Így készíts bűvészvideót a Figaro Bűvészbolt videóversenyére!

Így készíts bűvészvideót a Figaro Bűvészbolt videóversenyére!

Egy hónapod maradt, hogy jelentkezz a Figaro Bűvészbolt online közösségi videóversenyére. Adunk most néhány apró tippet, mire figyelj, mielőtt elküldöd nekünk a videós nevezésedet. A versenyről itt ezen a linken tudhatsz meg többet.

  1. Lehetőleg jó minőségben rögzíts: erre természetesen bőven elegendő lehet egy mobiltelefon is, de mielőbb belevágsz a forgatásba, nézd át a mobilod beállításait. Az okostelefonokon mind állítható a felvétel minősége és többnyire gyengébb minőség szerepel az automatikus beállítások között, hogy ne foglaljon sok helyet a mobilodon a videód. Ezt érdemes átállítanod.
  2. Vedd fel ugyanazt a trükköt akár többször is, többféle szögből és kamerállásból. Ha nem vagy valamiben biztos, vedd fel újra és újra, hogy ne a forgatás után több nappal a vágás és szerkesztés közben légy csalódott, hogy ”ó-ó, hát de én ezt sokkal jobban és szebben tudom megcsináni”.
  3. Bátran vágj és szerkessz a videódon, sokkal izgalmasabb lehet a vizuális élmény, ha mozgalmasak a képkockák. Ha zenés a videód, vágj a szám ütemére.
  4. Feldobja a felvételedet, ha használsz zenét, illetve háttérzenét. A YouTube Audio Library trackjeit nem csak jogtisztán használhatod fel YouTube videód alatt, hanem hamar megtalálhatod a TÖKÉLETES zenét is: megszámlálhatatlanul sok zene van a YouTube Audio Library-ben, bőven tudsz válogatni, ráadásul akármilyen hangulatú, típusú és tempójú dalt találhatsz a felvételedhez.
  5. Ne görcsölj rá, csak hepiség: törekedj arra, hogy ne légy görcsös és minden mozdulatod természetes legyen. Ha a természetesség rendben van, ne feledkezz meg a közönségedről sem, nézz bele időnként a kamerába, mintha élő előadás lenne – ne csak a kellékekre figyelj.
  6. Ha olyan trükköt csinálsz, amihez kell közönség – kártyatrükk, mentalista mutatvány -, NE magaddal csináld meg a trükköt. Hiába nem élő előadásról van szó, találj valahonnan egy nézőt.
  7. Légy kreatív, mert könnyen kiemelkedhetsz a többiek közül már egy apró pluszötlettel is. A korábbi években többen neveztek már duóban, a szegedi Szabó Csanád tulajdonképpen időre bűvészkedett és több mint egy tucat trükköt csinált végig kevesebb mint négy perc alatt, Buday Laura pedig a trükkjei mellett egy videóeffekt segítségével felrobbantotta a Figaro Bűvészboltot
Még egy teljes hónapod van, hogy nevezz a negyedik Figaro Videóversenyre, a győztes 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyer. Azért ez nem rossz.