Szeptember 15-én jön az év utolsó ÉLŐ Jam Session workshopja a Figaroban, a vendég Hajnal Máté!

Szeptember 15-én Figaro Jam Session a Figaroban, a vendég Hajnal Máté!​

Szeptember 15-én jön az év utolsó ÉLŐ Jam Session workshopja a Figaroban, a vendég Hajnal Máté!

Október közepétől – a járványügyi helyzetre tekintettel – a Figaro Jam Session online workshopként folytatódik webexen keresztül. Az utolsó ÉLŐ alkalom vendége szeptember 15-én Hajnal Máté lesz. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletes infók és a hivatalos felhívás az alábbiakban olvasható:

Találkozz, ötletelj, bűvészkedj! Szeptemberben is robog tovább bűvész alkotóműhelyünk – találkozzunk a Figaro Jam Session-ön szeptember 15-én, ahol Hajnal Máté vár majd benneteket kedvenc kártya- és érmerutinjaival. 

Havonta egyszer élettel telik meg az este zárás után is a Bűvészboltban – hívunk egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából.

Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Session programjának, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük. A program: 
18:30-től SZEMINÁRIUM Hajnal Mátéval,
20:00-től OPEN STAGE (“Hozd el egy mutatványodat te is!”).

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFKSn6viZXyFV_w3wQRG_2H73jFHKCh6bspjfTB7jjhspMkg/viewform?usp=sf_link

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Mivel a Jam Sessiont a Figaro Bűvészboltban tartjuk, ezért csak az első 14 jelentkezést tudjuk elfogadni.
Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

Hajnal Máté a fiatal generáció ígéretes tehetsége, az idén megújuló Corodini Országos Bűvésztalálkozó főszervezetője és az Illúzió Mesterei szuperprodukció stábtagja. Máté nem csak a családi- és céges rendezvények gyakori vendége és fellépője, de versenyműsorával 2014-ben kiérdemelte a Corodini verseny bronzérmét és a Figaro Díjat is.

UPDATE: Arra kérünk, hogy csak abban az esetben csatlakozz a workshophoz, amennyiben teljesen egészséges vagy és nem tapsztalod a koronavírus semelyik tünetét sem. 

Szeptemberi bűvészprogramok

Szeptemberi bűvészprogramok

Szeptemberi bűvészprogramok

Kiss Balázs előadása először látható majd a Budapest Parkban, visszatér Molnár Szabolcs estje a Lámpásba, Rolando showja pedig az Óvóhelyre – máris mutatjuk nektek a szeptemberi bűvészprogramokat.

ELŐADÁSOK:
Kiss V. Balázs – Illúzió Testközelből // Budapest Park
2020. SZEPTEMBER 21., HÉTFŐ, 19:30 
Az Illúzió Testközelből műsor egy egyedi előadás, amiben a mutatványokat nem méterekre a színpadtól, hanem testközelből csodálhatják majd a vendégek. Aki szeretné átélni a mentalizmus és a kézügyesség csodáit közvetlen közelről, vagy megtapasztalni, hogy milyen érzés, amikor nem tudunk hinni a saját szemünknek, annak szeptember 21-én a Budapest Parkban van helye!
Infók és jegyek itt: https://www.budapestpark.hu/events/kiss-balazs-20200921

Rolando Magic Night – vendég: Pánisz Ádám zsonglőr [Óvóhely]
2020. SZEPTEMBER 10., CSÜTÖRTÖK, 19:30
Egy varázslatos, vidám és szórakoztató este Rolando bűvésszel és vendégeivel. A havonta megrendezésre kerülő showban a mágus által meghívott művészeket, előadóművészeket ismerheti meg a publikum egy bűvészműsor keretein belül. Kaszányi Roland, azaz Rolando bűvész a hazai bűvész élet egyik kiemelkedő alakja. Több mint 15 éve varázsolja el humorával és kézügyességével a közönséget.
Infók és jegyek itt: https://ovohely.jegy.hu/program/rolando-magic-night-vendeg-panisz-adam-zsonglor-119307

ÚJRA Varázslat a Lámpásban! – Molnár Szabolcs bűvészműsora
2020. SZEPTEMBER 15., KEDD, 19:00
Kéthetente kedden újra a megszokott jó hangulattal és új mutatványokkal várunk benneteket! Ha eljössz tanúja lehetsz a modern bűvészet és mentalizmus varázslatának Molnár Szabolcs, mentalista bűvész előadásán!
Infók itt: https://www.facebook.com/events/374847103561975/

SZAKMAI PROGRAMOK: 

Figaro Jam Session – előadó: Hajnal Máté
2020. SZEPTEMBER 15., KEDD, 18:30
Havonta egyszer élettel telik meg este is a Bűvészbolt – hívunk egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából. Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Session programjának, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük. További infók hamarosan.

Megérkezett a kartyacsomag.hu

Megérkezett a kartyacsomag.hu

Megérkezett a kartyacsomag.hu

A Figaro Bűvészbolt üzemeltetésében elindult a kartyacsomag.hu. A kártyásokra fókuszáló új honlap nem csak online kártyaboltként, de kártyás közösségként is működik majd. Az első hetekben az oldal stábja különleges kedvezményekkel készül.

A kartyacsomag.hu webshopja extra tartalmakkal egészül majd ki most induló YouTube csatornáján, Facebook és Instagram oldalán – kreatív kontentekkel, cardistry-vel, kártya unboxingokkal, tutorialokkal és tanítós videókkal. A webshopon pedig több mint kétszáz kártyacsomag és kártyatrükk közül válogathatnak majd az érdeklődők.

“Amikor a Figaro Bűvészbolt YouTube csatornájára kártyákat bemutató videókat raktunk fel, hamar rájöttünk, ezeket a videókat mások nézik meg.”mondja Szabó István, a most induló kartyacsomag.hu tulajdonosa. “Ők is sokan vannak, egy kicsit zártabb és csendesebb szubkultúra, de élnek-halnak a kártyákért és a cardistry-ért. Ezt a weboldalt és a hozzá tartozó social media csatornákat kifejezetten miattuk csináljuk majd.” – tette hozzá István.

A kartyacsomag.hu YouTube csatornáján Szabó István mellett Szőke Kiss Vincével és Gombkötő Alexszel – aki már a Figaro Bűvészbolt pultja mögül is ismerős lehet – találkozhatnak majd a nézők. Vince nyerte a Figaro Bűvészbolt tavalyi bűvészversenyének bronzérmét, cardistry témájú instagram videói pedig világszerte elvarázsolják a kártya szerelmeseit. 

A kartyacsomag.hu különleges akcióval és egy extra bejelentő videóvel indul és negyedévente izgalmas élő közösségi programokat is szervez majd. A weboldalon a KÁRTYA kuponkóddal szeptember tizenötödikéig tíz százalék kedvezménnyel lehet vásárolni, a videó pedig itt tekinthető meg:  

Kövessétek a kartyacsomag.hu-t instán, facebookon és YouTube-on is.

Az utcai bűvészkedés alapszabályai

Az utcai bűvészkedés alapszabályai

Az utcai bűvészkedés alapszabályai

Kelle Botond (bűvész, a Bűvész Blog főszerkesztője) foglalja össze neked a következő blogcikkben, mire figyelj oda nagyon, ha street bűvészkedni indulsz:

Rövid és hatásos kezdés

Ami a legfontosabb: az első trükk legyen nagyon rövid és nagyon ütős – itt lehetőleg még ne is kelljen nagyon a nézőnek semmit csinálni. (Ne egy sokfázisos kártyarutinnal kezdj. Ha jó az első trükk, utána mutathatod a többit.)

Válaszd meg jól a helyszínt és időpontot

Nem mindegy, hogy kikhez mész oda és hol. Egy park vagy kávézó, ahol az emberek pihennek és ráérnek, sokkal ideálisabb, mint egy forgalmas csomópont, ahol a buszról a villamosra rohannak átszállni.

Ne legyél túl hosszú

Nagyon nagy a kísértés, hogy miután bemutattál 2-3 ütős trükköt, mutass még egyet és még egyet. De hidd el, sokkal jobb, ha te mondod azt, hogy köszi a figyelmet, mintha ők mondják a hetedik trükk után, hogy köszi és elég volt, ne mutass többet. Legyél rövid, 3-4 trükk bőven elég.

Ha azt mondják, hogy nem, az azt jelenti, hogy nem

Akármennyire jó a nyitószöveged, akármennyire úgy gondolod, hogy mennyire jó lenne a társaságnak, ha feldobnád a napjukat – ha visszautasítanak, udvariasan állj tovább (“Akkor most bemutatom a legjobb trükkömet: az eltűnő bűvészt!”). Nem tudhatod, hogy nem egy lánykérés közepébe csöppentél-e, vagy hogy épp nem egy szakítás vagy temetés részleteit beszélik-e meg a megszólított emberek. De az is lehet, hogy egyszerűen csak nem kedvelik a bűvészkedést. És ez attól nem fog megváltozni, ha azon erőszakoskodsz, hogy de ezt mindenképp nézzétek meg!

Elindult a jegyértékesítés: Corodini jegyek a Figaroban!

Elindult a jegyértékesítés: Corodini jegyek a Figaroban!

Elindult a jegyértékesítés: Corodini jegyek a Figaroban!

Elindult az idei Corodini Országos Bűvésztalálkozó jegyértékesítése, az elővételes belépőket, ahogy minden évben, úgy idén is beszerezhetitek a Figaroban – az első hetekben 5990 Ft-os extrán kedvezményes áron. Sőt: a Figaro Bűvészbolt pultját ellepték a különleges Corodinis matricák, ezeket ingyen vihetitek az üzletből.

A Corodini napijegyetekkel természetesen nem maradtok le semmiről sem, a jegyek belépésre jogosítanak az egész napos szakmai programra, az esti díjátadóra és a gálaműsorra is. A Figaro Bűvészbolt mellett online is tudok jegyet vásárolni a corodini.hu weboldalon keresztül. Infó a jegyárakról: 

PROGRAM

Az idei Corodinin a verseny mellett szakmai szemináriumok, kerekasztal-beszélgetés és neves bűvészek közreműködésével gálaműsor is lesz. A Corodini Bűvészverseny döntőjének profi kategóriájában Gyertyán Balázs, Németh Gábor, Kiss V. Balázs, Szokor Gyula, Nagy Csaba és Szabó Csanád versenyeznek majd. A versenyen a hagyományoknak megfelelően ismét átadjuk a Figaro Díjat. A teljes és részletes programról a szervezők néhány napon belül adnak tájékoztatást.

Augusztus 25-én újra Jam Session a Figaroban: téma a jelölt kártyák!

Augusztus 25-én újra Jam Session a Figaroban: téma a jelölt kártyák!

Augusztus 25-én újra Jam Session a Figaroban: téma a jelölt kártyák!

A következő Figaro Jam Session vendége Szőke Kiss Vince lesz, aki jelölt kártyákről tart majd szemináriumot. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletes infók és a hivatalos felhívás az alábbiakban olvasható:

Találkozz, ötletelj, bűvészkedj! Augusztusban is visszatér bűvész alkotóműhelyünk – találkozzunk az idei nyár utolsó Figaro Jam Session eseményén augusztus 25-én, ahol Szőke Kiss Vince vár majd benneteket. Vince klasszikus cinkelt paklikról tart előadást, mutat néhány technikát, hogy jelölhetitek meg sima kártyapaklitokat, majd különleges rutinokkal és trükkökkel is készül a témában. 

A rutin minden hétköznap ugyanaz délután hatkor: lezárjuk a pénztárgépet, lekapcsoljuk a lámpákat, elfordítjuk a kulcsot a zárban és bezárjuk az üzletet. Havonta egyszer azonban élettel telik meg az este a Bűvészboltban – hívunk legalább egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából.

Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Session programjának, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük. A program: 

18:30-től SZEMINÁRIUM Vincével,

20:00-től OPEN STAGE (“Hozd el egy mutatványodat te is!”).

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFKSn6viZXyFV_w3wQRG_2H73jFHKCh6bspjfTB7jjhspMkg/viewform?usp=sf_link

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Mivel a Jam Sessiont a Figaro Bűvészboltban tartjuk, ezért csak az első 17 jelentkezést tudjuk elfogadni — a sikeres regisztációról néhány nappal az esemény előtt visszaigazoló emailt küldünk.

Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

Szőke Kiss Vince: a fiatal generáció kiemelkedő tehetsége, újgeneráció kártyamágus, Daniel Madison hazai helytartója, a Podma bűvészklub oszlopa.

Augusztusi bűvészprogramok!

Augusztusi bűvészprogramok!

Augusztusi bűvészprogramok!

A hazai bűvészet élő legendája a Varázs-Szalon vendége, Rolando show és stand-up est a Figarotól öt percre egy hangulatos alternatív helyen, street magic nap, vidéki bűvésztalálkozó és az ország legnagyobb bűvészshowjának márciusban a vírus miatt elmaradt előadásai – máris mutatjuk nektek az augusztusi bűvészprogramokat. 

ELŐADÁSOK:

Varázs-Szalon, Dr. Szabó G. Gábor vendége Molnár Gergely Jupiter
2020. AUGUSZTUS 14., PÉNTEK, 18:30–20:15
Pódiumbeszélgetés és bűvészshow. A különleges atmoszférájú Varázs-Szalon sorozatban a legrangosabb európai close-up bűvészversenyen különdíjas Dr. Szabó G. Gábor látja majd vendégül a magyar bűvészet élő legendáját.
Infók itt, jegyek a Figaroban: https://www.facebook.com/events/585575528827766/

Rolando Magic Night az Óvóhelyen
2020. AUGUSZTUS 17., HÉTFŐ, 19:30–20:30
“Egy varázslatos, vidám és szórakoztató este Rolando bűvésszel és vendégeivel. A havonta megrendezésre kerülő showban a mágus által meghívott művészeket, előadóművészeket ismerheti meg a publikum egy bűvészműsor keretein belül.” Rolando vendége Rácz Barbara lesz, drámapedagógus, illusztrátor, festő.
Infók és jegyek: https://www.facebook.com/events/s/rolando-magic-night-racz-barba/3254202894640524/

Az Illúzió Mesterei a MOM-ban 
2020. AUGUSZTUS 20-tól
“Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban! Az előző években rendezett, nagy sikerű előadássorozatok után az Illúzió Mesterei új fellépőkkel, sosem látott műsorszámokkal térnek vissza.” Fellép többek között Hajnóczy Soma, Badár Tamás és Nagy Molnár Dávid is.
Infók és jegyek: https://www.facebook.com/events/786542748502088/

Stand-up Budapest Gyertyán Balázzsal az Óvóhelyen
2020. AUGUSZTUS 27., CSÜTÖRTÖK, 19:00–20:30
“A Stand-up Budapest az Óvóhelyen búcsúzik a nyártól, és nem is akármilyen showval! A klub legjobbjai gyűlnek össze egy estére, hogy másfél órán át nevettessenek.” Fellép egy csomó stand-upos mellett Gyertyán Balázs – humoros bűvészműsorával.
Infók és jegyek: https://www.facebook.com/events/979971809140730

SZAKMAI PROGRAMOK: 

Street Magic Nap a Figaro Bűvészbolt szervezésében
2020. AUGUSZTUS 8., SZOMBAT, 14:15–22:00
Szívesen bűvészkednél együtt velünk és örömmel kipróbálnád élesben is a legújabb trükkjeidet?! Augusztus 8-án (szombaton) délután: a Figaro Bűvészboltban találkozunk, gyülekezünk és ismerkedünk egymással (14:15-ös kezdéssel), majd bevesszük a Margitszigetet, ahol jól elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. 
Az esemény ingyenes, infók itt: https://www.facebook.com/events/902893010193010

VI. Békés megyei Amatőr Bűvész Találkozó
2020. AUGUSZTUS 15., SZOMBAT, 10:00–20:00
Kondoroson találkoznak, ötletelnek, gyakorolnak – főleg a helyi illetőségű és környéki amatőr, illetve profi bűvészek.
Infók: https://www.facebook.com/events/2585583158435383

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Néhány év szünet után ismét lesz Corodini Országos Bűvésztalálkozó, az egész napos programban továbbra is kiemelt szerepet kap a bűvészverseny: a hazai bűvészek egyik legfontosabb éves seregszemléjén ugyan új kategóriákban, de változatlanul a bűvészvilágbajnokság hivatalos értékelési rendszere szerint mérettethetik meg tudásukat az kezdő és profi bűvészek. Lesz Figaro Díj is.

A Corodini Bűvészversenyen a hagyományoknak megfelelően ismét átadjuk a Figaro Díjat. A Figaro Bűvészbolt különdíját először az 1983-as versenyen vehette át az egyik fiatal tehetség, az elmúlt években pedig olyan előadók pályafutásában jelentett mérföldkövet, mint Buday Laura, Kiss V. Balázs, Nagy Csaba, Borbély Csaba, Szakmáry Péter és Hajnal Máté. A Díj az oklevél mellett idén egy legalább 25.000 forint értékű Figaro ajándékcsomagot tartalmaz majd.  

Az októberi Corodini Országos Bűvészversenyen Fülöp Tibor zsűrielnök mellett Váradi Tibor, Kelle Botond, Holcz Gábor és Habók János értékeli majd a legjobb tizenkét versenyzőt. Az ÉLŐ döntőt videós előválogatás előzi meg, a versenyen több százezer forint értékű összdíjazás lesz, ezekkel kapcsolatban a Bűvész Blog oldalán és a hivatalos facebook eseményben olvasható több információ. 

Az idei Corodinin a verseny mellett szakmai szemináriumok, kerekasztal-beszélgetés és neves bűvészek közreműködésével gálaműsor is lesz. A rendezvény szervezőcsapata nagyrészt új, Tar László (az egyesület korábbi elnöke) mellett Kristály Márton és Hajnal Máté szervezi a rendezvényt. A tervek szerint a jegyárusítás augusztusban kezdődik, amire majd a Figaroban is lehet jegyet kapni.    

BREAKING: Jön az első Figaro STREET MAGIC Nap!

BREAKING: Jön az első Figaro STREET MAGIC Nap!

BREAKING: Jön az első Figaro STREET MAGIC Nap!

A Figaro Bűvészbolt különleges közös bűvészkedésre hív mindenkit: augusztus nyolcadikán veletek együtt bevesszük a Margitszigetet, ahol elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. Alábbiakban olvasható a facebook esemény felhívásának szövege:

Szívesen bűvészkednél együtt velünk és örömmel kipróbálnád élesben is a legújabb trükkjeidet?!

Augusztus 8-án (szombaton) délután:
 • a Figaro Bűvészboltban találkozunk, gyülekezünk és ismerkedünk egymással (14:15-ös kezdéssel),
 • majd bevesszük a Margitszigetet, ahol jól elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. 
Az eseményre nem kell regisztrálnod, ugyanakkor a részvételhez LEGALÁBB 16 évesnek kell lenned.
 
Várunk szeretettel augusztus nyolcadikán az első Figaro Street Magic Napon, a facebook eseményt és további infókat itt érhetsz el: https://www.facebook.com/events/902893010193010
 
(UPDATE: kérdeztétek, a Figaroból a Margitszigetet a 19-es villamossal közelítjük majd meg együtt. Ugyanakkor, ha van autód és szívesen fuvarozol magaddal legalább három bűvészt a két helyszín között, szívesen felajánlunk neked egy csomag Bicycle kártyát.)  

BEJELENTÉS: Itt a Figaro Videóverseny idei végeredménye!

BEJELENTÉS: Itt a Figaro Videóverseny idei végeredménye!

BEJELENTÉS: Itt a Figaro Videóverseny idei végeredménye!

Lezárult a Figaro Bűvészbolt online közösségi bűvészversenye. A végeredményt először egy facebook videóban jelentették be az üzlet munkatársai – most megmutatjuk a pontozás részleteit is és azt, hogy mit nyert a legjobb tizenöt versenyző. 

A NYEREMÉNYEK

A videóversenyt Sárközi Barnabás nyerte: a győztes 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyert. A verseny második és harmadik helyezettje egy-egy 5.000 forint értékű vásárlási utalványt kapott, a negyedik és tizenötödik helyek között végzők pedig további egy-egy ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodtak. 

A nyereményeket augusztus elsejétől szeptember végéig lehet átvenni személyesen a Figaro Bűvészboltban. 

A PONTOS EREDMÉNY

Egy versenyző a szakmai zsűritől maximum harminc, a közönségszavazásból pedig tíz pontot kaphatott – tehát a megszerezhető pontok száma összesen negyven volt. (Ezzel egyértelműen cáfolható az az interneten keringő téves hiedelem, ami szerint az eredményekről nem szakmai teljesítmény, hanem a közönségszavazás döntött, ugyanis: a szakmai zsűri szava háromszoros súlyt jelentett, ha egy produkció szakmailag nem volt erős, de sok közönségszavazatot kapott, az egyszerűen nem juthatott be a legjobbak közé.) 

 1. Sárközi Barnabás 31 pont
 2. Macher Júlia 26 pont
 3. Dara Dániel 26 pont
 4. Lakatos Tibor 25 pont
 5. Szőke Kiss Vince 17 pont
 6. Szűcs Balázs 17 pont
 7. Illés Milan 15 pont
 8. Lombos Márton 11 pont
 9. Árvai Kristóf 10 pont
 10. Ábel László 7 pont
 11. Orbán András 7 pont
 12. Válóczy Máté 5 pont
 13. Téglás Daniel 4 pont
 14. Szabó Cseke 4 pont
 15. Vlasits Dávid 4 pont

A Figaro Bűvészbolt csapata természetesen hálásan köszöni és gratulál a verseny minden részvevőjének – mindannyian sok időt és munkát fektettek videóik elkészítésébe és értékes tartalmakat hoztak létre. Továbbá szintén köszönet illeti Kaszányi Rolandot, Kelle Botondot és Susán Pétert, hogy szabadidejükből áldoztak a verseny kedvéért és legjobb tudásuk szerint értékelték a videókat. 

Bejelentés: itt a TOP 15, ők a Figaro Videóverseny legjobbjai!

Bejelentés: itt a TOP 15, ők a Figaro Videóverseny legjobbjai!

Bejelentés: itt a TOP 15, ők a Figaro Videóverseny legjobbjai!

Véget ért a Figaro Bűvészbolt online közösségi bűvészversenyének közönségszavazása, máris mutatjuk, hogy az összesített eredmények alapján kik kerültek garantált nyereményt jelentő helyekre.

A Figaro Videóverseny legjobb 15 videósa véletlenszerű sorrendben: Macher Júlia, Lombos Márton, Árvai Kristóf, Ábel László, Szőke Kiss Vince, Illés Milán, Sárközi Barnabás, Dara Dániel, Vlasits Dávid, Szabó Cseke, Lakatos Tibor, Orbán András, Téglás Dániel, Válóczy Máté és Szűcs Balázs. A teljes videók a http://www.figarobuveszbolt.hu/versenyvideok/ aloldalon tekinthetők meg. 

A Figaro Videóversenyen nem csak a verseny győztese gazdagodik értékes nyereményekkel: a dobogósok és a TOP 15 helyezett videóinak készítői is nyernek a versennyel. A győztes 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyer. A verseny második és harmadik helyezettje a Figaro Bűvészbolttól egy-egy 5.000 forint értékű vásárlási utalványt kap, a negyedik és tizenötödik helyek között végzők pedig további egy-egy ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodnak. 

A teljes végeredményről, a pontos sorrendről és a győztes személyéről jövő pénteken rántjuk majd le a leplet, a júliusi Figaro JAM Sessionről ÉLŐ Facebook videóval jelentkeznek be a Figaro Bűvészbolt munkatársai – itt derülnek ki az eredmények. 

A Figaro Videóversenyre idén közel ötven nevezés érkezett, a videók hossza összesen körülbelül három és fél óra volt. A végeredményről a közönségszavazás mellett szakmai zsűri is döntött, Kaszányi Roland, Kelle Botond és Susán Péter értékelte a videókat. 

A Figaro Bűvészbolt csapata természetesen hálásan köszöni és gratulál a verseny minden részvevőjének – mindannyian sok időt és munkát fektettek videóik elkészítésébe és értékes tartalmakat hoztak létre.  

Újra workshop és szeminárium a Figaroban – szülinapi Jam Session Rolandoval és Alexszel!

Újra workshop és szeminárium a Figaroban!

Újra workshop és szeminárium a Figaroban - szülinapi Jam Session Rolandoval és Alexszel!

A járványügyi veszélyhelyzet felfüggesztését követően ismét lesz Jam Session a Figaro Bűvészboltban. Kreatív bűvész alkotóműhelyünk következő estjén Kaszányi Roland és Gombkötő Alex tart bemutatót trükkmagyarázatokkal, sőt: a szeminárium után születésnapokat is ünneplünk majd. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletes infók és a hivatalos felhívás az alábbiakban olvasható:

Találkozz, ötletelj, bűvészkedj! Hosszú kihagyás után ismét bűvész alkotóműhely a Figaro Bűvészboltban – találkozzunk az idei év első Jam Session eseményén július 24-én, ahol Kaszányi Roland és Gombkötő Alex vár majd benneteket.

A rutin minden hétköznap ugyanaz délután hatkor: lezárjuk a pénztárgépet, lekapcsoljuk a lámpákat, elfordítjuk a kulcsot a zárban és bezárjuk az üzletet. Havonta egyszer azonban élettel telik meg az este a Bűvészboltban – hívunk legalább egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából.

Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Sessionnek, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük.

Program: 

18.15-től mini BEMUTATÓ és trükkmagyarázat Rolandoval és Alexszel,

19.15-től OPEN STAGE (“Hozd el egy mutatványodat te is!”).

Vendégünk két születésnapos bűvész: Kaszányi Roland és Gombkötő Alex.

Az este alkalmával pezsgővel és tortával ünnepeljük Roland és Alex születésnapját. 

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOvrvSzMuDGVTzNINb8JMjJTsNGsA9JWY6Fimsm4G2-m2gHg/viewform

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Mivel a Jam Sessiont a Figaro Bűvészboltban tartjuk, ezért csak az első 17 jelentkezést tudjuk elfogadni — a sikeres regisztációról néhány nappal az esemény előtt visszaigazoló emailt küldünk.

Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

Gombkötő Alex: A fiatal generáció ígéretes tehetsége, aki több éve varázsolja el a hazánkba érkező külföldieket a The House of Houdini rezidens bűvészeként. Szereti a rántott húst és a kártyabűvészetet. 

Kaszányi Roland: Rolando bűvész több mint 15 év szakmai tapasztalattal a hazai bűvészélet egyik kulcsfigurája, napjaink egyik legkeresettebb és legsokoldalúbb mágusa. Műsoraiban a humort ötvözi a kézügyességi bűvészettel és a mentalizmussal. 

Tudj meg mindent a színpadi bűvészbotokról! (videó)

Tudj meg mindent a színpadi bűvészbotokról! (videó)

Tudj meg mindent a színpadi bűvészbotokról! (videó)

Villámgyors, látványos és nem is nehéz – a megjelenő és az eltűnő bot is a legnépszerűbb színpadi bűvészkellékek egyike. Pedig nem tartoznak az ősi trükkök közé: míg az összekapcsolódó karikákat, vagy a híres pohár-golyó játékot évezredek óta ismerik és használják a bűvészek, a megjelenő és az eltűnő bot is kvázi fiatal kellék – egyik pillanatról a másikra söpört végig a világon és vált a bűvészek kedvencévé. 

Ugyanakkor vitás kérdés, pontosan mikor találták fel ezeket a trükköket, az eltűnő bot első ötlete állítólag a Rosini művésznevű lengyel zsidó bűvészé volt, ám szakmai körökben Russell Walsh nevéhez kötik mindkét eszközt és trükköt. Walsh 1935-ben adta ki először az eltűnő bot trükkjét ”Vanishing Cane to Handkerchief” címmel, majd dobta piacra bő tíz évvel később ”Walsh’s Appearing Cane” címmel az első közismert megjelenő botot. A legtöbb ötlet és trükk ezekkel a kellékekkel a legendás argentin Fantasiohoz köthető.

Az első hazánkban használt megjelenő botoknak az egész szakma csodájára járt – egészen a kétezres évek elejéig ritka kelléknek számított, ám az ezredfordulót követően a Figaro Bűvészbolt állandó kínálatában is megjelent, így hamar elterjedt a magyar profi és amatőr bűvészek között az eszköz. 

Mire figyelj a kellékek használatakor? 

 • Ha még sosem használtál megjelenő botot, kezdéshez ne vásárolj be a drágább kivitelből. Az első lépésekhez, a gyakorláshoz és az első fellépésekhez bőven elegendő lesz számodra a műanyag verzió is.
 • A PRO fém bot veszélyes, olyan erővel működik, hogy helytelen használat esetén akár komolyabb kárt is tehetsz magadban. Ugyanakkor kétségtelenül megbízhatóbb, tartósabb és hatásosabb is a fém megjelenő pálca. 
 • Ha PRO megjelenő botod van fémből és vigyázol a kellékre, életed végéig tudod használni.
 • Amennyiben szállítod, illetve fellépésre viszed a megjelenő botod, az eszköz ideiglenesen összecsukható – de arra nagyon figyelj, hogy otthon nyitott állapotban tartsd, ebben az esetben fog legközelebb is szépen és jól működni.

A Figaroban háromféle bűvészbolt kapható különböző verziókban: a megjelenő bot (egy apró kendő változik át egy nagy sétapálcává), az eltűnő bot (itt a hatalmas bot változik át egy, esetleg két szép kendővé) és a fáklyabotot (egy tüzes fáklya változik át fémből készült bottá).

Ezekről az eszközökről külön videókat is forgattunk a Figaro Bűvészbolt YouTube csatornáján, ha bővebben is érdekel a téma, kattints: 

FIGYELEM: Elkezdődött a Figaro Videóverseny közönségszavazása!

FIGYELEM: Elkezdődött a Figaro Videóverseny közönségszavazása!

FIGYELEM: Elkezdődött a Figaro Videóverseny közönségszavazása!

A Figaro Bűvészbolt online közösségi bűvészversenyének közönségszavazása július közepéig tart, az üzlet versenyvideó aloldalán már elérhető az összes induló videója. 

A Figaro Videóversenyre idén közel ötven nevezés érkezett, a videók hossza összesen körülbelül három és fél óra. A verseny győztese 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyer, de a második és harmadik helyezett is értékes nyereményekkel gazdagodik, továbbá az TOP15 videó nevezői sem távoznak majd üres kézzel.

A videóverseny nevezései és videói itt ezen az oldalon tekinthetők meg, szavazni pedig itt lehet. A közönségszavazás IP szürővel és reCAPTCHA védelemmel ellátott, egy szavazás alkalmával az érdeklődők három kedvencükre szavazhatnak majd. A szavazáshoz kötelező három kedvenc kiválasztása. 

A végeredményről a közönségszavazás mellett szakmai zsűri is dönt, Kaszányi Roland, Kelle Botond és Susán Péter értékeli a videókat. Az érdeklődők a versenykiírásról és a pontos szabályokról a figarobuveszbolt.hu videóverseny aloldalán informálódhatnak.

BREAKING: még több nyeremény a Figaro Videóversenyen!

BREAKING: még több nyeremény a Figaro Videóversenyen!

BREAKING: még több nyeremény a Figaro Videóversenyen!

Nem csak a verseny győztese gazdagodik majd értékes nyereményekkel a Figaro Bűvészbolt online közösségi bűvészversenyén: a dobogósok és a TOP 15 helyezett videóinak készítői is nyernek a versennyel. 

A verseny második és harmadik helyezettje a Figaro Bűvészbolttól további egy-egy 5.000 forint értékű vásárlási utalványt kap, a negyedik és tizenötödik helyek között végzők pedig további egy-egy ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodnak. Az amatőr és profi bűvészek videós nevezéseit már csak néhány napig, összességében június 15-ig várják a szervezők, a győztes 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyer. 

Az üzlet felhívásának célja az online szakmai közösségteremtés. Az érdeklődők a versenykiírásról, a jelentkezés módjáról és a szabályokról a figarobuveszbolt.hu videóverseny aloldalán informálódhatnak.

A legjobb nyári bűvésztáborok 2020-ban!

A legjobb nyári bűvésztáborok 2020-ban!

Nyári bűvésztáborok 2020-ban!

Ezen a nyáron minden korábbinál több bűvésztábor várja a gyerkőcöket. Facebook csoportunk közvetítésével pedig összeszedtük nektek a legjobb fővárosi és vidéki táborokat.

Miskolc történetének első bűvésztáborát szervezi Szűcs Ádám júliusban és augusztusban; a bűvésziskolát is vezető Susán Péter a fővárosban Kaszányi Rolanddal, Győrben Balogh Annával tart tábort; Molnár Szabolcsék az ország több pontján (Budapesten több helyszínen, Budaörsön és Baján) is megismertetik a kicsiket a bűvészet alapjaival; Lui, Atus és Damien White közös gyerektáborában pedig egyenesen egy IGAZI limuzin szállítja a fiatalokat az ottalvós tábornak otthont adó Kalandpark Játszóházba.

Az alábbiakban találhatjátok a részleteket, először a fővárosi, majd a vidéki táborokat. A bűvésztáborokat részletesen is bemutató promóciós szövegeket hely hiányában – akkor nagyon hosszú lett volna a cikk – nem írtunk bele ebbe a cikkbe, de a tanárok, a helyszín, az időpont és a tábor költségének megjelölése után egy-egy link vezet titeket a táborok facebook eseményeire, illetve weboldalaira. Bátran kattintsatok tovább. 

Táborok Budapesten:

Tanárok: Kaszányi Roland (Rolando), Susán Péter
Helyszín: Budapest, Virányosi Közösségi Ház
Időpont: augusztus 3-7. (napközis tábor)
Ár: 40.000 forint 
Infók itt.

Tanárok: Lui, Feodor Attila (Atus), Damien White
Helyszín: Budapest, Kalandpark Játszóház
Időpontok: június 22-23; július 9-10; július 13-14; augusztus 10-11. (ottalvós tábor)
Ára: 25.000 forint
Infók itt.

Tanárok: Molnár Szabolcs, Gyertyán Balázs, Szőke Kiss Vince
Helyszín: Budapest, Erzsébetligeti Színház
Időpontok: június 22-26; augusztus 10-14. (napközis tábor
Ára: 32.000 forint 
Infók itt és itt.

Tanárok: Molnár Szabolcs, Gyertyán Balázs, Szőke Kiss Vince
Helyszín: Budapest, Wekerlei Kulturház
Időpont: június 29. – július 3; július 6-10. (napközis tábor)
Ára: 30.000 forint
Infók itt és itt

Vidéki táborok: 

Tanár: Szűcs Ádám 
Helyszín: Miskolc, Egyetem, Sportcsarnok
Időpontok: július 20-24; július 27-31; augusztus 10-14. (napközis tábor)
Ára: 34.000 forint
Infók itt.

Tanárok: Susán Péter, Balogh Anna 
Helyszín: Győr, ZOON Élményközpont (napközis tábor)
Időpont: július 6-10. 
Ára: 37.000 forint
Infók itt.

Tanárok: Molnár Szabolcs, Gyertyán Balázs, Szőke Kiss Vince
Helyszín: Baja, Ifjúsági Szálló
Időpont: július 20-24. (napközis tábor)
Ára: 28.000 forint
Infók itt.

Tanárok: Molnár Szabolcs, Gyertyán Balázs, Szőke Kiss Vince
Helyszín: Budaörs, Major
Időpont: augusztus 17-19.(napközis tábor)
Ára: 27.000 forint
Infók itt.

A hazai bűvésztáborokról az infókat a Figaro Bűvészbolt facebook csoportjában közzétett felhívásunk alapján tudtuk meg kollégáinktól. Ha te is profi bűvész vagy, de a te táborod nem szerepel a felsorolásban, csatlakozz az üzlet hivatalos csoportjához és küldd el nekünk a táboroddal kapcsolatos infókat emailban a szaboistvanbuvesz@gmail.com email címre – és update-eljük a posztot a te infóiddal együtt. 

Világszerte ismerik a magyar Trükkmestert! – “Ki kicsoda?”​ – Astor (videó)

Világszerte ismerik a magyar Trükkmestert! - "Ki kicsoda?"​ - Astor (videó)

Világszerte ismerik a magyar Trükkmestert! - "Ki kicsoda?"​

Ha nincs a világjárvány, Astor ezekben a percekben is valahol a világ másik felén kápráztatná el a bűvészeket. Sikereit saját fejlesztésű trükkjei alapozták meg, nevét világszerte ismerik és nem túlzás azt állítani róla, hogy szakmai körökben az egyik legismertebb magyar bűvész. A mai “Ki kicsoda?” rovatban ismerjétek meg közelebbről Astort és az ő trükkjeit.

Astor évtizedek óta járja a világ legrangosabb bűvészkongresszusait, szemináriumokat is tart bűvészeknek, de nem csak ezekről híres: 2015-ben és 2017-ben a világhírű Magic Castle előadójaként adott bűvészműsorokat Hollywoodban (összesen 58 alkalommal) és szerepelt már a meghívásos New York-i 4F rendezvény programjában is.

Astor trükkjeinek bemutató videói nélkülözik a mai legújabb trükköknél divatos kamu szemfényvesztést: nincs semmi átverés a trailerben és egyértelműen tudod, mit kapszegyszerűen nem érhet csalódás. Astor kellékei mindig magas minőségűek és egy kis gyakorlás után – az eszköz birtokában – pont azt a hatást tudod produkálni, mint maga a Mester. 

Astor három fantasztikus trükkje idén tavasztól már a Figaro Bűvészbolt gondosan válogatott kellékkínálatának is része: a Just In Time, a híres nődarabolós Pocket Illusion és az Avatar kártyák. Ezekről még márciusban forgattunk nektek egy videót az üzletben:

És most fogadjátok szeretettel az Avatar kártyákat Astor Mester előadása közben: 

Videóverseny: már csak néhány hét maradt (videó)

Videóverseny: már csak néhány hét maradt (videó)

Videóverseny: már csak néhány hét maradt (videó)

Már csak néhány hét maradt, hogy nevezz a Figaro Bűvészbolt online közösségi bűvészversenyére: a videós jelentkezéseket június 15-ig várják a szervezők, a győztes 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyer. 

A Figaro Videóversenyt negyedik alkalommal szervezi meg a Bűvészbolt, az elmúlt években több százan jelentkeztek és küldtek bűvészvideókat a versenyre.  Itt nézheted meg a korábbi évek videóiból készített összállításunkat és néhány nevezéssel kapcsolatos infót:

Ha érdekel a verseny, a jelentkezés módjáról és a szabályokról a figarobuveszbolt.hu videóverseny aloldalán informálódhatsz, a szakmai zsűriben Kelle Botond, Susán Péter és Kaszányi Roland értékeli majd a pályamunkákat. 

Így készíts bűvészvideót a Figaro Bűvészbolt videóversenyére!

Így készíts bűvészvideót a Figaro Bűvészbolt videóversenyére!

Így készíts bűvészvideót a Figaro Bűvészbolt videóversenyére!

Egy hónapod maradt, hogy jelentkezz a Figaro Bűvészbolt online közösségi videóversenyére. Adunk most néhány apró tippet, mire figyelj, mielőtt elküldöd nekünk a videós nevezésedet. A versenyről itt ezen a linken tudhatsz meg többet.

 1. Lehetőleg jó minőségben rögzíts: erre természetesen bőven elegendő lehet egy mobiltelefon is, de mielőbb belevágsz a forgatásba, nézd át a mobilod beállításait. Az okostelefonokon mind állítható a felvétel minősége és többnyire gyengébb minőség szerepel az automatikus beállítások között, hogy ne foglaljon sok helyet a mobilodon a videód. Ezt érdemes átállítanod.
 2. Vedd fel ugyanazt a trükköt akár többször is, többféle szögből és kamerállásból. Ha nem vagy valamiben biztos, vedd fel újra és újra, hogy ne a forgatás után több nappal a vágás és szerkesztés közben légy csalódott, hogy ”ó-ó, hát de én ezt sokkal jobban és szebben tudom megcsináni”.
 3. Bátran vágj és szerkessz a videódon, sokkal izgalmasabb lehet a vizuális élmény, ha mozgalmasak a képkockák. Ha zenés a videód, vágj a szám ütemére.
 4. Feldobja a felvételedet, ha használsz zenét, illetve háttérzenét. A YouTube Audio Library trackjeit nem csak jogtisztán használhatod fel YouTube videód alatt, hanem hamar megtalálhatod a TÖKÉLETES zenét is: megszámlálhatatlanul sok zene van a YouTube Audio Library-ben, bőven tudsz válogatni, ráadásul akármilyen hangulatú, típusú és tempójú dalt találhatsz a felvételedhez.
 5. Ne görcsölj rá, csak hepiség: törekedj arra, hogy ne légy görcsös és minden mozdulatod természetes legyen. Ha a természetesség rendben van, ne feledkezz meg a közönségedről sem, nézz bele időnként a kamerába, mintha élő előadás lenne – ne csak a kellékekre figyelj.
 6. Ha olyan trükköt csinálsz, amihez kell közönség – kártyatrükk, mentalista mutatvány -, NE magaddal csináld meg a trükköt. Hiába nem élő előadásról van szó, találj valahonnan egy nézőt.
 7. Légy kreatív, mert könnyen kiemelkedhetsz a többiek közül már egy apró pluszötlettel is. A korábbi években többen neveztek már duóban, a szegedi Szabó Csanád tulajdonképpen időre bűvészkedett és több mint egy tucat trükköt csinált végig kevesebb mint négy perc alatt, Buday Laura pedig a trükkjei mellett egy videóeffekt segítségével felrobbantotta a Figaro Bűvészboltot
Még egy teljes hónapod van, hogy nevezz a negyedik Figaro Videóversenyre, a győztes 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyer. Azért ez nem rossz.

Mostantól így veheted át rendelésedet SZEMÉLYESEN – pluszköltség nélkül.

Mostantól így veheted át rendelésedet SZEMÉLYESEN - pluszköltség nélkül.

Mostantól így veheted át rendelésedet SZEMÉLYESEN - pluszköltség nélkül.

Bár a kijárási korlátozások fővárosi enyhítéséig a Figaro Bűvészbolt továbbra is zárva tart, mostantól az online kiszállítás mellett személyes átvételre is van lehetőségetek az üzletnél.

Add le rendelésedet a figarobuveszbolt.hu oldalon, jelöld meg a személyes átvétel opciót, majd írd meg nekünk a megjegyzés rovatban, hogy mikor jönnél el hozzánk a csomagodért és mi ott várunk majd az üzletben. 

Néhány fontos infó:

 • Ha hatvanöt alatti fiatal vagy, hétköznap dél és délután három óra közötti időpontot jelölhetsz csak. Amennyiben nyugdíjas vagy – akkor először is: bocs a tegezésért -, délelőtt tizenegytől délig várunk téged.
 • Most mi is kevesebbet dolgozunk, így nem  vagyunk bent mindig, de az általad megjelölt időpontban és az azt követő fél órában tuti várunk rád.
 • Az egészségügyi előírásokat továbbra is betartjuk és komolyan vesszük a szociális távolságtartást is, a csomagot így előre összekészítjük neked és az üzlet bejárata előtt adjuk oda neked.
 • Csak az összekészített csomagodat tudod átvenni. Előadni és ajánlani a jelenlegi helyzetben – hiába imádunk bűvészkedni – nem tudunk neked további trükköket. 
 • Készpénzzel tudsz fizetni. Lehetőleg pontos összeget hozz nekünk, mert nem vagyunk nyitva, így váltópénz sincs sajnos a kasszában. 

Éljük túl.