Ezért jó neked, ha elindulsz egy bűvészversenyen!​

Irány életed varázslatos megmérettetése!​

Az idén 50 éves Figaro Bűvészbolt szeptemberben országos színpadi és close-up bűvészversenyt tart, talán Te is elgodolkodtál a nevezésen. Ha igen, következzen most egy kis segítség és iránymutatás, miért is érdemes indulnod és hogyan készülj az eseményre!

Miért jó neked?

Mert jó. Például a visszajelzések miatt: pontoz a rangos szakmai zsűri, több szempontból értékeli a produkciódat és ha személyesen beszélgetsz el velük, vagy a további résztvevőkkel, ők ötleteket adnak és véleményt mondanak. Tulajdonképpen rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjthetsz. És ha elértél egy jó helyezést? Nem lesz rossz referenciaképpen sem, ha honlapodon azt látják a rendezvényszervezők és potenciális megrendelők, hogy kiváló eredményt értél el egy rangos hazai bűvészversenyen, nagyobb bizalommal fordulnak hozzád – a Te műsorod biztos jó választás, ugyanis már bizonyított. 

Miért jobb közönség a bűvész?

Mert nem akarják indulatosan megfejteni és leleplezni sem a trükköket, csak kedvesen érdeklődnek, megnézik azt, hogy milyen bűvész vagy, mennyire okosak az ötleteid, hátha tettél új csavart egy régi mutatványba. És (általában) nem nevetnek ki.

Mire figyelj?

Ezeket mindig elmondják a Bűvészversenyek utáni értékelésekben, na lássuk! Ha szöveges a műsorod, tudd előre, mit fogsz pontosan mondani és ne féld a hétköznapi életben is bevett, népszerű karakteredet a színpadra vinni. Ha zenére bűvészkedsz, ne kazettán hozd a számokat, mert ez néhány éve két próbálkozónak sem jött össze az egyik Corodini versenyen. A produkciód legyen teljes, ne ad hoc trükkök indokolatlan bemutatása nyolc percben. Akár gondolj is ki egy témát, színeket, életérzést és csoportosítsd köré a műsorodat és az mutasson némi összefüggést, legyen eleje, közepe és vége is.

Mutathatom más jól ismert trükkjét?

Hát, a Mona Lisát is megfestették már, miért kéne ezt újra megtenni, úgyse lesz ugyanaz. De azért igyekezz valami eredetit is mutatni – néhány saját ötlettel, illetve saját mozdulatokkal.

Szeptember 1-én Figaro50 Bűvészverseny – ha szívesen elindulnál a megmérettetésen, vagy csak megnéznéd a konferencia részletes programját, kattints ide… 🙂