Egész napos bűvészkonferenciával ünnepeljük a Figaro Bűvészbolt 50. születésnapját!

 Oktató szemináriumok, országos close-up és színpadi bűvészverseny, illetve bűvészgála az ország legjobb előadóival. Légy részese a Figaro50 bűvészkonferenciának, találkozz a magyar bűvészet krémjével, ismerkedj a hazai amatőr bűvészekkel szeptember elsején a Klauzál házban!  

A programokról:

Close-up és színpadi bűvészverseny

Magyarország legígéretesebb tehetségei és feltörekvő fiataljai egy országos bűvészversenyen mérethetik meg magukat - a rangos szakmai zsűri a FISM bűvészvilágbajnokság pontozását követve értékeli a mezőnyt. 

Szemináriumok és kerekasztal-beszélgetés

Tanulj színpadi és close-up trükköket az ország legjobb bűvészeitől: egy-egy órás Jupiter és Astor szeminárium, majd a délutáni programban Holcz Gábor, Susán Péter, Gombkötő Alex és Molnár Szabolcs tanít nektek egy-egy mutatányt.

Figaro50 bűvészshow

Összeálltak néhányan az ország legjobb bűvészei közül, hogy egy különleges és nagyszabású bűvészműsorral ünnepeljék meg az üzlet születésnapját. Fellép Kelle Botond, Susán Péter, Kaszányi Roland, Párkányi Kolos, Rakonczai Máté és Szabó István előadásában.

5.990 Ft.

Napijegy

Vegyél részt egy életre szóló felejthetetlen élményben, ne maradj le a Figaro50 bűvészkonferencia programjairól, vedd meg jegyed még időben.

 • Belépő az egész napos rendezvényre és a bűvészshowra.
 • Textil emlékkarszalag az eseményről.
 • Ajándék Figaros oktató DVD 1990 Ft értékben. 
2.500 Ft.

Bűvészshow belépők

Jegyek a Figaro Bűvészbolt 50. születésnapját ünneplő bűvészelőadásra.

 • Légy részese az este hatkor kezdődő gálaműsornak.
 • Egy felejthetetlen este: a Bűvészbolt elmúlt 10 évének emblematikus bűvészei és néhány bűvész a hazai szakma krémjéből.
 • Helyfoglalás érkezési sorrendben.
 • Elővételben 2.500 forint és (ha marad) a helyszínen 2.990 forint.
6.990 Ft.

Napijegy

A rendezvény napján (helyszínen) váltott belépő ára, amely tartalmazza a belépést a Figaro 50 bűvészkonferencia teljes programjára és a gálaműsorra.

 • Belépésre jogosít a szemináriumokra, a kerekasztal-beszélgetésre, a versenyekre és a gálaműsorra.
 • Ajándék textil emlékkarszalag az eseményről.
 • Ajándék Figaro oktató DVD 1.990 forint értékben - Kelle Botond, Kőhalmi Ferenc és Susán Péter főszereplésével.
12.990 Ft.

VIP belépő

Felejthetetlen élmény a magyar bűvészélet egyik történelmi eseményén.

 • Belépésre jogosít a szemináriumokra, a kerekasztal-beszélgetésre, a versenyekre és a gálaműsorra.
 • Ajándék textil karszalag az eseményről és ajándék Figaro oktató DVD 1990 forint értékben - Kelle Botond, Kőhalmi Ferenc és Susán Péter főszereplésével. 
 • VIP ülőhely a gálaműsor során az ELSŐ SORBAN és bűvész ajándékcsomag 3.000 forint értékben. 

Versenyre fel!

Close-up és színpadi bűvészverseny

A verseny menete

Ha szeretnéd magad megmérettetni, a verseny két fordulóból áll: (1.) először egy online elődöntő vár rád, ahol egy két perces vágatlan videófelvételt kell beküldened versenyműsorodból a figaro50nap@gmail.com email címre, (2.) majd a legjobbak Figaro50 bűvésznap keretein belül mutathatják be max. 8 perces versenyműsorukat a zsűri és a szakmai közönség előtt. A zsűri a FISM bűvészvilágbajnokság pontrendszere szerint értékel.

Jelentkezési határidő

Az elődöntőre a videók augusztus 20-ig érkezhetnek a megadott email címre. Nevezési díj nincs, a döntőbe jutott versenyzők INGYEN vehetnek részt az egész napi rendezvényen, így a szemináriumokon, a versenyen, a gálaműsoron és a kerekasztal-beszélgetésen is.

Nyeremények

A close-up és színpadi kategória győztesei Figaro50 serleget kapnak, továbbá egy-egy legalább 20.000 forint értékű bűvész ajándékcsomaggal és egy-egy 10.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodnak. A kategóriák további dobogósai egyéb utalványokat és ajándékcsomagokat kapnak.

Szemináriumok

Nemzetközi szakmában is jól ismert, kreatív magyar bűvészek tartanak majd oktató szemináriumot és árulják el saját mutatványaik titkát. Tanulj trükköket a legjobbaktól: a programban egy-egy órás Jupiter és Astor oktató szemináriumok és egy délutáni úgynevezett “rapid szeminárium” szerepel, amelyben Holcz Gábor, Susán Péter, Molnár Szabolcs és Gombkötő Alex tanít egy-egy trükköt.

Jupiter a FISM elnökségének magyar tagja, számos nemzetközi verseny korábbi díjnyertese, rangos állami kitüntetések díjazottja (a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztje és a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje), aki több mint 200 szemináriumot tartott világszerte, a Manilai Bűvészegyetem díszdoktora, illetve többek között Kőhalmi Ferenc, Hajnóczy Soma és Badár Tamás mestere.

Astor a legrangosabb nemzetközi bűvészkongresszusok meghívottja, 2015-ben és 2017-ben a világhírű Magic Castle előadójaként adott bűvészműsorokat Hollywoodban (összesen 58 alkalommal), miközben saját találmányaiból álló szemináriumával járja a világot, amellyel például a New York-i 4F rendezvény programjában is szerepelt.

A BűvészShow fellépői

Kelle Botond a magyar bűvészélet kulcsszereplője, az Illúzió Mesterei produkció kreatív producere, 2009 és 2016 között a Figaro Bűvészbolt munkatársa, az üzlet népszerű videóblogjának korábbi főszereplője, aki írt már könyvet a magyar bűvészet történetéről is.

Rakonczai Máté évek óta a világ legnagyobb óceánjáró luxushajóinak mentalistája és illuzionistája. Máté korábban a magyar és a holland Uri Geller tévéshowk mentalistája volt, 2017-ben a Carnival Corporation arany kitüntetését vehette át rubinnal Hawaiion, az utóbbi években pedig olyan világsztárok gondolataiban olvasott, mint Mike Tyson és David Copperfield.

Párkányi Kolos több ezer nézőt varázsolt már el a modern bűvészkedés csodáival: dolgozott luxushajókon, 2017-ben színpadra lépett az Illúzió Mesterei produkcióban, szerepelt Katy Perry Firework videóklipjében, előadott Washingtonban – a híres Kennedy Centerben -, illetve több nemzetközi bűvészkongresszuson és versenyen vett részt és ért el eredményeket.

 

Susán Péter 2009 óta a Figaro Bűvészbolt bűvésze. Bejárta a világot, műsoraival Brazíliától kezdve az Arab emirátusokon keresztül egészen Távol-keletig már ámulatba ejtette a közönséget. Bűvésziskolát vezet.

Kaszányi Roland az ország egyik legkeresettebb bűvésze, három éven át a Figaro Bűvészbolt állandó munkatársa, a Szemfényvesztő Bűvészshow alapítója és főszereplője, aki turnéelőadások bűvészeként több ezer nézőt káprázatott már el országszerte.

Szabó István a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa, akinek az ereiben is a bűvészet csordogál: az egyetlen hazai bűvészdinasztia harmadik generációs képviselője. István két evadon át szerepelt a Szemfényvesztő Bűvészshow előadójakent az A38 hajón, 2015-ben pedig a milánói Világkiállítás hivatalos bűvészeként – ez a világ legnagyobb kulturális rendezvénye – több ezer nézőt kápráztatott el.

Klauzál ház, Budapest.

2019.09.01. 10:15 – 20:30