Az utcai bűvészkedés alapszabályai

Az utcai bűvészkedés alapszabályai

Kelle Botond (bűvész, a Bűvész Blog főszerkesztője) foglalja össze neked a következő blogcikkben, mire figyelj oda nagyon, ha street bűvészkedni indulsz:

Rövid és hatásos kezdés

Ami a legfontosabb: az első trükk legyen nagyon rövid és nagyon ütős – itt lehetőleg még ne is kelljen nagyon a nézőnek semmit csinálni. (Ne egy sokfázisos kártyarutinnal kezdj. Ha jó az első trükk, utána mutathatod a többit.)

Válaszd meg jól a helyszínt és időpontot

Nem mindegy, hogy kikhez mész oda és hol. Egy park vagy kávézó, ahol az emberek pihennek és ráérnek, sokkal ideálisabb, mint egy forgalmas csomópont, ahol a buszról a villamosra rohannak átszállni.

Ne legyél túl hosszú

Nagyon nagy a kísértés, hogy miután bemutattál 2-3 ütős trükköt, mutass még egyet és még egyet. De hidd el, sokkal jobb, ha te mondod azt, hogy köszi a figyelmet, mintha ők mondják a hetedik trükk után, hogy köszi és elég volt, ne mutass többet. Legyél rövid, 3-4 trükk bőven elég.

Ha azt mondják, hogy nem, az azt jelenti, hogy nem

Akármennyire jó a nyitószöveged, akármennyire úgy gondolod, hogy mennyire jó lenne a társaságnak, ha feldobnád a napjukat – ha visszautasítanak, udvariasan állj tovább (“Akkor most bemutatom a legjobb trükkömet: az eltűnő bűvészt!”). Nem tudhatod, hogy nem egy lánykérés közepébe csöppentél-e, vagy hogy épp nem egy szakítás vagy temetés részleteit beszélik-e meg a megszólított emberek. De az is lehet, hogy egyszerűen csak nem kedvelik a bűvészkedést. És ez attól nem fog megváltozni, ha azon erőszakoskodsz, hogy de ezt mindenképp nézzétek meg!