Circle tagja, a legrangosabb európai close-up bűvészverseny különdíjasa. Gábor újragondolta, mit lehet kezdeni néhány Figaroban is kapható trükkös kártyalappal, ami annyira jól sikerült, hogy lenyűgözte a szakmát Koppenhágában: a mutatvány Szabó G. Gábor dániai szakmai szemináriumának legsikeresebb mutatványa volt.
A trükk.

2+1. Csodák ESP kártyával – Molnár Szabolcs könyve

Molnár Szabolcs nem csak hivatásos bűvész, de fontos kulcsfigurája is a hazai bűvészéletnek, oktat, bűvésziskolát vezet és közösséget szervez. “Csodák ESP kártyával” című új kötetében munkásságának és szakmai tapasztalatának esszenciáját adja át: megoszt számos ESP kártyalapokkal bemutatható mentalista mutatványt, betekintést enged az ESP kártyák történetébe és típusaiba, továbbá esszék formájában saját tapasztalatait és gondolatait is megismerhetjük. 
A könyv.

AJÁNLÓ: A Figaro bűvésze lesz a következő Varázs-Szalon show vendége!​

AJÁNLÓ: A Figaro bűvésze lesz a következő Varázs-Szalon show vendége!

AJÁNLÓ: A Figaro bűvésze lesz a következő Varázs-Szalon show vendége!

Szőke Kiss Vince kollégánk lesz Dr. Szabó G. Gábor kártyabűvész vendége a következő Varázs-Szalon előadás során. Az esemény július 19-én 18:30-tól lesz az AfriCaféban, a felhívás szövege az alábbiakban olvasható:

Az 53. Varázs-Szalon és Dr. Szabó G. Gábor kártyabűvész, házigazda vendége Szőke Kiss Vince feltörekvő, fiatal bűvész lesz!

Mi várható:
Természetesen amellett, hogy mindketten bűvészkedünk is, beszélgetünk Vincével eddigi karrierjéről, inspirációiról, a kreatív alkotási folyamatról, versenyeiről és természetesen a közönség is kérdezhet!

Vince a fiatal bűvész generáció egyik legkreatívabb alakja, és ez az előadásain egyaránt meglátszik. A 2019-es Figaro Bűvészversenyen a rangos 3. helyet szerezte meg. 2022-ben pedig Spanyolországban lépett fel, ahol hazáját képviselte egy cirkuszi produkcióban. Hétköznapokban a Figaro Bűvészboltban szokta megtanítani az kezdő bűvészeknek első mutatványaikat, illetve a Repülő Seprű kávézóban szokta elvarázsolni a hely vendégeit. Gyakran új mutatványokon keresztül, néha pedig régieket újragondolva varázsolja el a közönséget közel 13 éves tapasztalatával a mágia világában. Ha szeretnéd megismerni Vince pályafutását személyesen akkor itt a helyed!

Jegyár: elővételben (július 19. 15 óráig!), jelentős kedvezménnyel: 3.000 Ft, a Figaro Bűvészboltban, illetve foglalás e-mailben:
Dr. Szabó G. Gábor (buvesz@szabogg.hu).

Ha lesz még hely, az előadás előtt helyszínen is megvásárolható 5.000 Ft-ért, minden esetben készpénzes fizetéssel!

Résztvevők:
Szőke Kiss Vince bűvész
Házigazda – Dr. Szabó G. Gábor:
„Inspiratív bűvészet – intelligens embereknek” – ez a nemzetközileg is elismert és díjazott Dr. Szabó G. Gábor kártyabűvész jelmondata.
Gábor különböző témájú önálló estjei, illetve céges és egyéb rendezvényeken való fellépései mellett megálmodója, alapítója és házigazdája a Magyarországon egyedülálló „Varázs-Szalon” sorozatnak.
Honlap: www.szabogg.hu
E-mail: buvesz@szabogg.hu
Tel. +36-30-2463914

Ismét jön a Figaro STREET MAGIC Nap!

Ismét jön a Figaro STREET MAGIC Nap!

Ismét jön a Figaro STREET MAGIC Nap!

A Figaro Bűvészbolt különleges közös bűvészkedésre hív mindenkit: június 17-én veletek együtt bevesszük a Feneketlen-tó környékét, ahol elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. Alábbiakban olvasható a Facebook esemény felhívásának hivatalos szövege:

“Szívesen bűvészkednél együtt velünk és örömmel kipróbálnád élesben is a legújabb trükkjeidet?!

Június 17-én (szombaton) délután:
  • a Figaro Bűvészboltban találkozunk, gyülekezünk és ismerkedünk egymással (13:45-ös kezdéssel),
  • majd bevesszük a Figarotól néhány perc sétára megtalálható Feneketlen-tó környékét, ahol jól elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. 

Sőt: a Street Magic Nap keretein belül közös bűvészvideót is forgatunk majd… 🙂

Az eseményre nem kell regisztrálnod, ugyanakkor a részvételhez LEGALÁBB 16 évesnek kell lenned.”
 
A Facebook esemény elérhető itt, csekkolj be:  IV. Figaro STREET MAGIC Nap x közös bűvészkedés – Feneketlen-tó

Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb: új fizetési rendszer a figarobuveszbolt.hu oldalon!

Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb: új fizetési rendszer a figarobuveszbolt.hu oldalon!


Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb: új fizetési rendszer a figarobuveszbolt.hu oldalon!


Szolgálati közlemény: június 1-től új fizetési rendszert vezetünk be a Figaro Bűvészbolt webes felületein, mostantól néhány másodperc alatt vásárolhatsz bankkártyád segítségével. A korábbi “előreutalás” és “utánvét” opciókat azonban megszüntetjük. 

Mostantól egy integrált fizetési rendszernek köszönhetően sokkal könnyebben és biztonságosabban vásárolhatsz/fizethetsz weboldalunkon MasterCard, VISA és American Express kártyád segítségével. Miután kosárba tetted az általad kiválasztott remek bűvészkellékeket, nincs más dolgod, csak bepötyögöd bankkártyád adatait a “Pénztár” oldalon – ez néhány másodpercet vesz igénybe és nem csak nagyon gyors, de biztonságos is. 

Fontos: vásárlás és fizetés közben nem irányítunk át sehova, nem kerülsz más weboldalra, nincs előugró ablak sem, végig a mi weboldalunkon és a “Pénztár” aloldalon maradsz. A figarobuveszbolt.hu digitális tanúsítvánnyal végzett titkosítással tartja biztonságban adataidat. 

A Stripe és a Figaro Bűvészbolt varázslatos kollaborációja

Nem lehet eléggé hangsúlyoznunk: nem fogjuk elvarázsolni az ÖSSZES pénzedet a kártyádról, a rendszer valóban biztonságos, minden a weboldalunkon történik és a Stripe elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatásán keresztül valósul meg. A Stripe egy ír-amerikai pénzügyi szolgáltatási technológiai vállalat (az egyik legnagyobb ilyen a világon), amely fizetéskezelő szoftvereket és API-kat hoz létre webshopok számára. Nem is gondolnád, de valószínűleg nagyon sok olyan hazai webshopból rendeltél már, ami ugyanúgy Stripe-ot használ, csak ezt nem feltétlenül kötik az orrodra és nem írják ki a fizetési oldalra. 

Nincs többet utánvét és előreutalás

Minden kezdet egy új vég: utánvétes és előreutalásos szolgáltatásainkat megszüntettük. Elsőre ugyan ez tűnhet szomorú hírnek is, de nem az: az előreutaláshoz például a vásárlásod után át kellett lépned a webbankodba, meg kellett adnod mindenféle kódokat és jelszavakat, be kellett pötyögnöd a nevünket, a számlaszámunkat és egy csomó mindent, hogy aztán utalni tudj – ez a folyamat nagyon sok idő volt és többször kerestetek bennünket, hogy el is akadtatok benne. Ezért is kerestünk és találtunk egy sokkal egyszerűbb, gyorsabb opciót. 

Az utánvét ideje pedig már lejárt, az egy dolog, hogy világszerte egyre kevesebb webshop ajánl fel ilyen fizetési opciót, de macerás is, hiszen a futárnál csak készpénzzel fizethetsz és ha az átvétel idejében csak a szomszéd, gyerek, nagymama, vagy a betörő tartózkodik a lakásban, nem is biztos, hogy elő tud rántani a zsebéből egy csomó készpénzt. 

Amennyiben kérdésed van, hibát észlelsz, vagy elakadtál rendelés és fizetés közben, keress bennünket bátran a szaboistvanbuvesz@gmail.com email címen és nyitvatartási időben a 06209938235-ös telefonszámon. 

Ezen a hétvégén: mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Tavasz különleges programjai között!​

Ezen a hétvégén: mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Tavasz különleges programjai között!

Ezen a hétvégén: mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Tavasz különleges programjai között!

A Figaro Bűvészbolt is aktív közreműködője lesz az Eleven Tavasz egyedülálló kulturális forgatagának: gazdag programokkal és élettel töltjük meg június 2-án és 3-án a Bartók Béla Boulevard-t.

Varázslat a Bartókon – utcai performansz szombaton

A Figaro Bűvészbolt bűvészei június 3-án 17:00-tól egy különleges bűvészműsorral és utcai performasszal kedveskednek a közönségnek az Eleven Tavasz egyedülálló kulturális forgatagában. Lufinyelés, pénzvarázslás, cilinder és kártyatrükkök – a BBB KultPont előtt. Az előadás időtartama kb. 30 perc, a műsorban fellép Susán Péter és Szabó István.
Bővebb infók a hivatalos FB eseménynél: https://www.facebook.com/events/1025568588426195
 
A hétvége alkalmával természetesen meghosszabbított nyitvatartással is várunk benneteket: pénteken este 8-ig, szombaton 19:45-ig varázsoljuk el az érdeklődőket az üzletben. 
 

Nagyon ELEVEN programok egész hétvégén

A Bartók Béla Boulevard Egyesület és a környék lokálpatriótái jóvoltából igazán megELEVENedik majd a Bartók és környéke: színes köztéri események, koncertek, workshopok és kiállítások várják a látogatókat. Lesznek egyebek mellett Finnországhoz kapcsolódó kulturális programok, a Szentendrén élő és alkotó Lukoviczky Endre festőművész és grafikus önálló kiállítása, illetve Lajkó Nóra Festészet fehér zajjal című performansza is.

A hétvége teljes programja megtalálható a hivatalos programfüzetben:
https://online.fliphtml5.com/uhucw/rvlp/#p=13

Csodák ESP kártyával: könyvbemutató és szeminárium a Figaroban!​

Csodák ESP kártyával: könyvbemutató és szeminárium a Figaroban!

Csodák ESP kártyával: könyvbemutató és szeminárium a Figaroban!

Május 16-án (Rodolfo születésének 112. évfordulóján) debütál Molnár Szabolcs “Csodák ESP kártyával” című vadonatúj könyve – ünnepélyes könyvbemutatóval és szemináriummal.
Szabolcs nem csak hivatásos bűvész, de fontos kulcsfigurája is a hazai bűvészéletnek, oktat, bűvésziskolát vezet és közösséget szervez. “Csodák ESP kártyával” című új kötetében munkásságának és szakmai tapasztalatának esszenciáját adja át: megoszt számos ESP kártyalapokkal bemutatható mentalista mutatványt, betekintést enged az ESP kártyák történetébe és típusaiba, továbbá esszék formájában saját tapasztalatait és gondolatait is megismerhetjük.
 
A kötet bemutatója (amely egyben szeminárium is) május 16-án 20:00-tól lesz a Figaro Bűvészboltban. A belépés ingyenes, de a férőhelyek száma miatt limitált és regisztrációhoz kötött.

PODCAST: Csodák ESP kártyával – itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része Molnár Szabolccsal

PODCAST: Csodák ESP kártyával

PODCAST: Csodák ESP kártyával - itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része Molnár Szabolccsal

Itt a Figaro Bűvészbolt podcastjének új epizódja! A műsor vendége Molnár Szabolcs, a hamarosan megjelenő “Csodák ESP kártyával” című könyv szerzője, bűvész és mentalista. 

A műsorban Szabolcs az ESP trükkök világába enged számunkra betekintést – elkalauzol minket az ESP kártyák történetébe, megemlít néhány őt inspiráló és nemzetközi szinten is kimagasló mentalistát, illetve hamarosan megjelenő új könyvéről beszél. 

Az epizód főbb részei: 

00:00-01:05: bevezetés, 
01:05-09:40: az ESP kártyákról (mire való, mitől különleges ezzel a paklival trükköt mutatni, kik azok a külföldi bűvészek, akiknek nagyon jó ESP trükkjeik vannak), 
09:40-22:10: Molnár Szabolcs “Csodák ESP kártyával” című könyvéről (milyen trükköket tartalmaz, milyen esszék vannak benne, mi volt az írás motivációja),
22:10-26:00: érdekességek a közelgő könyvbemutatóról,
26:00- : mit csinál még a hétköznapokban Szabolcs (estek, bűvészklub, bűvésziskola, tábor).

Molnár Szabolcs “Csodák ESP kártyával” című új könyvét a Figaro Bűvészboltban mutatja be május 16-án este hattól, majd a kötet megvásárolható lesz a Figaro Bűvészboltban. 

Az ingyenes szemináriumról és könyvbemutatóról bővebb infók itt: https://www.facebook.com/events/1576675949489623
A részvétel a könyvbemutatón regisztrációhoz között és limitált. Jelentkezés itt: https://forms.gle/PLejtkkmxUjG2ewd6

PODCAST: A világ legnagyobb bűvész konferenciája – itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része

PODCAST: A világ legnagyobb bűvész konferenciája - itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része.

PODCAST: A világ legnagyobb bűvész konferenciája - itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része.

Itt a Figaro Bűvészbolt podcastjének új epizódja! A műsorban beszámolót hallhatsz a 2023. évi Blackpool Magic Convention-ről. A világ legnagyobb bűvész kongresszusáról Dr. Szabó G. Gábor, Gombkötő Alex, Lombos Márton és Árvai Kristóf mesélt a műsorvezető Szabó Istvánnak. 

A műsorban megismerkedhetsz a legjobb fellépők neveivel, az idei program emlékezetes pillanataival és ha még nem voltál Blackpoolban, megtudhatod, miből áll egy ilyen esemény.

Az epizód főbb részei: 

00:00-04:30: bevezetés,
04:30-18:30: gálaműsorok (az esti gálák, botrányos MC és elképesztő sztárfellépők),
18:30-20:50: szemináriumok (Luis Olmedo fantasztikus szemináriuma és a “lazázók”),
20:50-28:30: dealer room (ki mit vett, mik az új mutatványok, mik a trendek, sok a kütyü),
28:30-32:30: közösségi élet a Ruskinban (kötetlen bűvészkedés világsztárok társaságában),
32:30-38:45: a város (rossz Hotelek, esős és üres város, gyerekjátékterem),
38:45-: mennyibe kerül.

A műsor megszólalói a műsorvezető barátai, idén igen sok hazai bűvész vett részt a Blackpool Magic Convention-ön, a podcastnek nem volt célja mindenkit megszólaltatni közülük.

Csiribú! Most Te is segíthetsz: jótékonysági akció a Figaroban!

Csiribú: jótékonysági akció a Figaroban!

Csiribú! Most Te is segíthetsz: jótékonysági akció a Figaroban!

A Nevetnikék Alapítvány kórházban lévő beteg gyermekek mindennapjait teszi szebbé. Segíts te is, hogy az alapítvány tagjai még több gyerkőc arcára csalhassanak mosolyt: a Figaro Bűvészbolt adománygyűjtő ládájába bedobott támogatásodból új bűvészkellékek beszerzését támogathatod.

Az adománygyűjtő ládát a Figaro Bűvészbolt pultján találhatod meg február 28-ig. A Nevetnikék alapítvány felhívása/leírása: 

“A Nevetnikék Alapítvány 14 éve foglakozik azzal lassan az egész Dél-Dunántúli régióban, hogy kórházban lévő beteg gyerkőcök mindennapjait tegye egy picit szebbé és mosolyt csaljon az arcukra! Hogyan? • Mesefalakat festünk a kórházakban • Önkénteseinkkel általunk megálmodott öko fajátékokat készítünk Nekik, amelyeket az általunk barkácsolt kincses ládákból vadászhatnak ki akár egy vizsgálat vagy egy szuri után, ezzel is mérsékelve a gondjukat! • végül, de egyáltalán nem utolsó sorban önkéntesek garmada vesz részt 2-3 hónapos képzéseken ahhoz, hogy utána profi Nevettető önkéntesek legyenek! De ez még nem elég! Utána is folyamatos képzéseket kapnak, hogy minél több korosztályt és élethelyzetet kezelni tudjanak! Itt jön képbe ez a projekt! A Nevetnikék Alapítványnál már hagyománnyá vált a bűvész képzés, hiszen rengeteg gyereket le tud kötni már kicsi kortól egészen a kamaszokig! Abban kérnénk a segítségeteket, hogy az összegyűjtött eszközöknek hála további önkénteseink is belekóstolhassanak a bűvészet csodás Világába, és még több mosolyt csaljanak az arcukra! 😊 Bízunk benne, hogy csiribú-csiribá megtelik a ládánk és “tádáám” mehet is a show! Köszönjük előre is! 💙💛 A Nevetnikék Csapata 😊

 

Már most megérkeztek a 2023-as év legújabb trükkjei a Figaroba!

Már most megérkeztek a 2023-as év legújabb trükkjei

Már most megérkeztek a 2023-as év legújabb trükkjei a Figaroba!

Mindig mi voltunk az elsők és ez most sincs másként: a Figaro Bűvészbolt már a 2022-es év utolsó napjaiban elhozta Magyarországra az új esztendő legfrissebb mutatványait és legütősebb pémium kártyáit. Már kaphatóak az üzletben.

A Figaro Bűvészbolt kínálata egészen különleges kellékarzenálllal bővült:

  • mától kapható hazánkban is a világhírű japán Tenyo bűvészcég 2023-es kollekciójának legjobb trükkje (a SIZE SURPRISE),
  • egy elképesztő fülhallgató eltüntetés az Ellusionisttől,
  • Juan Tamariz limitált dizájner paklija egy 4 órás workshop és szeminárium exkluzív videóanyagával (Juan Tamariz BOX),
  • Kelvin Chow “change bag” elven működő varázslatos érmezsákja (Quiver),
  • egy speciális ESP gaff csomag Bicycle kártyából, 
  • a néhány hete elhunyt Max Maven Prism című könyve (Maven minden idők egyik legfantasztikusabb mentalistája volt),
  • megjelenő kártyavárak és
  • új prémium paklik (Revolution, Nara és fekete Jerry’s kártyacsomagok).

“Karácsony előtt sokkal mozgalmasabb nálunk az élet, nagyon sok szülő és nagyszülő toppan be hozzánk, hogy segítsünk a gyerkőceiknek megtenni az első lépéseket a bűvészet csodálatos világában. Jó érzés ebben részt vállalni. Ugyanakkor ezekben a hetekben sem feledkezünk el bűvész barátainkról, lelkes és hivatásos kollégáinkról: hosszú hónapokon keresztül válogattuk ki az új mutatványokat, kártyákat és kellékeket az USA-ból és Olaszországból. Ráadásul van okunk várni a 2023-as évet: januárban ellátogat hozzánk Miguel Angel Gea, a világ egyik legjobb érmebűvésze. Meg is ragadnám az alkalmat, hogy bátorítsak mindenkit a jegyvásárlásra, mert elképesztő, életre szóló élménynek ígérkezik.” – kommentálta az újdonságokat Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa.

A Figaro Bűvészbolt 2023-es újdonságai már beszerezhetőek az üzletben és a webshopban, az összes újdonság az alábbi linken érhető el: https://www.figarobuveszbolt.hu/termekkategoria/ujdonsag/

Miguel Angel Gea budapesti sztárszemináriumára itt tudtok jegyet venni: https://www.figarobuveszbolt.hu/miguel/

Hétvégén újra Corodini: ez lesz a pontos program!

Hétvégén újra Corodini: ez lesz a pontos program!

Hétvégén újra Corodini: ez lesz a pontos program!

Október 1-én újra vár téged az ország legnagyobb szakmai bűvész rendezvénye: szemináriumok, bűvészverseny és nagyszabású gála a Kőrösiben. Mutatjuk a pontos programot: 

 
09:30-12:15: Bűvészverseny 
A versenyzők listája: Lombos Márton (Mr. Bűvész), Csáki Richárd, Pallaga József, Szijjártó Ábel, Rejtő Róbert, Farkas Bálint, Lakatos Tibor, Dara Dániel, Zsukov Maximilian, Erdélyi Bernát.

14:00-17:30 Szemináriumok
Varga Tibor szemináriuma
Badár Tamás szemináriuma
Pódiumbeszélgetés Habók Jánossal

18:00 Ünnepélyes díjátadó, eredményhirdetés

19:00 Elvarázsolt est – Holcz Gábor, Gyertyán Balázs, Sárközi Barnabás, Bognár Krisztián és Balogh Anna (stand-up) főszereplésével.
Műsorvezető: Boldog Péter.

Jegyek elérhetőek a corodini.hu oldalon.