Elképesztő kézügyessége van, de őrült hülyeségeket csinál a színpadon. (videó)

Elképesztő kézügyessége van, de őrült hülyeségeket csinál a színpadon. (videó)

Rune Klan - “Ki kicsoda?”

Vigyázz, Rune Klan addiktív: ha elkezded nézni a netes videóit, pillanatok alatt beszippant és arra eszmélsz, hogy már órák óta csak őt bámulod. ”Ki kicsoda?” rovatunkban ma Rune Klanra veszünk egy közelebbi pillantást. 
Rune Klan a bűvészvilágban először tiniként tűnt fel. Amikor megjelentek az első szakmának szánt videói, alig múlt húsz esztendős, elég csúnya volt, kövér és rosszul öltözött – de az összes bűvész megőrült kézügyességi érmetrükkjeitől.
 
Rune sztár lett Dániában, ráadásul közben mindenfélébe belefogott. Sikerrel. Joshua Jay közreműködésével kiadott egy zseniális bűvészkönyvet (ez persze nem csak egy szimpla könyv, amiben jó trükkök vannak, de egyben egy nagy képregény is), 2009-ben tévéműsort kapott a dán Channel 5 főműsoridejében Hokus Fucking Pokus címmel, később átnyargalt a YouTube-ra, élt és alkotott amerikában, most pedig Dániában turnézik új műsorával, aminek csak áprilisban és májusban 22 – várhatóan teltházas – állomása lesz.
 
A hozzáértők egy része arról beszél, hogy tulajdonképpen senki nem ötvözi olyan tökéletesen a stand-up comedyt és a bűvészkedést, mint ő. Egy olyan videót hoztunk el most Rune Klantól, amely Trickyleaks című YouTube sorozatának egyik része: a videóban érmerutin, kártyatrükk és egy cérnatépés mutatvány is van – miközben viccesen járja körbe a néhány évvel ezelőtti gazdasági és pénzügyi világválság kérdését. Vicces, érdekes és színvonalas. Jó szórakozást. 
Bónusz: találtunk egy összeállítást Rune Klan korábbi műsoraiból is. Vicces nyitótrükk, óriási pohár-golyó rutin és sok más ritkaság, nézzétek meg ti is. 
 

Ez a trükkös számolás nélkülözhetetlen a kártyabűvészetben!​

Ez a trükkös számolás nélkülözhetetlen a kártyabűvészetben!

Ez a trükkös számolás nélkülözhetetlen a kártyabűvészetben!

Ha vannak nélkülözhetetlen mozdulatok a kártyabűvészetben, akkor az Elmsley Count biztosan közöttük van.

Az Elmsley Count egy különleges számolási technika, amelynek eredeti neve Ghost Count volt és Alex Elmsley 1967-es “4 Card Trick” kötetében jelent meg. A mozdulat az E-Y-E Count-ból indult ki, melyben Edward Victor csupán három kártyát használt.

Az Elmsley Count elsősorban négy kártyalap trükkös átszámolására szolgál. A mozdulat népszerűsége napjainkig töretlen, számos variációja van és nélkülözhetetlen egy igazán jó kártyabűvész eszköztárából. Találkozhatsz a mozdulattal a Figaro Bűvészbolt az ART és STAR oktatóvideóin, illetve a Változó Kártyák párlapos trükkben is.

Gyorsan vésd fel bakancslistádra az Elsmley Count nevét – ha gyakran szoktál kártyával bűvészkedni, de még nem tanultad meg ezt a mozdulatot, akkor gyerünk, usgyi.

Tipp: a Változó kártyák trükkben újra és újra az Elmsley Countot kell ismételgetned. Ha el akarod sajátítani a trükkös számolást, érdemes nekilátnod ennek a mutatványnak. 

Az alábbi videóban megmutatjuk neked élesben is, hogy néz ki az Elmsley Count egy trükk közben. Jó szórakozást a Változó kártyákhoz!

Kicsit azért szégyelled, de jót nevetsz egy fingópárnán! (videó) Otto Wessely – Ki kicsoda?

Kicsit azért szégyelled, de jót nevetsz egy fingópárnán! (videó)

Otto Wessely - "Ki kicsoda?"

Megtaposott műgalambok, széteső asztal és nézők közé dobált kellékek – Otto Wessely egy klasszikus bűvész műsorának paródiáját adja elő a színpadon, ami bár elsőre teljes káosznak tűnik, minden másodperce előre megtervezett és tudatos. “Ki kicsoda?” rovatunkban ismerjétek meg a bűvészek egyik kedvenc bűvészét, ő Otto Wessely.

A BŰVÉSZMŰSOR, AMIBEN SEMMI NEM SIKERÜL

Wessely egy 75 éves osztrák-francia bűvész, aki bő negyedórás műsorával járja évtizedek óta a varietéket és bűvészkongresszusokat. Az egy dolog, hogy már többször gálázott a világ legnagyobb bűvészkongresszusán Blackpoolban és a FISM Bűvészvilágbajnokságon is, de kevesen mondhatják el magukról, hogy egyszerre 3.500 bűvész tapsolta álló ovációval a produkciójukat. 
 
Otto Wessely már 1980-ban is feltűnt néhány percre Paul Daniels legendás szilveszteri tévéműsorában, a komoly szakmai ismertség pedig két évvel később jött el számára, a svájci rendezésű FISM-ön világbajnok lett comedy magic kategóriában. Több komoly szakmai díj tulajdonosa, pariódiaműsora mellett van egy techno actje is, amelyben tulajdonképpen csak és kizárólag eltűnő, illetve megjelenő botokkal bűvészkedik több mint négy percen keresztül – mindezt techno zenére.  
 
Wessely paródiaműsora – ahogy a humor általában – némiképp megosztó, de mégis szinte minden bűvész imádja. Kicsit szégyelled ugyan, de hangosan nevetsz még egy fingópárnás poénon is. Meg úgy az egész műsoron. Nézzétek meg Otto Wessely műsorát vágatlanul a 2018-as Masters of Magic bűvészkongresszusról: 

 

5 nyomós érv, miért találkozz Latin-Amerika bűvészbajnokával.

5 nyomós érv, miért találkozz Latin-Amerika bűvészbajnokával!

5 nyomós érv, miért találkozz Latin-Amerika bűvészbajnokával!

Ha a bűvészet szerelmese vagy Te is, nem akármilyen lehetőség előtt állsz: szombaton Budapestre látogat Ignacio López – CSAK EGYETLEN NAPRA. Latin-Amerika bűvészbajnoka két órás oktató szemináriumot tart, majd a Varázs-Szalon bűvészshow sztárfellépője lesz. Összeszedtünk számodra öt nyomós érvet, miért ne maradj le az év egyik legjobban várt szakmai eseményéről:

1. NEM CSAK KÁRTYA

Bár Ignacio López kártya kategóriában is komoly díjakat vihetett már haza, most parlour és stand-up szemináriumával készül – tehát olyan mutatványokkal, amelyeket nagyobb közönség előtt lehet bemutatni. A kártya mellett készül kötéllel, kendővel, saját újságtépés és pohármegjelentetés trükkjével is. Látványos, elegáns trükkök lesznek, amelyeket egyaránt előadhattok majd zenére és szövegre is.

2. GYAKORLATI TUDÁSSAL A ZSEBBEN TÁVOZOL

Woody Aragon, Rafael Benatar és Joachim Solberg után egy újabb olyan világsztár szemináriumát szerveztük meg, aki nem akar mindenáron termékeket rádsózni. Nem egy dealer demót fog tartani, ami tele van olyan mutatványokkal, amiket csak akkor tudsz megcsinálni, ha megveszed hozzá a kellékeket. Ignacio gyakorlati tudást akar majd átadni, klasszikus kellékekkel mutat majd ötleteket, amiket aztán szinte azonnal tudsz majd használni a műsorodban és bővítheted velük repertoárodat a karácsonyi haknik előtt. MI ilyen szemináriumokat szervezünk.

3. MÉG LÁTHATOD BUDAPESTEN

Ez egy soha vissza nem térő alkalom, el is magyarázzuk, miért. Ignacio NAGYON népszerű a szakmában, néhány napja például amikor egy spanyol bűvész nézett be hozzánk a Figaroba, meglátta Ignacio plakátját, majd percekig mesélte, milyen elképesztő volt Latin-Amerika bűvészbajnokának madridi szemináriuma. Ignacio López először a környező országokban, majd világszerte ismert lett – és az a tippünk, hogy hamarosan akkora sztár lesz, hogy esélyünk se lesz elcsábítani Magyarországra

4. ÓRIÁSI INSPIRÁCIÓ

Ha bűvészkedsz már egy ideje, biztos ismerős a helyzet, hogy néha vannak hullámvölgyek és nincs kedved új trükkökkel, vagy műsorokkal ötletelni. Amikor egy olyan bűvésszel találkozol, mint Ignacio López, az feltölt, kedvet hoz és inspirációt ad
 

5. A SHOWBAN ISMERŐSEIDNEK IS MEGMUTATHATOD

A Varázs-Szalon bűvészshow sztárfellépőjeként ÉLŐben láthatod Latin-Amerika bűvészbajnokának díjnyertes mutatványait. És bár a szemináriumra csak olyanokat várunk, akik komolyabban érdeklődnek a bűvészet iránt, a show mindenki számára nyitott. Szórakozz önfeledten és hozd el barátaidat is – életre szóló élmény lesz, ezt garantáljuk neked.
 

5 plusz 1. MOTIVÁLJ MINKET IS

Egy ilyen szeminárium megszervezése és lebonyolítása nagyon sok idő, munka, energia és pénz – amit elsősorban azért csinálunk, hogy valamit tegyünk a hazai bűvészekért és a szakma fejlődéséért. Hogy azok is tanuljanak, inspirálódjanak és élőben találkozhassanak világsztár bűvészekkel, akiknek egyébként nincs lehetőségük kiutazni egy – minden költséggel együtt – több százezer forintba kerülő külföldi bűvészkongresszusra. Viszont csak akkor van értelme a mostanihoz hasonló szemináriumokat szerveznünk, ha van rá komoly érdeklődés és te is eljössz. Ha jössz, akkor tehát arra motiválsz minket, hogy még több nagy nevet hozzunk el Budapestre. 
 

Kérdezz-felelek: gyakran ismételt kérdések Latin-Amerika bűvészbajnokának budapesti látogatásáról!

Kérdezz-felelek: gyakran ismételt kérdések Latin-Amerika bűvészbajnokának budapesti látogatásáról!

Kérdezz-felelek: gyakran ismételt kérdések!

Október 19-én Budapesten tart oktató szemináriumot és a Varázs-Szalon bűvészshow sztárvendége lesz Ignacio López, tehát Latin-Amerika bűvészbajnoka. Nagyon sokat kérdeztetek tőlünk az eseményről, ezeket most egy csokorba gyűjtöttük, kezdődjön a Kérdezz-felelek.

HOGY KELL ELKÉPZELNI EGY ILYEN SZEMINÁRIUMOT? MEHETEK AKKOR IS, HA MÉG CSAK MOST KEZDTEM EL BŰVÉSZKEDNI? 

Így fog kinézni: a szeminárium során körbeüljük Ignaciót, aki két órán keresztül folyamatosan a saját trükkjeit magyarázza majd. Az oktatásra Ignació díjnyertes trükkjeivel készül – lesz köztük nehezebb és könnyebb is -, de ami a lényeg, közelről láthatsz egy világsztárt és beleláthatsz a fejébe, hogyan gondolkodik a bűvészkedésről. Akkor is gyere, ha csak kezdő vagy, esetleg hobbista érdeklődő – egyszerűen az élmény és az óriási inspiráció miatt már önmagában is megéri. Meg lehet közös képed Latin-Amerika bűvészbajnokával, amivel tudsz menőzni facebookon és instán. 

ÉRTENI FOGOM A SZEMINÁRIUMOT? NEM TUDOK ANGOLUL.

Hogyne, a bűvészet nyelve univerzális, ráadásul a műfaj elég vizuális, látni és érteni fogsz mindent. A szeminárium nyelve angol lesz és bár felesleges fordítással nem húzzuk majd az időt, mert úgy több trükk fér bele az időbe, de ha lényeges infók hangoznak el angolul – mondjuk egy trükk hátteréről, vagy az előadásmódról -, azokat azonnal fordítjuk, ne aggódj. 

MILYEN TRÜKKÖKET CSINÁL MAJD IGNACIO A SZEMINÁRIUMBAN?

Nos, ez érdekes kérdés – szemináriumának jórésze olyan trükkökből áll, amelyeket nagyobb közönség előtt lehet bemutatni. Ez Ignacio védjegye, ettől lett ismert először a környező országokban (Uruguay, Peru, Brazília, Kolumbia, Mexikó), később világszerte. Tehát: Ignacio parlour és stand-up mutatványokkal készül, egyébként pedig többnyire klasszikus trükköket és kellékeket gondol újra műsoraiban – újságtépés, a kiemelkedő kártya, kendő- és kötélmutatványok.

EZ EGY ÚJABB DEALER DEMO LESZ, AHOL A SAJÁT KELLÉKEIT AKARJA RÁNKSÓZNI? 

Dehogy, a korábbi években szervezett szemináriumainknak is az volt a lényege, hogy használható és gyakorlati trükkökkel a zsebetekben menjetek haza – olyan trükkkökkel, amelyeket hétköznapi eszközökkel, kártyával, kötéllel és kendővel is be tudtok mutatni. Most sem lesz másként.

HOGY VEHETEK RÉSZT RAJTA ÉN IS?

Nos, ha jegyet veszel. A részletes infókat itt találod, de: ha elővételben vásárolsz a Figaro Bűvészboltban október 12-ig, akkor kedvezményesen juthatsz hozzá kombinált belépődhöz (ezzel bejutsz a szemináriumra és a showra), ennek ára 5.500 forint. Érdemes időben vásárolnod, mert a szeminárium napján már minden drágább lesz… 🙂 Csináltunk egy menő aloldalt is a weblapunkon ennek, nézd meg: http://www.figarobuveszbolt.hu/ignacio-lopez-szeminarium/

HOZHATOM A CSALÁDOT ÉS A BARÁTAIMAT?

A szemináriumot nem érdemes végignézniük, de hozd el laikus ismerőseidet az esti showra: Ignacio a Varázs-Szalon Bűvészshow sztárvendége lesz majd, ahol repertoárjának legjobbjait mutatja be élőben. A műsor házigazdája Dr. Szabó G. Gábor – nemzetközi referenciákkal rendelkező kártyabűvész – lesz majd, aki maga is mutat majd néhány trükköt és pódiumon beszélget majd Latin-Amerika bűvészbajnokával pályafutása legizgalmasabb állomásairól és sikerének titkáról. 

VIDEÓ: ezeket a trükköket mutattuk meg nektek szeptemberben!

VIDEÓ: ezeket a trükköket mutattuk meg nektek szeptemberben!

VIDEÓ: ezeket a trükköket mutattuk meg nektek szeptemberben!

Szeptemberben is forgott nálunk a kamera ezerrel, két vevő és érdeklődő között levettünk néhány mutatványt a polcról és jól belemutattuk a kamerába. Ne maradjatok le, itt egy összeállítás legfrissebb YouTube videóinkból, nézzetek hát bűvésztrükköket.  

SZOKTÁTOK NÉZNI YOUTUBE CSATORNÁNKAT?

Ugye gyakran rá szoktatok nézni YouTube csatornánkra? Csak azért kérdezzük, mert minden héten forgatunk itt az üzletben, megmutatjuk bolti trükkjeinket, ötleteket és tanácsokat adunk. Mindenképp nézzetek rá Doktor Medzsik című videósorozatunkra és a Figaro Bűvészbolt YouTube csatornájára! És akkor jöjjön a videó:

 

WOW: Shin Lim újraforgatta a Bad Guy videóját! (videó)

WOW: Shin Lim újraforgatta a Bad Guy videóját! (videó)

WOW: Shin Lim újraforgatta a Bad Guy videóját! (videó)

A világbajnok bűvész – aki az amerikai Got Talent tehetségkutató showműsort is megnyerte – újraforgatta napjaink egyik legnépszerűbb videóklipjét, Billie Eilish Bad Guy című dalát.

BŰVÉSZET ÉS ZENE

A kanadai bűvész saját facebook oldalán arról számolt be, hogy a forgatás két teljes napig tartott. Shim Lim videójából nem csak az eredeti klip hangulata, jellegzetes színvilága és videós technikája köszön vissza, de különleges módon találkozik a zene és a bűvészet is. Ugyanakkor nem kell messze mennünk ahhoz, hogy tudjuk, több világhírű bűvész is felhasználta már trükkjeiben a popzenét, Hajnóczy Soma (Magyarország kétszeres világbajnok bűvésze) például több mint harminc magyar sláger közreműködésével alkotott meg egy kártyatrükköt – ezt az Illúzió Mesterein személyesen is láthatta közel 10.000 néző, de a YouTube-on több mint 700.000 megtenkintésnél jár a videó.

NAGYON MEGY

A Bad Guy című dalhoz tartozó klip már-már ikonikussá vált, több paródiavideó és különleges feldolgozás készült hozzá, az egyikben – ahol egy macskáé a főszerep – maga az énekesnő is személyesen szerepelt. Shin Lim videóját néhány nap alatt majdnem kétszázezren nézték meg YouTube-on. 

Rövidhírek a hétvégi hakni mellé: újdonságok és akciók a Figaroban!​​

Rövidhírek a hétvégi hakni mellé: újdonságok és akciók a Figaroban!

Rövidhírek a hétvégi hakni mellé: újdonságok és akciók a Figaroban!​

Az esős szeptember, a dolgos hétköznapok és a hétvégi haknik mellett most koncentráljunk egy percre arra, mi történik épp a Figaro Bűvészboltban. Érdemes, ugyanis vannak az üzletben új trükkök (juhéj), elstartolt havi akciónk (nem rossz) és elindult az Ignacio López szeminárium hivatalos jegyértékesítése is. És akkor most jöjjenek a részletek!

KIHAGYHATATLAN ÚJDONSÁGOK ÉS AKCIÓK!

Abból az apropóból frissítettük a figarobuveszbolt.hu “Újdonságok” menüpontját, hogy tele vagyunk új trükkökkel: megjelenő zsebkendős dobozok, szúnyoginvázió (ez egy kézügyességi párlapos kártyatrükk), Linxus DVD (tárgyak kapcsolódnak össze, nagyon wow) és plexikocka jóslat. Nézd meg az összes új cuccot itt.

És óriási dobpörgés és bejelentés: hölgyek és urak, mostantól minden hónapban találkozhattok nálunk néhány akciós bűvésztrükkel. Az első hónap akciói elég jókra sikerültek, nézzétek meg itt. Olcsóbb szeptember végéig a Fényszedés, a Kendőszínezés, a Clear Frame, a Tic Tac Toe, a Thru – ami a tévéműsorok sztártrükkje – és az Uri Geller dupla DVD is

ELINDULT A JEGYÉRTÉKESÍTÉS

Október 13-án vendégül látjuk Latin-Amerika bűvészbajnokát, de erről már nyilván tudtok és lelkesen számoljátok visszafelé a napokat. Ignacio Lopez oktató szemináriumot és Dr. Szabó G. Gáborral közös Varázs-Szalon SHOWt tart majd. És az örömhír: elkezdődött a hivatalos jegyértékesítés a Figaro Bűvészboltban. Érdemes már vasárnaptól kezdve az üzlet előtt sátoroznotok, hogy ti legyetek az elsők a hétfői nyitás alkalmával… 🙂

 A részletes infókat itt találjátok Ignacio és az esemény kapcsán, de amúgy: ha elővételben vásároltok a Figaro Bűvészboltban október 12-ig, akkor kedvezményesen juthattok hozzá kombinált belépőitekhöz (ezzel bejutsz a szemináriumra és a showra), ennek ára 5.500 forint. http://www.figarobuveszbolt.hu/ignacio-lopez-szeminarium/

Nem állunk meg: elhozzuk Latin-Amerika bűvészbajnokát is Budapestre!​

Nem állunk meg: elhozzuk Latin-Amerika bűvészbajnokát is Budapestre!

Nem állunk meg: elhozzuk Latin-Amerika bűvészbajnokát is Budapestre!

Izgalmas évünk van és még messze nincs vége: megszerveztük eddig az ország legnagyobb szakmai bűvészkonferenciáját, elhoztunk Rafael Benatart személyében egy világsztár close-up bűvészt, most meg Ignacio Lopezt látjuk vendégül – Dr. Szabó G. Gábor és a Figaro Bűvészbolt közös szervezésében. 

KI AZ AZ IGNACIO LOPEZ ÉS MIT CSINÁL Ő ITT?

Egy zseni: Latin-Amerika bűvészbajnoka, stand-up és parlour bűvész. Azért hozzuk őt Budapestre október 19-én, hogy két órás szemináriumában tanítsa meg repertoárjának legjobbjait. Itt persze nem áll meg a program, a délutáni oktatást egy laikus közönség számára is nyitott showműsor, a Varázs-Szalon újabb előadása követi. A Varázs-Szalon házigazdája természetesen változatlanul Dr. Szabó G. Gábor – nemzetközi referenciákkal rendelkező kártyabűvész, az Escorial és a Magic Circle tagja, IBM Territorial Vice President, a 2017-es Corodini Gyűrű díjazottja – lesz. Gábor az esemény házigazdájaként maga is bemutat néhány trükköt, pódiumon beszélget majd a világ élvonalába tartozó argentín bűvésszel annak eddigi pályafutásáról és természetesen látható lesz legismertebb varázslataival maga Ignacio Lopez is.

MILYEN TRÜKKÖKET CSINÁL MAJD IGNACIO A SZEMINÁRIUMBAN?

Nos, ez érdekes kérdés – szemináriumának jórésze olyan trükkökből áll, amelyeket nagyobb közönség előtt lehet bemutatni. Ez Ignacio védjegye, ettől lett ismert először a környező országokban (Uruguay, Peru, Brazília, Kolumbia, Mexikó), később világszerte. (Egyébként Juan Tamariz Escorial nevű rangos workshopjának is meghívottja, ami nem kis szó.) Tehát: Ignacio parlour és stand-up mutatványokkal készül, egyébként pedig többnyire klasszikus trükköket és kellékeket gondol újra műsoraiban – újságtépés, a kiemelkedő kártya, kendő- és kötélmutatványok.

HOGY VEHETEK RÉSZT RAJTA ÉN IS?

Nos, ha jegyet veszel. A részletes infókat itt találod, de: ha elővételben vásárolsz a Figaro Bűvészboltban október 12-ig, akkor kedvezményesen juthatsz hozzá kombinált belépődhöz (ezzel bejutsz a szemináriumra és a showra), ennek ára 5.500 forint. Persze úgy az igazi, ha laikus barátaidnak is megmutatod a műsort, elővételben 2.500 forintért kaphatsz Varázs-Szalon show belépőket. Érdemes időben vásárolnod, mert a szeminárium napján már minden drágább lesz… 🙂

Csináltunk egy menő aloldalt is a weblapunkon ennek, nézd meg: http://www.figarobuveszbolt.hu/ignacio-lopez-szeminarium/

És itt egy videó is Ignacioról. 

Ő nyerte a Figaro50 bűvészversenyt!

Ő nyerte a Figaro50 Bűvészversenyt!

Ő nyerte a Figaro50 Bűvészversenyt!

A Figaro Bűvészbolt ünnepi bűvészversenyén Magyarország legígéretesebb tehetségei, feltörekvő bűvészek mérettették meg magukat. Itt vannak az eredmények!

AZ EREDMÉNYEK

A Figaro50 close-up és színpadi bűvészverseny nagydíját Kovács Bence kapta, aki saját fejlesztésű Rubik kockás mutatványaival és egyedi előadásmódjával kápráztatta el a szakmai közönséget és a bűvészekből álló rangos zsűrit. 

A close-up verseny mezőnye elképesztően erős volt – korábbi országos versenyek díjnyertesei is lemaradtak a dobogóról -, ugyanakkor a zsűri úgy döntött, hogy mindeközben színpadi kategóriában nem oszt ki helyezéseket. 

Close-up kategóriában Gyertyán Balázs második, míg Szőke Kiss Vince harmadik helyezést ért el. Pontszámai alapján Boldog Péter is dobogóra állhatott volna, de a zsűri úgy határozott – bár műsorszáma kiemelkedett a mezőnyből – időtúllépés miatt nem veszik figyelembe pontjait.

Két versenyző kapott különdíjat: a szegedi Bartos Bence és a budapesti Lombos Márton. Bence fiatal kora ellenére is kiemelkedő szakmai produkciót nyújtott, technikai felkészültsége és szóbeli narrációja-előadása meggyőzte a zsűrit. Színpadi kategóriában Lombos Márton szerezte a legtöbb pontot.

A VERSENYRŐL

Több mint harmincan jelentkeztek a Figaro50 bűvészverseny online elődöntőjére, ebből alakult ki az a végleges mezőny, amelynek tagjai szeptember elsején mérhették össze tudásukat a Figaro50 Bűvészkonferencián. A Klauzál Házban tartott versenyen a zsűri a FISM Bűvészvilágbajnokság pontrendszere alapján értékelt. A győztes Figaro50 serleget, egy több mint 20.000 forint értékű bűvész ajándékcsomagot és egy 10.000 forint értékű vásárlási utalványt kapott. A dobogósok és a különdíjasok további ajándékcsomagokat és vásárlási utalványokat vehettek át. 

Döntőbe jutott és sikerrel szerepelt a bűvészversenyen – a helyezetteken és a különdíjasokon kívül -: Fehér György (ő egy hajszállal maradt le a dobogóról), Boldog Péter,  Szombathy Gergő, Válóczy Máté, Keller Krisztián és Hajtó Gyula.

A versenyzőket rangos szakmai zsűri értékelte, Holcz Gábor, Fülöp Tibor, Kaszányi Roland és Tóth Laca. 

A Figaro Bűvészbolt csapata gratulál minden versenyzőnek és köszöni a zsűritagok munkáját! (fotó: Habók János)

Összeállt a Figaro50 bűvészverseny mezőnye!

Összeállt a Figaro50 bűvészverseny mezőnye!

Összeállt a Figaro50 bűvészverseny mezőnye!

Magyarország legígéretesebb tehetségei és feltörekvő fiataljai mérettetik meg magukat szeptember elsején. Itt a teljes mezőny!

A DÖNTŐS PRODUKCIÓK

Close-up kategóriában döntőbe jutott – a nevek sorrendje véletlenszerű – Szőke Kiss Vince, Boldog Péter, Fehér György, Bartos Bence, Kovács Bence, Gyertyán Balázs, Szombathy Gergő. 
 
A színpadi kategória döntős versenyzői: Lombos Márton, Válóczy Máté, Keller Krisztián, Hajtó Gyula.

 

A VERSENYRŐL

Több mint harmincan jelentkeztek a Figaro50 bűvészverseny online elődöntőjére, ebből alakult ki a végleges mezőny. Az élő döntő a Figaro50 Bűvészkonferencia szeptember elsejei programjában kapott helyet, a versenyzők 12.30-tól lépnek majd színpadra, a győztesek Figaro50 serleget, egy-egy legalább 20.000 forint értékű bűvész ajándékcsomagot és egy-egy 10.000 forint értékű vásárlási utalványt kapnak.
 
A versenyzőket rangos szakmai zsűri értékeli majd, Holcz Gábor, Fülöp Tibor, Kaszányi Roland és Tóth Laca a bűvészvilágbajnokság pontrendszere szerint pontoz.
 

MI EZ A FIGARO50? 

A Figaro Bűvészbolt egész napos szakmai konferenciával ünnepli 50. születésnapját – és ott lesz szinte mindenki, aki él és mozog a hazai bűvészetben. A konferencia programjában lesznek oktató szemináriumok, close-up és színpadi bűvészverseny és bűvészshow is. A verseny a napijeggyel látogatható, információk erről itt.

Így néznek ki élőben bemutatva legújabb trükkjeink! (videó)

Így néznek ki élőben bemutatva a legújabb trükkök! (videó)

Így néznek ki élőben bemutatva a legújabb trükkök! (videó)

Levettünk a polcról három trükköt, ami néhány napja érkezett az üzletbe, játszottunk velük egy kicsit, majd zárás után beállítottuk a kamerát és a fényeket – és elkészítettük az alábbi videót… 🙂

MIK EZEK A TRÜKKÖK?

Még mielőtt ösztönösen rákattintanátok a PLAY gombra, had’ mondjuk el gyorsan, milyen trükköket láthattok a videóban: (1.) egyrészt felvettük a Mini Rejtély című trükköt, ami annyira jó, hogy nincs kártyabűvész, aki ne könnyes szemekkel és meghatódva nézné végig a trükköt (mert annyira TÖKÉLETES), (2.) rögzítettük továbbá az Óriáskártya TNR-t, ahol széttépett kártyadarabok forrnak össze néhány másodperc alatt, illetve (3.) nem maradhatott ki nagy visszatérőnk sem a videóból, a klasszikus Varázscső mutatvány sem.

SZOKTAD NÉZNI YOUTUBE CSATORNÁNKAT?

Ugye gyakran rá szoktál nézni YouTube csatornánkra? Csak azért kérdezzük, mert minden héten forgatunk itt az üzletben, megmutatjuk bolti trükkjeinket, ötleteket és tanácsokat adunk. Mindenképp nézz rá Doktor Medzsik című videósorozatunkra és a Figaro Bűvészbolt YouTube csatornájára! És akkor jöjjön a videó:

 

Láttad már legújabb trükkjeinket?

Láttad már legújabb trükkjeinket?!

Kihagyhatatlan trükkök az augusztusi újdonságok között!

Nyáron megáll az élet: uborkaszezon a fociban, nem történik semmi a politikában, mindenki nyaral a Balatonnál – de nálunk ilyenkor is teljes gőzerővel zajlik a munka, hoztunk is néhány újdonságot a Figaro Bűvészboltba. Nyújtsd jobb kezed, egy gyors kézfogás, mutatkozzatok be egymásnak és ismerkedj az új kellékeinkkel.

KÁRTYÁK

Rendesen kitettünk magunkért és két elég menő kártyát válogattunk be kínálatunkba: a hűvös hangulatú – fekete-világoskék – Bicycle Ice és a kakis emojis pikk ásszal felszerelkezett Bicycle Emoji kártyacsomag már kapható a Bűvészboltban.  

Új kártyatrükkökből sincs hiány, a Mini Rejtély című trükk annyira jó, hogy nincs kártyabűvész, aki ne könnyes szemekkel és meghatódva nézné végig a trükköt (mert annyira TÖKÉLETES), de ha jó színpadi kártyatrükköt szeretnél, akkor is gondoltunk rád, jött egy Óriáskártya TNR, ahol a széttépett kártyadarabok összefornak az előadás közben. 

CLOSE-UP ILLÚZIÓK

Nézzük az új close-up trükkköket is dióhéjban. A Varázscsőben a néző 10.000 forintos bankjegye átváltozik némi szénsavmentes vízre, önálló életre kelnek a gyufásdobozok a Gyufarázslat trükkben, úgy áll meg a zsinegen közlekedő golyó, hogy közben dacol a gravitáció törvényeivel, a Kocka Illúzió trükk pedig leírhatatlanul zseniális, nem is kísérlem meg szavakkal leírni ezt a mutatványt – pont olyan dolog ez, mint a szerelem.

 

 ÉS EZ MÉG NEM MINDEN…

Ha azt hitted, ezzel már vége is az újdonságoknak, HÁT NEM. Érkezett hozzánk néhány színpadi trükk (Mentalista lakat, Zebra kendő, kicsi CsodaZsák) és prémium oktatóanyagok is (egy könyv és egy JU Ho-Jin DVD szett).

Nézd meg az összeset itt és az újdonságok menüpontban. INDZSOJ.

Itt a Figaro50 bűvésznap részletes programja!

Itt a Figaro50 bűvésznap részletes programja!

Itt a Figaro50 Bűvészkonferencia részletes programja!

Be kell valljuk: rég vártuk ennyire a nyár végét – a bikinis lányok társaságát bűvészkedő férfiakra cseréljük, hiszen szeptember elsején jön az év leginkább várt szakmai bűvészrendezvénye, tehát a Figaro50 Országos Bűvészkonferencia és Gálaműsor. Mivel mindenki ezt kérdezi tőlünk, így most eláruljuk nektek a pontos napi menetrendet és programot. Tessék.

HELYSZÍNEK

A programokat két teremben tartjuk, a 200 fős kamaraterem mellett a közel 400 fős színházterem ad otthont a remek szakmai programoknak és az esti bűvészshownak. A két terem közötti nagy aulában van a büfé (nem olyan olcsó, de finom a melegszendvics) és itt találhatod majd meg a kellékvásárt is napközben, kitelepül a Figaro Bűvészbolt (nálunk nem lesz melegszendvics, viszont az áraink is jóval barátságosabbak), de megtalálhatod Jupiter és Astor kellékes standját is, remek mutatványokat árulnak ők is. A Figaro standjánál 10-25% kedvezménnyel vásárolhattok majd.

A PONTOS PROGRAM

A kapunyitás 10.00-kor lesz, előtte még ne gyertek, nem lesz semmi. 10.15-kor Dr. Szabó G. Gábor (a Figaro Bűvészklub elnöke, az IBM Territorial Vice Presidentje, az Escorial és a rangos Magic Circle tagja, a legrangosabb európai close-up bűvészverseny különdíjasa) prezentálja majd a megnyitóbeszédet, 10.30-tól “Én és a Figaro” címmel kerekasztal-beszélgetést tartunk, ahol múltat idézünk majd Fülöp Tibor, Tóth Laca, Dr. Szabó G. Gábor és Kaszányi Roland közreműködésével – sztorizgatunk és arról beszélgetünk majd, kinek miképpen volt meghatározó pont saját pályafutása során a Figaro Bűvészbolt. (Azt tudtátok, hogy Fülöp Tibor volt az egyik első vásárlónk és 1969 óta jár hozzánk folyamatosan?) 
 
11.15-kor kezdődik az első oktató szeminárium, Astor mutatja be legújabb és legismertebb kreációit. 12.30-tól kezdődik a close-up verseny, 13.45-től a színpadi verseny – a zsűriben Holcz Gábor, Kaszányi Roland, Fülöp Tibor és Tóth Laca foglal majd helyet és a FISM pontrendszere szerint értékeli a versenyszámokat. 
 
15.00-tól Jupiteré a színpad, majd a szemináriumot egy újabb szeminárium váltja, 16.15-től a “rapid szeminárium” jön, ahol Holcz Gábor, Susán Péter, Molnár Szabolcs és Gombkötő Alex magyaráz el egy-egy trükköt. 

17.40-től ünnepélyes eredményhirdetés, 18.00-tól bűvészshow Kelle Botond, Susán Péter, Kaszányi Roland, Párkányi Kolos és Rakonczai Máté fellépésével.

További infók a rendezvényről és a jegyvásárlásról ide kattintva érhető el.

A PROGRAMTÁBLA RÖVIDEN

10.00 Kapunyitás

10.15- Megnyitó (Dr. Szabó G. Gábor), Kamaraterem

10.30- Kerekasztal-beszélgetés (Tóth Laca, Szabó G. Gábor, Kaszányi Roland, Fülöp Tibor, Szabó István), Kamaraterem

11.15- Astor szeminárium, Kamaraterem

12.30- Close-up bűvészverseny (zsűri: Holcz Gábor, Kaszányi Roland, Fülöp Tibor, Tóth Laca), Kamaraterem

13.45- Színpadi bűvészverseny, Színházterem

15.00- Jupiter szeminárium, Színházterem

16.15- Rapid szeminárium (Holcz Gábor, Susán Péter, Molnár Szabolcs, Gombkötő Alex), Kamaraterem

17.40- Díjátadó, Színházterem

18.00- Bűvészshow (Kelle Botond, Susán Péter, Kaszányi Roland, Párkányi Kolos, Rakonczai Máté, Szabó István), Színházterem

“A magyar bűvészek kezdőlapja leszünk!” – elindult a vadonatúj figarobuveszbolt.hu tesztüzeme

“A magyar bűvészek kezdőlapja leszünk!” - elindult a vadonatúj figarobuveszbolt.hu tesztüzeme

“A magyar bűvészek kezdőlapja leszünk!” - elindult a vadonatúj figarobuveszbolt.hu tesztüzeme

Elindult az idén 50. születésnapját ünneplő Figaro Bűvészbolt vadonatúj weboldala, a bűvészet iránt érdeklődőket nem csak webshop, de ingyenes elérhető interaktív tartalmak, bűvészvideók és tanácsadó cikkek is várják. Az üzlet korábbi honlapja több mint egy évtizeden keresztül működött, az új oldal létrejöttén tíz hónapon át dolgoztak együtt webfejlesztők és bűvészek.

Az új weboldallal több fontos célt is megvalósítottak a Figaro Bűvészbolt munkatársai: nem csak a dizájn lett sokkal modernebb és letisztultabb, de a figarobuveszbolt.hu tartalmai is sokkal könnyebben áttekinthetőek és kereshetőek, illetve végre lehetősége van a bűvészeknek online rendelésre, ráadásul mindez egy minden eddiginél több tartalommal bővelkedő katalógusban történhet meg. 
 
A régi weboldal nem vész el, csak átalakul. A korábbi termékvideókban olyan kiváló hazai bűvészek mutatták be a katalógusban szereplő trükköket, mint Kelle Botond, Hajnóczy Soma, Holcz Gábor, Susán Péter, Csirmaz András, Sófalvi Márton és Tóth Kim Móric. Ezek a videók továbbra is elérhetőek az egyéni termékoldalakon, azonban kiegészültek a Figaro Bűvészboltban elmúlt években rögzített  videókkal is, amelyeket a közönség már láthatott a bolt instagram, YouTube vagy facebook csatornáján. Így nem ritka, hogy bizonyos trükköket több hazai bűvész különböző előadásában és tolmácsolásában is láthatnak az egyéni termékoldalakon. A dizájnos kártyacsomagokról pedig a trailer videók mellett már nem csak egy, hanem több különböző fotó is megtekinthető a weboldalon, hogy ezzel is könnyebb legyen a választás. 
 
Az új webes felülettel kapcsolatban komoly elképzeléseket fogalmazott meg a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa. “Azt szeretném, hogy a magyar bűvészek kezdőlapja legyünk és aki bármilyen szinten is foglalkozik bűvészettel – vagy csak érdeklődik iránta – az érdekes, inspiráló és minőségi időt töltsön a weboldalunkon. Ezért van közel 500 bűvésztrükk a katalógusunkban, ezért van szinte minden trükkünkhöz legalább egy izgalmas bűvészvideó, ezért írunk blogcikkeket és ezért írunk meg izgalmas sztorikat a magyar bűvészet történetéből. És ez még csak a kezdet, nagyon sok tervünk van ezzel az oldallal. De a lényeg, keményen dolgozunk azon, hogy minél több izgalmas szakmai tartalmat tudjunk szolgáltatni és legyen mivel elütni az időt az online térben.” – mondta Szabó István (a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa), aki hozzátette, hogy “eddig is próbáltunk mindenhol ott lenni, de most a weboldal összegyűjt mindent, amit kell: innen egyszerűen lehet majd átnavigálni a bolt YouTube csatornájának heti videóihoz, böngészni a régi videókat, az instás videókat és a facebookot”
 
A weboldal több további rovattal és menüponttal egészül ki, részletes leírásban ismerhető meg a Figaro Bűvészbolt gazdag történelme, illetve a “TOP HAT” rovatban minden hónapban szubjektív toplistával és ajánlóval készülnek a Figaro munkatársai. Ezek a tartalmak hamarosan online is letölthető – és természetesen ingyenes – oktatóanyagokkal egészülnek ki. 
 
Az új figarobuveszbolt.hu-ra természetesen nem csak a modernizáció jegyében volt szükség. “Mondok egy izgalmas számot, Londonban 9 millió ember lakik és ebben nincsenek benne azok, akik a város szélén, az agglomerációban laknak és nap mint nap bejárnak a városba. Londonban két bűvészbolt van összesen és nem élnek meg valami túl könnyen. Budapest jóval kisebb város, itt a piac egyértelműen egyszereplős, mégis néhány éve fel kellett vennünk a harcot és elsősorban a pajzsunkat, hogy megvédjük azokat az értékeket és továbbvigyük azt a szellemi örökséget, amit ez a bolt képviselt az elmúlt ötven évben. Az örökség komoly, nem vagyunk tökéletesek, de igyekszünk. Az új webes felület is egy eszköz, hogy megmutassuk, amit hiszünk és tudunk: mi jobbak vagyunk. Hiszünk benne, hogy a következő ötven év feltörekvő és fiatal bűvészeit is mi segíthetjük majd abban, hogy profi bűvészek legyenek és továbbra is büszkék lehetünk majd egymásra.” – fejtette ki Szabó István.
 
(A korábbi és a jelenlegi weboldal létrejöttében, illetve üzemeltetésében óriási szerepe volt Lonczkor Andrásnak és Kelle Botondnak. Köszönjük nekik!)

Ezért menj bűvészversenyre!

Ezért jó neked, ha elindulsz egy bűvészversenyen!​

Irány életed varázslatos megmérettetése!​

Az idén 50 éves Figaro Bűvészbolt szeptemberben országos színpadi és close-up bűvészversenyt tart, talán Te is elgodolkodtál a nevezésen. Ha igen, következzen most egy kis segítség és iránymutatás, miért is érdemes indulnod és hogyan készülj az eseményre!

Miért jó neked?

Mert jó. Például a visszajelzések miatt: pontoz a rangos szakmai zsűri, több szempontból értékeli a produkciódat és ha személyesen beszélgetsz el velük, vagy a további résztvevőkkel, ők ötleteket adnak és véleményt mondanak. Tulajdonképpen rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjthetsz. És ha elértél egy jó helyezést? Nem lesz rossz referenciaképpen sem, ha honlapodon azt látják a rendezvényszervezők és potenciális megrendelők, hogy kiváló eredményt értél el egy rangos hazai bűvészversenyen, nagyobb bizalommal fordulnak hozzád – a Te műsorod biztos jó választás, ugyanis már bizonyított. 

Miért jobb közönség a bűvész?

Mert nem akarják indulatosan megfejteni és leleplezni sem a trükköket, csak kedvesen érdeklődnek, megnézik azt, hogy milyen bűvész vagy, mennyire okosak az ötleteid, hátha tettél új csavart egy régi mutatványba. És (általában) nem nevetnek ki.

Mire figyelj?

Ezeket mindig elmondják a Bűvészversenyek utáni értékelésekben, na lássuk! Ha szöveges a műsorod, tudd előre, mit fogsz pontosan mondani és ne féld a hétköznapi életben is bevett, népszerű karakteredet a színpadra vinni. Ha zenére bűvészkedsz, ne kazettán hozd a számokat, mert ez néhány éve két próbálkozónak sem jött össze az egyik Corodini versenyen. A produkciód legyen teljes, ne ad hoc trükkök indokolatlan bemutatása nyolc percben. Akár gondolj is ki egy témát, színeket, életérzést és csoportosítsd köré a műsorodat és az mutasson némi összefüggést, legyen eleje, közepe és vége is.

Mutathatom más jól ismert trükkjét?

Hát, a Mona Lisát is megfestették már, miért kéne ezt újra megtenni, úgyse lesz ugyanaz. De azért igyekezz valami eredetit is mutatni – néhány saját ötlettel, illetve saját mozdulatokkal.

Szeptember 1-én Figaro50 Bűvészverseny – ha szívesen elindulnál a megmérettetésen, vagy csak megnéznéd a konferencia részletes programját, kattints ide… 🙂  

Kell a bűvésznek close-up pad?

Van értelme close-up terítőt venni? Netán pénzkidobás volna?

Close-up pad: lenni vagy nem lenni?

Sokszor vásárolnak tőlünk a Bűvészboltban close up terítőt, de vajon van értelme? Talán kidobott pénz lenne? Ezúttal ezekre a kérdésekre keressük a választ.

ELŐNYEI

Amikor előadsz, a kis szőnyeg tulajdonképpen aTe színpadoddá válik, illetve a szó képletes értelmében kijelöli a területedet. A close up pad létrehoz a műsorodhoz egy keretet, meghatározza azt, hogy hol is történik pontosan a csoda. A terítődön sokkal kevésbé fogják rángatni a kellékeidet, biztos nem fognak az előadás közben hozzájuk nyúlni.

Egy kis textildarabnak tűnik, elsőre pont olyan, mint a filc. Ám számos mozdulatban segíthet téged a close up pad, a rugalmas felülete sokban hozzájárul trükkjeid, nehéz kézügyességi mozdulataid sikeréhez. (Különösen és fokozottan igaz lehet az érme trükkökre.)

Otthonodban a kiterített close up pad hozzájárulhat ahhoz, hogy létrejöhessen egy olyan terület, amely csak és kizárólag a gyakorlásé. Itt csak bűvészkedsz, téged vár és ösztönöz a nap bármelyik részében.

És ami a legfontosabb: jól néz ki.

HÁTRÁNYAI

A close up pad egyszerre kelti fel a néző érdeklődését és ijed is meg tőle. “Mi az az izé? Miért hozod ide az asztalomhoz? Épp vacsoráznék, menj innen!” Ha étteremben bűvészkedsz és viszed a close up terítődet, akkor áldozatul eshet: nedves foltok, odaragadt ételmaradék. Ráadásul csökkentheti a mozgásterét a nézőnek.