Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb: új fizetési rendszer a figarobuveszbolt.hu oldalon!

Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb: új fizetési rendszer a figarobuveszbolt.hu oldalon!


Sokkal egyszerűbb és biztonságosabb: új fizetési rendszer a figarobuveszbolt.hu oldalon!


Szolgálati közlemény: június 1-től új fizetési rendszert vezetünk be a Figaro Bűvészbolt webes felületein, mostantól néhány másodperc alatt vásárolhatsz bankkártyád segítségével. A korábbi “előreutalás” és “utánvét” opciókat azonban megszüntetjük. 

Mostantól egy integrált fizetési rendszernek köszönhetően sokkal könnyebben és biztonságosabban vásárolhatsz/fizethetsz weboldalunkon MasterCard, VISA és American Express kártyád segítségével. Miután kosárba tetted az általad kiválasztott remek bűvészkellékeket, nincs más dolgod, csak bepötyögöd bankkártyád adatait a “Pénztár” oldalon – ez néhány másodpercet vesz igénybe és nem csak nagyon gyors, de biztonságos is. 

Fontos: vásárlás és fizetés közben nem irányítunk át sehova, nem kerülsz más weboldalra, nincs előugró ablak sem, végig a mi weboldalunkon és a “Pénztár” aloldalon maradsz. A figarobuveszbolt.hu digitális tanúsítvánnyal végzett titkosítással tartja biztonságban adataidat. 

A Stripe és a Figaro Bűvészbolt varázslatos kollaborációja

Nem lehet eléggé hangsúlyoznunk: nem fogjuk elvarázsolni az ÖSSZES pénzedet a kártyádról, a rendszer valóban biztonságos, minden a weboldalunkon történik és a Stripe elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatásán keresztül valósul meg. A Stripe egy ír-amerikai pénzügyi szolgáltatási technológiai vállalat (az egyik legnagyobb ilyen a világon), amely fizetéskezelő szoftvereket és API-kat hoz létre webshopok számára. Nem is gondolnád, de valószínűleg nagyon sok olyan hazai webshopból rendeltél már, ami ugyanúgy Stripe-ot használ, csak ezt nem feltétlenül kötik az orrodra és nem írják ki a fizetési oldalra. 

Nincs többet utánvét és előreutalás

Minden kezdet egy új vég: utánvétes és előreutalásos szolgáltatásainkat megszüntettük. Elsőre ugyan ez tűnhet szomorú hírnek is, de nem az: az előreutaláshoz például a vásárlásod után át kellett lépned a webbankodba, meg kellett adnod mindenféle kódokat és jelszavakat, be kellett pötyögnöd a nevünket, a számlaszámunkat és egy csomó mindent, hogy aztán utalni tudj – ez a folyamat nagyon sok idő volt és többször kerestetek bennünket, hogy el is akadtatok benne. Ezért is kerestünk és találtunk egy sokkal egyszerűbb, gyorsabb opciót. 

Az utánvét ideje pedig már lejárt, az egy dolog, hogy világszerte egyre kevesebb webshop ajánl fel ilyen fizetési opciót, de macerás is, hiszen a futárnál csak készpénzzel fizethetsz és ha az átvétel idejében csak a szomszéd, gyerek, nagymama, vagy a betörő tartózkodik a lakásban, nem is biztos, hogy elő tud rántani a zsebéből egy csomó készpénzt. 

Amennyiben kérdésed van, hibát észlelsz, vagy elakadtál rendelés és fizetés közben, keress bennünket bátran a szaboistvanbuvesz@gmail.com email címen és nyitvatartási időben a 06209938235-ös telefonszámon. 

Ezen a hétvégén: mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Tavasz különleges programjai között!​

Ezen a hétvégén: mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Tavasz különleges programjai között!

Ezen a hétvégén: mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Tavasz különleges programjai között!

A Figaro Bűvészbolt is aktív közreműködője lesz az Eleven Tavasz egyedülálló kulturális forgatagának: gazdag programokkal és élettel töltjük meg június 2-án és 3-án a Bartók Béla Boulevard-t.

Varázslat a Bartókon – utcai performansz szombaton

A Figaro Bűvészbolt bűvészei június 3-án 17:00-tól egy különleges bűvészműsorral és utcai performasszal kedveskednek a közönségnek az Eleven Tavasz egyedülálló kulturális forgatagában. Lufinyelés, pénzvarázslás, cilinder és kártyatrükkök – a BBB KultPont előtt. Az előadás időtartama kb. 30 perc, a műsorban fellép Susán Péter és Szabó István.
Bővebb infók a hivatalos FB eseménynél: https://www.facebook.com/events/1025568588426195
 
A hétvége alkalmával természetesen meghosszabbított nyitvatartással is várunk benneteket: pénteken este 8-ig, szombaton 19:45-ig varázsoljuk el az érdeklődőket az üzletben. 
 

Nagyon ELEVEN programok egész hétvégén

A Bartók Béla Boulevard Egyesület és a környék lokálpatriótái jóvoltából igazán megELEVENedik majd a Bartók és környéke: színes köztéri események, koncertek, workshopok és kiállítások várják a látogatókat. Lesznek egyebek mellett Finnországhoz kapcsolódó kulturális programok, a Szentendrén élő és alkotó Lukoviczky Endre festőművész és grafikus önálló kiállítása, illetve Lajkó Nóra Festészet fehér zajjal című performansza is.

A hétvége teljes programja megtalálható a hivatalos programfüzetben:
https://online.fliphtml5.com/uhucw/rvlp/#p=13

Csodák ESP kártyával: könyvbemutató és szeminárium a Figaroban!​

Csodák ESP kártyával: könyvbemutató és szeminárium a Figaroban!

Csodák ESP kártyával: könyvbemutató és szeminárium a Figaroban!

Május 16-án (Rodolfo születésének 112. évfordulóján) debütál Molnár Szabolcs “Csodák ESP kártyával” című vadonatúj könyve – ünnepélyes könyvbemutatóval és szemináriummal.
Szabolcs nem csak hivatásos bűvész, de fontos kulcsfigurája is a hazai bűvészéletnek, oktat, bűvésziskolát vezet és közösséget szervez. “Csodák ESP kártyával” című új kötetében munkásságának és szakmai tapasztalatának esszenciáját adja át: megoszt számos ESP kártyalapokkal bemutatható mentalista mutatványt, betekintést enged az ESP kártyák történetébe és típusaiba, továbbá esszék formájában saját tapasztalatait és gondolatait is megismerhetjük.
 
A kötet bemutatója (amely egyben szeminárium is) május 16-án 20:00-tól lesz a Figaro Bűvészboltban. A belépés ingyenes, de a férőhelyek száma miatt limitált és regisztrációhoz kötött.

PODCAST: Csodák ESP kártyával – itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része Molnár Szabolccsal

PODCAST: Csodák ESP kártyával

PODCAST: Csodák ESP kártyával - itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része Molnár Szabolccsal

Itt a Figaro Bűvészbolt podcastjének új epizódja! A műsor vendége Molnár Szabolcs, a hamarosan megjelenő “Csodák ESP kártyával” című könyv szerzője, bűvész és mentalista. 

A műsorban Szabolcs az ESP trükkök világába enged számunkra betekintést – elkalauzol minket az ESP kártyák történetébe, megemlít néhány őt inspiráló és nemzetközi szinten is kimagasló mentalistát, illetve hamarosan megjelenő új könyvéről beszél. 

Az epizód főbb részei: 

00:00-01:05: bevezetés, 
01:05-09:40: az ESP kártyákról (mire való, mitől különleges ezzel a paklival trükköt mutatni, kik azok a külföldi bűvészek, akiknek nagyon jó ESP trükkjeik vannak), 
09:40-22:10: Molnár Szabolcs “Csodák ESP kártyával” című könyvéről (milyen trükköket tartalmaz, milyen esszék vannak benne, mi volt az írás motivációja),
22:10-26:00: érdekességek a közelgő könyvbemutatóról,
26:00- : mit csinál még a hétköznapokban Szabolcs (estek, bűvészklub, bűvésziskola, tábor).

Molnár Szabolcs “Csodák ESP kártyával” című új könyvét a Figaro Bűvészboltban mutatja be május 16-án este hattól, majd a kötet megvásárolható lesz a Figaro Bűvészboltban. 

Az ingyenes szemináriumról és könyvbemutatóról bővebb infók itt: https://www.facebook.com/events/1576675949489623
A részvétel a könyvbemutatón regisztrációhoz között és limitált. Jelentkezés itt: https://forms.gle/PLejtkkmxUjG2ewd6

PODCAST: A világ legnagyobb bűvész konferenciája – itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része

PODCAST: A világ legnagyobb bűvész konferenciája - itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része.

PODCAST: A világ legnagyobb bűvész konferenciája - itt a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének új része.

Itt a Figaro Bűvészbolt podcastjének új epizódja! A műsorban beszámolót hallhatsz a 2023. évi Blackpool Magic Convention-ről. A világ legnagyobb bűvész kongresszusáról Dr. Szabó G. Gábor, Gombkötő Alex, Lombos Márton és Árvai Kristóf mesélt a műsorvezető Szabó Istvánnak. 

A műsorban megismerkedhetsz a legjobb fellépők neveivel, az idei program emlékezetes pillanataival és ha még nem voltál Blackpoolban, megtudhatod, miből áll egy ilyen esemény.

Az epizód főbb részei: 

00:00-04:30: bevezetés,
04:30-18:30: gálaműsorok (az esti gálák, botrányos MC és elképesztő sztárfellépők),
18:30-20:50: szemináriumok (Luis Olmedo fantasztikus szemináriuma és a “lazázók”),
20:50-28:30: dealer room (ki mit vett, mik az új mutatványok, mik a trendek, sok a kütyü),
28:30-32:30: közösségi élet a Ruskinban (kötetlen bűvészkedés világsztárok társaságában),
32:30-38:45: a város (rossz Hotelek, esős és üres város, gyerekjátékterem),
38:45-: mennyibe kerül.

A műsor megszólalói a műsorvezető barátai, idén igen sok hazai bűvész vett részt a Blackpool Magic Convention-ön, a podcastnek nem volt célja mindenkit megszólaltatni közülük.

Csiribú! Most Te is segíthetsz: jótékonysági akció a Figaroban!

Csiribú: jótékonysági akció a Figaroban!

Csiribú! Most Te is segíthetsz: jótékonysági akció a Figaroban!

A Nevetnikék Alapítvány kórházban lévő beteg gyermekek mindennapjait teszi szebbé. Segíts te is, hogy az alapítvány tagjai még több gyerkőc arcára csalhassanak mosolyt: a Figaro Bűvészbolt adománygyűjtő ládájába bedobott támogatásodból új bűvészkellékek beszerzését támogathatod.

Az adománygyűjtő ládát a Figaro Bűvészbolt pultján találhatod meg február 28-ig. A Nevetnikék alapítvány felhívása/leírása: 

“A Nevetnikék Alapítvány 14 éve foglakozik azzal lassan az egész Dél-Dunántúli régióban, hogy kórházban lévő beteg gyerkőcök mindennapjait tegye egy picit szebbé és mosolyt csaljon az arcukra! Hogyan? • Mesefalakat festünk a kórházakban • Önkénteseinkkel általunk megálmodott öko fajátékokat készítünk Nekik, amelyeket az általunk barkácsolt kincses ládákból vadászhatnak ki akár egy vizsgálat vagy egy szuri után, ezzel is mérsékelve a gondjukat! • végül, de egyáltalán nem utolsó sorban önkéntesek garmada vesz részt 2-3 hónapos képzéseken ahhoz, hogy utána profi Nevettető önkéntesek legyenek! De ez még nem elég! Utána is folyamatos képzéseket kapnak, hogy minél több korosztályt és élethelyzetet kezelni tudjanak! Itt jön képbe ez a projekt! A Nevetnikék Alapítványnál már hagyománnyá vált a bűvész képzés, hiszen rengeteg gyereket le tud kötni már kicsi kortól egészen a kamaszokig! Abban kérnénk a segítségeteket, hogy az összegyűjtött eszközöknek hála további önkénteseink is belekóstolhassanak a bűvészet csodás Világába, és még több mosolyt csaljanak az arcukra! 😊 Bízunk benne, hogy csiribú-csiribá megtelik a ládánk és “tádáám” mehet is a show! Köszönjük előre is! 💙💛 A Nevetnikék Csapata 😊

 

Már most megérkeztek a 2023-as év legújabb trükkjei a Figaroba!

Már most megérkeztek a 2023-as év legújabb trükkjei

Már most megérkeztek a 2023-as év legújabb trükkjei a Figaroba!

Mindig mi voltunk az elsők és ez most sincs másként: a Figaro Bűvészbolt már a 2022-es év utolsó napjaiban elhozta Magyarországra az új esztendő legfrissebb mutatványait és legütősebb pémium kártyáit. Már kaphatóak az üzletben.

A Figaro Bűvészbolt kínálata egészen különleges kellékarzenálllal bővült:

  • mától kapható hazánkban is a világhírű japán Tenyo bűvészcég 2023-es kollekciójának legjobb trükkje (a SIZE SURPRISE),
  • egy elképesztő fülhallgató eltüntetés az Ellusionisttől,
  • Juan Tamariz limitált dizájner paklija egy 4 órás workshop és szeminárium exkluzív videóanyagával (Juan Tamariz BOX),
  • Kelvin Chow “change bag” elven működő varázslatos érmezsákja (Quiver),
  • egy speciális ESP gaff csomag Bicycle kártyából, 
  • a néhány hete elhunyt Max Maven Prism című könyve (Maven minden idők egyik legfantasztikusabb mentalistája volt),
  • megjelenő kártyavárak és
  • új prémium paklik (Revolution, Nara és fekete Jerry’s kártyacsomagok).

“Karácsony előtt sokkal mozgalmasabb nálunk az élet, nagyon sok szülő és nagyszülő toppan be hozzánk, hogy segítsünk a gyerkőceiknek megtenni az első lépéseket a bűvészet csodálatos világában. Jó érzés ebben részt vállalni. Ugyanakkor ezekben a hetekben sem feledkezünk el bűvész barátainkról, lelkes és hivatásos kollégáinkról: hosszú hónapokon keresztül válogattuk ki az új mutatványokat, kártyákat és kellékeket az USA-ból és Olaszországból. Ráadásul van okunk várni a 2023-as évet: januárban ellátogat hozzánk Miguel Angel Gea, a világ egyik legjobb érmebűvésze. Meg is ragadnám az alkalmat, hogy bátorítsak mindenkit a jegyvásárlásra, mert elképesztő, életre szóló élménynek ígérkezik.” – kommentálta az újdonságokat Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa.

A Figaro Bűvészbolt 2023-es újdonságai már beszerezhetőek az üzletben és a webshopban, az összes újdonság az alábbi linken érhető el: https://www.figarobuveszbolt.hu/termekkategoria/ujdonsag/

Miguel Angel Gea budapesti sztárszemináriumára itt tudtok jegyet venni: https://www.figarobuveszbolt.hu/miguel/

Hétvégén újra Corodini: ez lesz a pontos program!

Hétvégén újra Corodini: ez lesz a pontos program!

Hétvégén újra Corodini: ez lesz a pontos program!

Október 1-én újra vár téged az ország legnagyobb szakmai bűvész rendezvénye: szemináriumok, bűvészverseny és nagyszabású gála a Kőrösiben. Mutatjuk a pontos programot: 

 
09:30-12:15: Bűvészverseny 
A versenyzők listája: Lombos Márton (Mr. Bűvész), Csáki Richárd, Pallaga József, Szijjártó Ábel, Rejtő Róbert, Farkas Bálint, Lakatos Tibor, Dara Dániel, Zsukov Maximilian, Erdélyi Bernát.

14:00-17:30 Szemináriumok
Varga Tibor szemináriuma
Badár Tamás szemináriuma
Pódiumbeszélgetés Habók Jánossal

18:00 Ünnepélyes díjátadó, eredményhirdetés

19:00 Elvarázsolt est – Holcz Gábor, Gyertyán Balázs, Sárközi Barnabás, Bognár Krisztián és Balogh Anna (stand-up) főszereplésével.
Műsorvezető: Boldog Péter.

Jegyek elérhetőek a corodini.hu oldalon. 

 

Mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Ősz különleges programjai között

Mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Ősz különleges programjai között

Most hétvégén: Varázs Terasz, bűvészműsorok és gyermekfoglalkozások a Figaro Bűvészbolt szervezésében!

A Figaro Bűvészbolt is csatlakozik az Eleven Ősz egyedülálló kulturális forgatagának programjaihoz: szeptember 23. és 24. között különleges hangulatú Varázs Terasszal, a bűvészműsorral egybekötött pódiumbeszélgetéssel, utcai street magic elődással és gyermekfoglalkozásokkal készülünk. Programjainkról bővebben az alábbiakban: 

Varázslatos múlt – bűvészműsor és pódiumbeszélgetés Mika Edittel és Szabó Istvánnal – szombat délután

Elfeledett történetek és különleges bűvész rekvizitek – a Bűvészbolttal szemközti KultPontban (Bartók 46.) Mika Edit beszélget Szabó Istvánnal, bűvésszel, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával. Istvánnak már az ereiben is ott csordogál a varázslat művészete, nagyapja és édesapja is bűvész volt – sőt: István nagypapája alapította 1969 tavaszán a kultikus Figaro Bűvészboltot a Bartókon. Mika Edit varázslatos családi történetekről, a bűvészet mesterségének titkos kulisszáiról, a lokálpatriotizmusról és a Bartókhoz való kötődésről beszélget majd Szabó Istvánnal – miközben természetesen több bűvésztrükk is látható lesz abból a repertoárból, amelyet István néhány hete még a Fővárosi Nagycirkusz porondján mutatott be teltházas közönség előtt. Az esemény ingyenes.

Bővebb infók, facebook esemény itt: https://www.facebook.com/events/545389760687649

Varázslat a Bartókon – A Figaro Bűvészbolt bűvészeinek utcai performansza – szombat este

A Figaro Bűvészbolt bűvészei egy különleges bűvészműsorral és utcai performasszal kedveskednek a közönségnek az Eleven Ősz egyedülálló kulturális forgatagában. Lufinyelés, pénzvarázslás, cilinder és kártyatrükkök – a KultPont előtt. A 20-30 perces előadás időtartama húsz perc. ELVARÁZSOLUNK – hogy ezzel is megmutassuk, a Bartók az univerzum legjobb helye.
Bővebb infók és facebook esemény: https://www.facebook.com/events/5306949772755962/

Figaro Varázs Terasz: “Egy csettintés és eltűnik!” – varázslatok és kellékvásár – péntek délutántól szombat estig

Teraszt nyitunk egész hétvégén az üzlet előtt, ahol varázslatokkal, elképesztő bűvésztrükkökkel és jófej bűvészekkel várunk titeket. Gyere, nézz be hozzánk, mutatunk neked egy trükköt és teljesen ELVARÁZSOLUNK.
Bővebb infók és facebook esemény: https://www.facebook.com/events/3305943286346977

Bűvész leszek – másfél órás bűvészfoglalkozás és trükktanítás 10-14 éves gyerekeknek – szombat délután

Hihetetlen bűvészmutatványok és elképesztő varázslatok titka másfél órában – egy PROFI MÁGUSTÓL. A gyerekek elsajátítják a pénzeltüntetés, a kártyamágia és a befőttes gumis trükkök rejtelmei. A foglalkozás ára 2.500 forint, amely a helyszínen (az idén 53 éves Figaro Bűvészboltban) fizetendő elővételben, illetve a foglalkozás előtt közvetlenül. A foglalkozást Gombkötő Alex tartja, aki a Figaro Bűvészbolt és a The House of Houdini bűvésze. Időpont: szombat 14:30.
Bővebb infók, facebook esemény itt: https://www.facebook.com/events/856399472013556

FIGYELEM: Idén nyár végén is jön a Figaro STREET MAGIC Nap!

FIGYELEM: Idén nyár végén is jön a Figaro STREET MAGIC Nap!

FIGYELEM: Idén nyár végén is jön a Figaro STREET MAGIC Nap!

A Figaro Bűvészbolt különleges közös bűvészkedésre hív mindenkit: szeptember 3-án veletek együtt bevesszük a Feneketlen-tó környékét, ahol elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. Alábbiakban olvasható a Facebook esemény felhívásának hivatalos szövege:

“Szívesen bűvészkednél együtt velünk és örömmel kipróbálnád élesben is a legújabb trükkjeidet?!

Szeptember 3-án (szombaton) délután:
  • a Figaro Bűvészboltban találkozunk, gyülekezünk és ismerkedünk egymással (14:15-ös kezdéssel),
  • majd bevesszük a Figarotól néhány perc sétára megtalálható Feneketlen-tó környékét, ahol jól elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. 

Sőt: a Street Magic Nap keretein belül közös bűvészvideót is forgatunk majd… 🙂

Az eseményre nem kell regisztrálnod, ugyanakkor a részvételhez LEGALÁBB 16 évesnek kell lenned.”
 
A Facebook esemény elérhető itt, csekkolj be: https://www.facebook.com/events/1032659510756091/

Megérkeztek a nyári újdonságok: profi rekvizitekkel bővült a Figaro kínálata!

Megérkeztek a nyári újdonságok: profi rekvizitekkel bővült a Figaro kínálata!

Megérkeztek a nyári újdonságok: profi rekvizitekkel bővült a Figaro kínálata!

Továbbra is a nemzetközi bűvészet élvonalának véráramát követjük és annak ütőerén tartjuk ujjainkat, David Copperfield bűvészkönyve és egy 1858-as kártyacsomag hiteles reprodukciója mellett számos elképesztő mutatvány került polcainkra.  

ÚJ TRÜKKÖK
John Cornelius Thought Transmitter nevű mentalista pénztárcája például olyat csinál, amit a világon egyetlen pénztárca sem, míg a néhány éve hazánkban is szemináriumozó Ignacio Lopez Thin Air kendőjének trükkje – egy ártatlannak tűnő, zsebben hordható selyemkendő, amellyel bármikor megjelentethetsz egy teljes kártyacsomagot a semmiből – pedig megrengette a bűvészvilágot. 

Praktikus és azonnal használható új rekvizitekből nincs hiány, az ESP Jumbo Testing Cards-ban, vagyis a jumbo méretű jelölt ESP pakliban rejlő lehetőségek sokaságát talán magyarázni sem kell, a Flash Silk Vanishing Wand-ot – amikor az előadó varázspálcájának érintésével egy fehér kendő eltűnik – meg nagyon sokan kerestétek már nálunk. Tessék-lássék, már van. 

ÚJ KÁRTYÁK
A mindenhol a világon népszerű piros Harry Potter kártyacsomag mellett igazi kuriózumokkal bővült a Figaro kínálata: a Samuel Hart & Co. 1858-as kártyacsomagjának hiteles reprodukciója, illetve a Illusions & Visual Oddities kártyacsomag, amelynek lapjain mind-mind optikai illúziók kelnek életre. 

EGYEBEK
Megérkezett hozzánk David Copperfield új könyve – ez egy gyönyörű album a bűvészettörténet szerelmeseinek -, illetve Tamariz legendás kötete is. 

Ui.: a cikkből méltatlanul kiszorult (elfelejtettük), de jött hozzánk egy gyönyörű és elegáns fa varázspálca is.

BREAKING: Indul a Figaro Nyár – szakmai programokkal és egy VILÁGSZTÁRRAL

BREAKING: Indul a Figaro Nyár - szakmai programokkal és egy VILÁGSZTÁRRAL

BREAKING: Indul a Figaro Nyár - szakmai programokkal és egy VILÁGSZTÁRRAL

Figyelem! A bűvészbolt csapata a valaha volt legszínesebb “Figaro Nyárral” készül: ingyenes közösségi események, szemináriumok, workshopok, Street Magic Nap és egy VILÁGSZTÁR close-up bűvész szemináriuma várja majd az érdeklődőket a nyári hónapokban. (A dátumokat a cikk végén folyamatosan frissítjük.)

STREET MAGIC NAP

Nyár végén közkívánatra újra lesz Street Magic Nap: veletek együtt bevesszük a Margitszigetet, ahol elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. 

JAM SESSION

Háromhetente hétfőnként ingyenes workshopokkal és szemináriumokkal töltjük meg a teret az üzletben. Az első előadó június 13-án a Figaro Bűvészbolt csapatába idén nyáron visszatérő ígéretes fiatal, Szőke Kiss Vince lesz. Vince kézügyességi kártyatrükkök titkait, repertoárjának legkülönlegesebb darabjait osztja majd meg velünk. 

VILÁGSZTÁR CLOSE-UP BŰVÉSZ

A Figaro Bűvészbolt Dr. Szabó G. Gáborral együtt megszervezi a pandémia utáni első STAR LECTURE-t hazánkban – és külföldi sztárvendégünk nem csak exkluzív szemináriumát hozza majd magával Budapestre, de díjnyertes gálaprodukciójával a Varázs-Szalon műsor közönségét is el fogja kápráztatni. (Bejelentés néhány nap múlva.)

DÁTUMOK

06.13., hétfő, 18:00: Figaro Jam Session – Szőke Kiss Vincével
07.04., hétfő, 18:00: Figaro Jam Session – bejelentés hamarosan
07.25., hétfő, 18:00: Figaro Jam Session – Alex és barátai all stars
08.15., hétfő, 18:00: Figaro Jam Session – Svengali Party
09.03., szombat, 14:30: Street Magic Nap
08.??, ?, ?: VILÁGSZTÁR szeminárium és Varázs-Szalon show (a név és a dátum már biztos, bejelentés hamarosan).

Mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Tavasz különleges programjai között

Mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Tavasz különleges programjai között

Május harmadik hétvégéjén: Varázs Terasz, bűvészműsorok és gyermekfoglalkozások a Figaro Bűvészbolt szervezésében!

A Figaro Bűvészbolt is csatlakozik az Eleven Tavasz egyedülálló kulturális forgatagának programjaihoz: május 20. és 22. között különleges hangulatú Varázs Terasszal, a bűvészbolt történetéhez kapcsolódó előadásokkal és gyermekfoglalkozásokkal készülünk. Programjainkról bővebben az alábbiakban: 

Figaro Varázs Terasz: “Egy csettintés és eltűnik!” – varázslatok és kellékvásár

A Figaro Bűvészbolt is ott lesz a Bartók Boulevard Egyesület “Eleven Tavasz” programjain: teraszt nyitunk egész hétvégén az üzlet előtt, ahol varázslatokkal, elképesztő bűvésztrükkökkel és jófej bűvészekkel várunk titeket. Gyere, nézz be hozzánk, mutatunk neked egy trükköt és teljesen ELVARÁZSOLUNK.
Bővebb infók és facebook esemény:  https://www.facebook.com/events/307497591416116/

Bűvész leszek – 1 órás bűvészfoglalkozás és trükktanítás 10-14 éves gyerekeknek

Hihetetlen bűvészmutatványok és elképesztő varázslatok titka 60 percben – egy PROFI MÁGUSTÓL. A gyerekek elsajátítják a pénzeltüntetés, a kártyamágia és a befőttes gumis trükkök rejtelmei. A foglalkozás ára 1990 forint, amely a helyszínen (az idén 53 éves Figaro Bűvészboltban) fizetendő elővételben, illetve a foglalkozás előtt közvetlenül. 
A foglalkozást Gombkötő Alex tartja, aki a Figaro Bűvészbolt és a The House of Houdini bűvésze. Időpontok: szombat 14:30, vasárnap 11:00.
Bővebb infók, facebook esemény itt:
https://www.facebook.com/events/4907530292689512/4907530296022845/

Varázslatos múlt – bemutató és tárlatvezetés a Figaro Bűvészbolt fél évszázados kellékeivel

Elfeledett történetek és különleges bűvész rekvizitek kelnek életre egy megismételhetetlen harminc perces előadásban. Nem hétköznapi életképek vaskarikák, egy kendőket átváltoztató rejtélyes fadoboz és néhány kártyalap narrációjában. Trükkbemutató és tárlatvezetés az idén 53 éves Figaro Bűvészbolt fél évszázados kellékeivel – az üzlet titkokkal teli falai között.

Az előadás NEM szakmabelieknek, hanem laikus közönség számára készült.
Bővebb infók, facebook esemény itt: https://www.facebook.com/events/402856431505795/402856444839127/

Újratöltve: friss tavaszi varázslatokkal kezdjük a májust a Figaroban!

Újratöltve: friss tavaszi varázslatokkal kezdjük a májust a Figaroban!

Újratöltve: friss tavaszi varázslatokkal kezdjük a májust a Figaroban!

Ahogy a mondás tartja: sok jó bűvésztrükk kis helyen is elfér – ezért május elején feltöltöttük készleteinket és, úgy ahogy van, megtöltöttük a Figaro Bűvészbolt 23 négyzetméterét varázslatokkal. Meg persze közben felkutattuk nektek a bűvészvilág legjobb újdonságait is. 

ÚJDONSÁGOK

A május hónapot feltételezhető, hogy a római termékenységistennőről (Maia Maiestasról) nevezték el. Ebből egyenesen következik, hogy a termékenység és a gyarapodás havában NEM maradhatsz új trükkök nélkül sem. Ezek jöttek hozzánk: Spider Pen X lebegtetés, klasszikus kendőből tojás, vicces vízvarázsló tölcsér, indiai kötéltrükk, óriási trükkös varázspálca és egy különleges jósfüzet (amit mi elneveztük animácijóslatnak). Isteni! 

És külön gondoltunk a kártyagyűjtőkre is: az új Odyssey dizájner kártyacsomag már ott van a polcainkon, gyönyörű kék tónusaiba és minimalista stílusába azonnal beleszerettünk. De ezeket az érzéseket nem tarthatjuk meg csupán csak egyetlen kártyacsomag számára, ezért már sötét oldal Star Wars paklija is kapható a boltunkban – szintén első látásra szerelem.

ÚJRATÖLTÉS

Tudjuk, hogy mennyi mindent vártatok a májustól: a Ferencváros bajnoki címét, az ELTE Bölcsész Napok fura és elvont koncertjeit, meg a Figaro készletéből kifogyott varázslatok pótlását. Nos, örömmel jelentjük be nektek, szépen lassan mindegyik esemény megtörténik, így több mint 100 hiánytermék újra ott van a polcainkon és a webshopban. Ha nem hiszitek, nézzétek meg a figarobuveszbolt.hu katalógusában és személyesen az üzletben. (Sőt, hab a tortán, hogy a Fradi hamarosan kupagyőztes is lesz.)

Esemény kedden: közös bűvészkedés és múltidézés Figaroék tiszteletére

Esemény kedden: közös bűvészkedés és múltidézés Figaroék tiszteletére

Esemény kedden: közös bűvészkedés és múltidézés Figaroék tiszteletére

Sokunk számára jelentenek MINDENT a Figaroban eltöltött évek és évtizedek – most közös múltidézésre és bűvészkedésre hívjuk régi barátainkat április 12-én 18:30-tól a Figaro Bűvészboltba. 
Komoly hagyománya volt annak, hogy a hazai szakma bűvészei minden tavasszal összegyűltek a Figaro Bűvészboltban és megünnepelték id. Szabó István (1925-2012), illetve ifj. Szabó István (1954-2009) és az üzlet születésnapját. Bár a Figaro Bűvészbolt legendái már nem lehetnek velünk, hosszú évek után újabb tavaszi találkozásra várunk benneteket, ezúttal kicsit másképp, emlékezéssel, régi történetekkel és közös bűvészkedéssel.
 
Hozz el magaddal legalább egy régi Figaros kelléket és idézzük fel régi történeteinket és közös emlékeinket – Figaroék tiszteletére.
 
Ha régi barátunk vagy és gyakori vendégünk voltál a múlt évezredben (illetve pontosabban az 1969 és 2010 közötti periódusban), várunk szeretettel!
 
ui.: mindenképp hozz magaddal legalább egy régi Figaros kelléket és mutasd meg, add elő nekünk… 🙂
 
Az esemény április 12-én 18:30-tól lesz a Figaro Bűvészbotban. A rendezvényt a Figaro Bűvészklubbal együttműködésben szervezzük.
 

BREAKING: Elindult a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastje – első téma: a kártyabűvészet spanyol iskolája.

BREAKING: Elindult a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastje!

BREAKING: Elindult a Figaro Bűvészbolt szakmai podcastje - első téma: a kártyabűvészet spanyol iskolája.

Elindult a Figaro Bűvészbolt podcastje: a Bűvész Podcast epizódjai kifejezetten szakmabelieknek szólnak majd és edukációs jelleggel készülnek. Az első műsor vedége Dr. Szabó G. Gábor, az adás témája a kártyabűvészet spanyol iskolája. Az új epizódok havi rendszerességgel érhetőek majd el a figarobuveszbolt.hu oldalon és Spotify-on keresztül. 

A Figaro Bűvészbolt szakmai podcastjének házigazdája Szabó István, az üzlet tulajdonosa lesz. “Két óriási szerelem van jelen az életemben, a bűvészet és a rádiózás. Az elmúlt két évben több mint háromszáz könnyűzenei témájú interjút, podcasteket és rádióműsorokat csináltam. Tavaly még a Budapest Parknak és nagy zenei fesztiváloknak is dolgoztunk a kollégáimmal. Miért pont a bűvészet maradna ki ebből? Régi tervem volt, hogy egy olyan szakmai podcastet csináljunk a Figaro Bűvészboltban, amely minőségében büszkén illeszkedik az elmúlt ötven év Figaro minőségéhez és nem csak egy sima beszélgetés, hanem egy szük rétegnek készülő és komoly edukációs tartalom. Szerintem az első rész ilyen lett.” – mondja István.

Az első adásban Dr. Szabó G. Gábor (nemzetközi referenciákkal rendelkező kártyabűvész, a legrangosabb európai close-up bűvészverseny különdíjasa) mesél a kártyabűvészet spanyol iskolájának jeles alakjairól, hatásairól és a legendás Escorial workshopról – sőt: Gábor bejelenti és leleplezi az Escorial új, összességében második magyar tagjának nevét is.

00:00 – 01:00: Bevezetés.
01:00 – 10:45: A kártyabűvészet spanyol iskolájáról általánosságban.
10:45 – 18:30: A nevek: a spanyol iskola megalapozói és aktuális kiemelkedő  alakjai.
18:30 – 37:00: Mi az az Escorial és mi történik ott? 

TOP 3 Valentin varázslat

TOP 3 Valentin varázslat

TOP 3 Valentin varázslat

Ha őszinték vagyunk, mind tudjuk: a nőknek valójában mit sem számít a romantika, a sárm, vagy a pénz. Igazából tudat alatt MINDEN nő BŰVÉSZTRÜKKÖKRE vágyik – és ez Valentin nap alkalmából fokozottan így van. A Figaro Bűvészbolt csábítás terén is szakértőnek számító kollégái összeállították neked a legjobb Valentin napi mutatványok toplistáját. Lássuk:

1. FÁKLYÁBÓL RÓZSA
A tökéletes trükk: ott vagytok egy elengáns étteremben, éppen lapozgatjátok az étlapot, amikor te hirtelen előhúzol egy égő fáklyát, amit aztán rózsává varázsolsz. Az a szép ebben a mutatványban, hogy garantáltan az egész étterem téged fog nézni, így természetesen minden nő is. Romantikus mutatvány.

2. BOTÁNIA 
Két-két kártyalap megtalálja a párját – pont úgy, ahogy ti is. Igazán gyönyörű, ráadásul a kártyalapok hátán szép virágok vannak.

3. RATTLE BOX
Néha hajlamosak vagyunk túlzásba esni, amikor ajándékozásról van szó: komoly hibát követhetsz el például azzal, ha Valentin nap alkalmából MEGKÉRED A BARÁTNŐD KEZÉT. Ezért jó a Rattle Box bűvészkellék: visszakéred a hölgytől a gyűrűt, beleteszed egy mutatós fadobozkába – és a gyűrű, volt – nincs. Eltűnik. Volt gond, nincs gond. Szívesen.

A trükkök címére kattintva megnézheted a mutatványokat videón is. 

Elvarázsoltuk az árakat!

Elvarázsoltuk az árakat!

Elvarázsoltuk az árakat!

Február 15-ig extra kedvezményekkel és elvarázsolt árakkal várunk titeket: 17 trükk, mutatvány és bűvészkellék most akár 50%-kal kedvezőbb áron lehet a tiéd a Figaroban és a weben. Az akciós termékek listája itt érhető el: 

JUMP – Csomós kötél 2 600 Ft helyett 1 800 Ft,
Papírból pénz DOBOZ – Paper To Bill Box 6 990 Ft helyett 5 000 Ft,
Szabad repülés – Flying Coins 1 990 Ft helyett 1 500 Ft,
A klasszikus HOL A PIROS? trükk 1 500 Ft helyett 1 290 Ft,
Just In Time Astortól 7 990 Ft helyett 6 500 Ft,
Óriáskártya TNR 2 990 Ft helyett 2 290 Ft,
Múmiás rejtély 2 800 Ft helyett 1 990 Ft,
Snowstorm (10 csomag) 2 990 Ft helyet 1 990 Ft,
Vernet Silk To Egg 3 200 Ft helyett 2 500 Ft,
Átlátszó három rekeszes forszírozózsák 1 790 Ft helyett 990 Ft,
CARD-TOON 2 – rajzolt figurás kártya 5 900 Ft helyett 3 990 Ft,
Separagon DVD – Woody Aragon 9 800 Ft helyett 5 500 Ft,
Mini kötél illúzió 1 990 Ft helyett 1 500 Ft,

Uri Geller Trilogy DVD – DEDIKÁLT 15 900 Ft helyett 7 500 Ft,
Varázstoll 3 490 Ft helyett 2 990 Ft,
UFO repülő kockák 2 500 Ft helyett 1 990 Ft,
Micro – becsapós fogadás 1 500 Ft helyett 990 Ft.

“Büszke vagyok az üzletre!“ – évzáró beszélgetés a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával

“Megérkeztünk a tizedikhez!“ - évzáró beszélgetés a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával

“Megérkeztünk a tizedikhez!“ - évzáró beszélgetés a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával

Az új esztendőre ambiciózus terveket szövöget a Figaro. Az év utolsó napján Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa beszél az elmúlt egy év történéseiről és jövőbeli terveiről.

Szimbolikus határhoz értünk? 

Teljes mértékben: ha jól számolom, szépen lassan megérkezünk a tizedik évhez, amióta hivatalosan is én vezetem a Bűvészboltot. A tíz év egy vállalkozás, vagy egy közösség életében nagy idő, ezért nagyon boldog vagyok. Jó ezt csinálni. Amikor 18 éves voltam, egy óriási szellemi örökséget kaptam és vettem át, talán fel sem fogtam, mekkorát. Ezért nagyon hálás vagyok azoknak, akik akkor segítettek, az első években különösen sokat jelentett ez a bolt életében. Köszönöm Petinek, Botondnak és Rolandnak.

Ők dolgoztak akkoriban a bűvészboltban? 

Igen, ami minden bizonnyal nekik is annyira álomszerű volt, mint nekem. De azért a kezdet nem volt könnyű, bár magabiztos voltam, jócskán bele kellett tanulnom a szerepembe. Ebben van a srácoknak nagy szerepük, a nehézségeken segítettek át. De nem csak ők, az utóbbi években Szabó Gábor kollégám támogatása és tanácsai is sokat jelentettek, őt egyfajta mentoromnak tekintem, aki mindig őszintén mondta el, szerinte mi jó és mi nem. Azt hiszem, jó lett volna, ha akkoriban még több rutinos és tapasztalt bűvész segít annyit, mint akkor Gábor. 

Milyen volt a Figaroban ez az év?

Furcsa. Egy évvel ezelőtt vettünk egy nagy levegőt és némiképp megnyugodtunk, mert minden jel arra mutatott, 2021 a pandémia utáni újrakezdés és az építkezés éve lesz. Nagyon sok tervünk volt. Ehelyett olyan volt az év első fele, mint amikor a GPS újra és újra jelez az autóban és megszólal, hogy “újratervezés”. Tavasszal nem volt más választásunk, a járványügyi szabályozások miatt megint egy időre be kellett zárnunk és a szakmai workshopokat is az online térbe vittük át. Működtünk persze tovább, ott a webshop, de azért az nem ugyanaz, mint személyesen találkozni és élőben előadni a bűvésztrükköket. Szeretünk bűvészkedni, ez a szenvedélyünk. Aztán ez a helyzet nem tartott örökké, a nyár, illetve az év második fele bőségesen kárpótolt bennünket, nem szeretnék csak panaszkodni.

“Egy óriási szellemi örökséget kaptam és vettem át, talán fel sem fogtam annak idején, hogy mekkorát.“

Jól számolom, idén minden korábbinál több szakmai programot, szemináriumot és workshopot szerveztetek?  

Jól számolsz, igen. Volt itt minden, nyáron ismét elvarázsoltuk amatőr barátainkkal a Margitszigetet, ez volt a Street Magic Nap, na meg több mint tíz esti workshopot, szemináriumot is szerveztünk Jam Session címmel. Nagyon büszke vagyok az idei utolsó Jam-re, amikor több mint ötven kollégánk kapcsolódott be online, jól esik, hogy ennyien részesei voltak annak az estének. Nem mellesleg szeretnék köszönetet mondani azoknak a bűvészeknek, akik nem sajnálták az idejüket, energiájukat – vállalták, eljöttek, szemináriumot tartottak nálunk és megosztották velünk tudásuk legjavát. Remek pillanatai voltak az évnek. 

És idén nem csak a szakma felé nyitott az üzlet, ezt jól tudom? 

Jól. Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakoztunk idén a Bartók Boulevard Egyesület értéket, közösséget és kultúrát teremtő munkájához. Remek emberek helyben, akik számára a művészet és a Bartók a legfontosabb! Idén először csatlakoztunk az Eleven Ősz mozgalmas kulturális kavalkádjához a Bartókon, nyitottunk a helyiek és a művészetkedvelő budapestiek felé, kiköltöztünk a bolt elé egy hétvégére, street performaszokat csináltunk és ingyenes előadást tartottunk az üzlet történetéről. Így azoknak is meg tudtuk mutatni, milyen különleges helyi érték a Figaro, akik eddig nem tudták, mik vagyunk, éveken át csak elsétáltak az üzlet előtt. Szeretnénk még sok ilyet csinálni.

Mi volt a Figaro Bűvészbolt legsikeresebb kelléke, trükkje, vagy varázslata 2021-ben? 

Pont ugyanaz, mint régen. A legsikeresebb termékünk idén is a kezdőknek szóló Figaro Bűvészdoboz volt, ez nem újdonság, ez pont így volt harminc évvel ezelőtt is. 

“A legsikeresebb termékünk idén is a kezdőknek szóló Figaro Bűvészdoboz volt, ez nem újdonság, ez pont így volt harminc évvel ezelőtt is.“

Mire készültök jövőre? 

Igazából egészen egyszerű a terv: folytatjuk. Ott szeretnénk lenni az Eleven Tavaszon, továbbra is tartjuk szakmai programjainkat és persze szeretnénk sok jó új trükköt és bűvészkönyvet a Figaroba varázsolni. De mondok szívesen néhány izgalmas konkrétumot is…

Tessék! 

Egyértelműen szeretnénk tovább erősíteni online jelenlétünket és ha már itt a tizedik esztendő, amióta hivatalosan is itt vagyok, lassan elérkezettnek látom, hogy óvatosan belenyúljunk a bolt vizuális arculatába. Új és egységes lesz: egy hagyományokat követő, de megújult logóval, meg új cégérrel, cégtáblával. De ezek csak a külsőségek. Online még több tartalmat szeretnénk szolgáltatni, például hamarosan új címmel és új koncepcióval jelentkezik videósorozatunk a YouTube-on, megújul egy picit a weboldalunk és podcastet is fogunk csinálni – ez utóbbit már hosszú évek óta tervezem. Tíz éve készítek rádióműsorokat, 2021-ben húsz epizód könnyűzenei podcastet gyártottam le és több mint 250 interjút készítettem zenészekkel. Értek ehhez. Ha Ákos és a Tankcsapda is szívesen ül le velem beszélgetni, akkor miért ne csinálhatnék interjút szakmabeliekkel. Bűvészekkel. Ezek olyan beszélgetések lesznek, amelyek egy szűk rétegnek, a hazai bűvészeknek szólnak majd.

Van olyan célotok, amit még az idei évre terveztetek a Figaroban, de valamiért nem valósult meg? 

Igen és ennek nem hanyagság volt az oka, hanem pénzügyileg is újra kellett terveznünk magunkat. De az új esztendőben biztosan pontot teszünk egy projekt végére: könyvet adunk ki. Az elmúlt évtizedekben számos kártyabűvészettel kapcsolatos kiadványt jelentettünk meg – ezek főleg oktatófüzetek – és egy ideje már nincsenek a polcainkon, miközben nagyon nagy érték és tudás van bennük. Szeretnénk ezeket újraszerkeszteni és egy átfogó, magyar nyelven még sosem látott és sosem olvasott komoly szakmai anyagot kiadni. Szóval jön egy kötet. Ami nagyon jó lesz. 

Sok sikert kívánok a tervekhez! Hajrá, Figaro!

Hajrá! Köszönöm a beszélgetést és köszönöm mindenkinek, aki velünk volt idén. Folytatjuk! 

Már most megérkeztek a 2022-es év legújabb trükkjei a Figaroba!

Már most megérkeztek a 2022-es év legújabb trükkjei!

Már most megérkeztek a 2022-es év legújabb trükkjei a Figaroba!

Mindig mi voltunk az elsők és ez most sincs másként: a Figaro Bűvészbolt már a 2021-es év utolsó napjaiban elhozta Magyarországra az új esztendő legfrissebb mutatványait és legütősebb pémium kártyáit. Már kaphatóak az üzletben.

A Figaro Bűvészbolt kínálata egészen különleges kellékarzenálllal bővült:

Az új kártyák: STAR WARS, Truth, Fox Targets és DC Batman és TCC Flexible Gradients kártyacsomag.

“Karácsony előtt sokkal mozgalmasabb nálunk az élet, nagyon sok szülő és nagyszülő toppan be hozzánk, hogy segítsünk a gyerkőceiknek megtenni az első lépéseket a bűvészet csodálatos világában. Jó érzés ebben részt vállalni. Ugyanakkor ezekben a hetekben sem feledkezünk el bűvész barátainkról, lelkes és hivatásos kollégáinkról: hosszú hónapokon keresztül válogattuk ki az új mutatványokat, kártyákat és kellékeket az USA-ból és Olaszországból. A Harry Lorayne könyv például az egyik idei legjobb olvasáshoz kapcsolódó élményem volt, muszáj volt beszereznem az üzletbe is néhány darabot belőle.” – kommentálta az újdonságokat Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa.

A Figaro Bűvészbolt 2021-es újdonságai már beszerezhetőek az üzletben és a webshopban, az összes újdonság az alábbi linken érhető el: https://www.figarobuveszbolt.hu/termekkategoria/ujdonsag/