Elvarázsoltuk az árakat!

Elvarázsoltuk az árakat!

Elvarázsoltuk az árakat!

Február 15-ig extra kedvezményekkel és elvarázsolt árakkal várunk titeket: 17 trükk, mutatvány és bűvészkellék most akár 50%-kal kedvezőbb áron lehet a tiéd a Figaroban és a weben. Az akciós termékek listája itt érhető el: 

JUMP – Csomós kötél 2 600 Ft helyett 1 800 Ft,
Papírból pénz DOBOZ – Paper To Bill Box 6 990 Ft helyett 5 000 Ft,
Szabad repülés – Flying Coins 1 990 Ft helyett 1 500 Ft,
A klasszikus HOL A PIROS? trükk 1 500 Ft helyett 1 290 Ft,
Just In Time Astortól 7 990 Ft helyett 6 500 Ft,
Óriáskártya TNR 2 990 Ft helyett 2 290 Ft,
Múmiás rejtély 2 800 Ft helyett 1 990 Ft,
Snowstorm (10 csomag) 2 990 Ft helyet 1 990 Ft,
Vernet Silk To Egg 3 200 Ft helyett 2 500 Ft,
Átlátszó három rekeszes forszírozózsák 1 790 Ft helyett 990 Ft,
CARD-TOON 2 – rajzolt figurás kártya 5 900 Ft helyett 3 990 Ft,
Separagon DVD – Woody Aragon 9 800 Ft helyett 5 500 Ft,
Mini kötél illúzió 1 990 Ft helyett 1 500 Ft,

Uri Geller Trilogy DVD – DEDIKÁLT 15 900 Ft helyett 7 500 Ft,
Varázstoll 3 490 Ft helyett 2 990 Ft,
UFO repülő kockák 2 500 Ft helyett 1 990 Ft,
Micro – becsapós fogadás 1 500 Ft helyett 990 Ft.

“Büszke vagyok az üzletre!“ – évzáró beszélgetés a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával

“Megérkeztünk a tizedikhez!“ - évzáró beszélgetés a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával

“Megérkeztünk a tizedikhez!“ - évzáró beszélgetés a Figaro Bűvészbolt tulajdonosával

Az új esztendőre ambiciózus terveket szövöget a Figaro. Az év utolsó napján Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa beszél az elmúlt egy év történéseiről és jövőbeli terveiről.

Szimbolikus határhoz értünk? 

Teljes mértékben: ha jól számolom, szépen lassan megérkezünk a tizedik évhez, amióta hivatalosan is én vezetem a Bűvészboltot. A tíz év egy vállalkozás, vagy egy közösség életében nagy idő, ezért nagyon boldog vagyok. Jó ezt csinálni. Amikor 18 éves voltam, egy óriási szellemi örökséget kaptam és vettem át, talán fel sem fogtam, mekkorát. Ezért nagyon hálás vagyok azoknak, akik akkor segítettek, az első években különösen sokat jelentett ez a bolt életében. Köszönöm Petinek, Botondnak és Rolandnak.

Ők dolgoztak akkoriban a bűvészboltban? 

Igen, ami minden bizonnyal nekik is annyira álomszerű volt, mint nekem. De azért a kezdet nem volt könnyű, bár magabiztos voltam, jócskán bele kellett tanulnom a szerepembe. Ebben van a srácoknak nagy szerepük, a nehézségeken segítettek át. De nem csak ők, az utóbbi években Szabó Gábor kollégám támogatása és tanácsai is sokat jelentettek, őt egyfajta mentoromnak tekintem, aki mindig őszintén mondta el, szerinte mi jó és mi nem. Azt hiszem, jó lett volna, ha akkoriban még több rutinos és tapasztalt bűvész segít annyit, mint akkor Gábor. 

Milyen volt a Figaroban ez az év?

Furcsa. Egy évvel ezelőtt vettünk egy nagy levegőt és némiképp megnyugodtunk, mert minden jel arra mutatott, 2021 a pandémia utáni újrakezdés és az építkezés éve lesz. Nagyon sok tervünk volt. Ehelyett olyan volt az év első fele, mint amikor a GPS újra és újra jelez az autóban és megszólal, hogy “újratervezés”. Tavasszal nem volt más választásunk, a járványügyi szabályozások miatt megint egy időre be kellett zárnunk és a szakmai workshopokat is az online térbe vittük át. Működtünk persze tovább, ott a webshop, de azért az nem ugyanaz, mint személyesen találkozni és élőben előadni a bűvésztrükköket. Szeretünk bűvészkedni, ez a szenvedélyünk. Aztán ez a helyzet nem tartott örökké, a nyár, illetve az év második fele bőségesen kárpótolt bennünket, nem szeretnék csak panaszkodni.

“Egy óriási szellemi örökséget kaptam és vettem át, talán fel sem fogtam annak idején, hogy mekkorát.“

Jól számolom, idén minden korábbinál több szakmai programot, szemináriumot és workshopot szerveztetek?  

Jól számolsz, igen. Volt itt minden, nyáron ismét elvarázsoltuk amatőr barátainkkal a Margitszigetet, ez volt a Street Magic Nap, na meg több mint tíz esti workshopot, szemináriumot is szerveztünk Jam Session címmel. Nagyon büszke vagyok az idei utolsó Jam-re, amikor több mint ötven kollégánk kapcsolódott be online, jól esik, hogy ennyien részesei voltak annak az estének. Nem mellesleg szeretnék köszönetet mondani azoknak a bűvészeknek, akik nem sajnálták az idejüket, energiájukat – vállalták, eljöttek, szemináriumot tartottak nálunk és megosztották velünk tudásuk legjavát. Remek pillanatai voltak az évnek. 

És idén nem csak a szakma felé nyitott az üzlet, ezt jól tudom? 

Jól. Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakoztunk idén a Bartók Boulevard Egyesület értéket, közösséget és kultúrát teremtő munkájához. Remek emberek helyben, akik számára a művészet és a Bartók a legfontosabb! Idén először csatlakoztunk az Eleven Ősz mozgalmas kulturális kavalkádjához a Bartókon, nyitottunk a helyiek és a művészetkedvelő budapestiek felé, kiköltöztünk a bolt elé egy hétvégére, street performaszokat csináltunk és ingyenes előadást tartottunk az üzlet történetéről. Így azoknak is meg tudtuk mutatni, milyen különleges helyi érték a Figaro, akik eddig nem tudták, mik vagyunk, éveken át csak elsétáltak az üzlet előtt. Szeretnénk még sok ilyet csinálni.

Mi volt a Figaro Bűvészbolt legsikeresebb kelléke, trükkje, vagy varázslata 2021-ben? 

Pont ugyanaz, mint régen. A legsikeresebb termékünk idén is a kezdőknek szóló Figaro Bűvészdoboz volt, ez nem újdonság, ez pont így volt harminc évvel ezelőtt is. 

“A legsikeresebb termékünk idén is a kezdőknek szóló Figaro Bűvészdoboz volt, ez nem újdonság, ez pont így volt harminc évvel ezelőtt is.“

Mire készültök jövőre? 

Igazából egészen egyszerű a terv: folytatjuk. Ott szeretnénk lenni az Eleven Tavaszon, továbbra is tartjuk szakmai programjainkat és persze szeretnénk sok jó új trükköt és bűvészkönyvet a Figaroba varázsolni. De mondok szívesen néhány izgalmas konkrétumot is…

Tessék! 

Egyértelműen szeretnénk tovább erősíteni online jelenlétünket és ha már itt a tizedik esztendő, amióta hivatalosan is itt vagyok, lassan elérkezettnek látom, hogy óvatosan belenyúljunk a bolt vizuális arculatába. Új és egységes lesz: egy hagyományokat követő, de megújult logóval, meg új cégérrel, cégtáblával. De ezek csak a külsőségek. Online még több tartalmat szeretnénk szolgáltatni, például hamarosan új címmel és új koncepcióval jelentkezik videósorozatunk a YouTube-on, megújul egy picit a weboldalunk és podcastet is fogunk csinálni – ez utóbbit már hosszú évek óta tervezem. Tíz éve készítek rádióműsorokat, 2021-ben húsz epizód könnyűzenei podcastet gyártottam le és több mint 250 interjút készítettem zenészekkel. Értek ehhez. Ha Ákos és a Tankcsapda is szívesen ül le velem beszélgetni, akkor miért ne csinálhatnék interjút szakmabeliekkel. Bűvészekkel. Ezek olyan beszélgetések lesznek, amelyek egy szűk rétegnek, a hazai bűvészeknek szólnak majd.

Van olyan célotok, amit még az idei évre terveztetek a Figaroban, de valamiért nem valósult meg? 

Igen és ennek nem hanyagság volt az oka, hanem pénzügyileg is újra kellett terveznünk magunkat. De az új esztendőben biztosan pontot teszünk egy projekt végére: könyvet adunk ki. Az elmúlt évtizedekben számos kártyabűvészettel kapcsolatos kiadványt jelentettünk meg – ezek főleg oktatófüzetek – és egy ideje már nincsenek a polcainkon, miközben nagyon nagy érték és tudás van bennük. Szeretnénk ezeket újraszerkeszteni és egy átfogó, magyar nyelven még sosem látott és sosem olvasott komoly szakmai anyagot kiadni. Szóval jön egy kötet. Ami nagyon jó lesz. 

Sok sikert kívánok a tervekhez! Hajrá, Figaro!

Hajrá! Köszönöm a beszélgetést és köszönöm mindenkinek, aki velünk volt idén. Folytatjuk! 

Már most megérkeztek a 2022-es év legújabb trükkjei a Figaroba!

Már most megérkeztek a 2022-es év legújabb trükkjei!

Már most megérkeztek a 2022-es év legújabb trükkjei a Figaroba!

Mindig mi voltunk az elsők és ez most sincs másként: a Figaro Bűvészbolt már a 2021-es év utolsó napjaiban elhozta Magyarországra az új esztendő legfrissebb mutatványait és legütősebb pémium kártyáit. Már kaphatóak az üzletben.

A Figaro Bűvészbolt kínálata egészen különleges kellékarzenálllal bővült:

Az új kártyák: STAR WARS, Truth, Fox Targets és DC Batman és TCC Flexible Gradients kártyacsomag.

“Karácsony előtt sokkal mozgalmasabb nálunk az élet, nagyon sok szülő és nagyszülő toppan be hozzánk, hogy segítsünk a gyerkőceiknek megtenni az első lépéseket a bűvészet csodálatos világában. Jó érzés ebben részt vállalni. Ugyanakkor ezekben a hetekben sem feledkezünk el bűvész barátainkról, lelkes és hivatásos kollégáinkról: hosszú hónapokon keresztül válogattuk ki az új mutatványokat, kártyákat és kellékeket az USA-ból és Olaszországból. A Harry Lorayne könyv például az egyik idei legjobb olvasáshoz kapcsolódó élményem volt, muszáj volt beszereznem az üzletbe is néhány darabot belőle.” – kommentálta az újdonságokat Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa.

A Figaro Bűvészbolt 2021-es újdonságai már beszerezhetőek az üzletben és a webshopban, az összes újdonság az alábbi linken érhető el: http://www.figarobuveszbolt.hu/termekkategoria/ujdonsag/

Tóth Laca szeminárium és születésnap a Figaro Bűvészboltban!

Tóth Laca szeminárium és születésnap a Figaroban!

Tóth Laca szeminárium és születésnap a Figaro Bűvészboltban!

Közeleg az őszi évad vége: kéthetente hétfőnként ingyenes szemináriumokkal, közösségi programokkal és workshoppal vár és várt a Figaro Bűvészbolt csapata. November 15-én Tóth Laca lesz a Jam Session vendége – az este során Laca születésnapját is megünnepeljük majd.

ifj. Tóth László kulcsszereplője a hazai bűvészéletnek: neve tulajdonképpen egybeforrt a Corodini névvel, hiszen évtizedekig volt a rendezvény házigazdája bűvészként és műsorvezetőként. A Corodini Bűvészklub klubvezetőjeként számos fiatalt segített szakmai tudásával és önzetlen tanácsaival, ma a The House of Houdini rezidens bűvésze. Laca nem csak a bűvészetben kamatoztatja tehetségét és egyedi látásmódját, kiemelkedő festőművész és grafikus is – szürreális, groteszt akotásait Cannes-ban több rangos nemzetközi díjjal is jutalmazták már.

A hétfői Jam Session keretein belül Laca rövid szemináriumot tart nekünk, majd tortával és pezsgővel ünnepeljük meg közelgő születésnapját.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, védettségi igazolvány NEM szükséges. Regisztráció itt a következő Jam Session eseményre: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdRL7CwyBw…/viewform…

A 18:00-kor kezdődő Figaro Jam Session események továbbra is két fő programból állnak majd: 

18:30: szeminárium, 

19:30: közös bűvészkedés, ötletelés és workshop (hozzátok el azokat a mutatványokat, amiken épp dolgoztok).

A Figaro Jam Session célja élő és inspiráló platformot biztosítani a budapesti hivatásos és amatőr bűvészek számára: a jó hangulatú és barátságos szakmai események fókuszában a kreatív alkotómunka lehetősége, a közös gondolkodás és bűvészkedés áll.

A Figaro Jam Session eseményei 14 év felett látogathatóak. 

Fotó forrása: The House of Houdini FB oldala. 

Jön az őszi évad: újabb ingyenes szemináriumok és közösségi programok!

Jön az őszi évad: újabb ingyenes szemináriumok és közösségi programok!

Jön az őszi évad: újabb ingyenes szemináriumok és közösségi programok!

Indulnak a Figaro Jam Session őszi szakmai programjai: kéthetente hétfőnként ingyenes szemináriumokkal, közösségi programokkal és workshoppal vár a Figaro Bűvészbolt csapata. Október 11-én este Szabó István (az üzlet tulajdonosa), majd 25-én Béres Benedek tart szemináriumot. 

A programokról: 

Október 11-én este Szabó István az amerikai John Bannon munkásságából készül néhány erős, vizuális, de könnyű kártyatrükkel. Bannon több mint harminc éve a nemzetközi kártyabűvészet meghatározó alakja, a szemináriumon megismerheted többet között a Mester különleges kártyatranszpó variációját, Elmsley Dazzler trükkjének átdolgozását es egy extra “aláírás vándorló” mutatványt is. 

Regisztráció itt a 11-i Jam Session eseményre: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScXiwQOTqTCJZREODd1eGUINwIbkOGpix7kLWUAVfgJzPb9ig/viewform?usp=sf_link

Béres Benedek a fiatal generáció ígéretes tehetsége, a The House of Houdini rezidens bűvésze és Molnár Gergely tanítványa. Benedek büszke bűvészkönyvekből álló gyűjteményére, kedvence a kézügyességi kártyabűvészet, az elmúlt években pedig járt többek között a The Session és a Blackpool Magic Convention kongresszusokon is. 

Regisztráció itt a 25-i Jam Session eseményre: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScoObJYlJJXSyfhWeqRikREn-LReeCmztV5i8JgcdZkITScmA/viewform?usp=sf_link

A 18:00-kor kezdődő Figaro Jam Session események továbbra is két fő programból állnak majd:
18:30: szeminárium,
19:30: közös bűvészkedés, ötletelés és workshop (hozzátok el azokat a mutatványokat, amiken épp dolgoztok). 

A Figaro Jam Session célja élő és inspiráló platformot biztosítani a  budapesti hivatásos és amatőr bűvészek számára: a jó hangulatú és barátságos szakmai események fókuszában a kreatív alkotómunka lehetősége, a közös gondolkodás és bűvészkedés áll.

A Figaro Jam Session eseményei 14 év felett látogathatóak. 

LAST CALL: Hamarosan kezdődik a Corodini!

LAST CALL: Hamarosan kezdődik a Corodini!

LAST CALL: Hamarosan kezdődik a Corodini!

Október 2-án újra Corodini Országos Bűvésztalálkozó, az egész napos szombati programban továbbra is kiemelt szerepet kap a bűvészverseny, napközben szakmai programok, este gálaműsor várja az érdeklődőket. A helyszín a Kőrösi Kulturális Központ, jegyek még elérhetőek a helyszínen is a rendezvény napján – 8.990 forintos áron.

Az idei Corodinin a verseny mellett szakmai szemináriumok, kerekasztal-beszélgetés és neves bűvészek közreműködésével gálaműsor is lesz. A rendezvény szervezőcsapata nagyrészt új, Tar László (az egyesület korábbi elnöke) mellett Kristály Márton és Hajnal Máté szervezi a rendezvényt. A program:

8.30-9.00 – érkezés, regisztráció
9.00-9.30 – szabadidő
9.30-10.45 – verseny
10.45-11.00 – szünet
11.00-12.15 – verseny
12.30-14.00 – ebédszünet
14.00-15.15 – Galambos Fecó szemináriuma
15.30-16.15 – Hogyan tovább a pandémia után? Rendezvények alakulása a vírushelyzetet követően – szakmai kerekasztal-beszélgetés
16.30-17.15 – Csak a retorikámat figyeljék! – avagy, hogyan törd át a kommunikációs falat a színpadon
18.00-18.30 – eredményhirdetés
18.30-19.00 – szünet
19.00-20.30 – gála, fellép többek között Badár Tamás, Holcz Gábor, Galambos Fecó, Habók János és Kálmán Zsolt.

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Néhány év szünet után ismét lesz Corodini Országos Bűvésztalálkozó, az október 2-i egész napos programban továbbra is kiemelt szerepet kap a bűvészverseny: a hazai bűvészek egyik legfontosabb éves seregszemléjén ugyan új kategóriákban, de változatlanul a bűvészvilágbajnokság hivatalos értékelési rendszere szerint mérettethetik meg tudásukat az kezdő és profi bűvészek. Lesz Figaro Díj is.

A Corodini Bűvészversenyen a hagyományoknak megfelelően ismét átadjuk a Figaro Díjat. A Figaro Bűvészbolt különdíját először az 1983-as versenyen vehette át az egyik fiatal tehetség, az elmúlt években pedig olyan előadók pályafutásában jelentett mérföldkövet, mint Buday Laura, Kiss V. Balázs, Nagy Csaba, Borbély Csaba, Szakmáry Péter és Hajnal Máté. A Díj az oklevél mellett idén egy legalább 25.000 forint értékű Figaro ajándékcsomagot tartalmaz majd.  

Az októberi Corodini Országos Bűvészversenyen Fülöp Tibor zsűrielnök mellett Váradi Tibor, Kelle Botond, Holcz Gábor és Habók János értékeli majd a legjobb tizenkét versenyzőt. Az ÉLŐ döntőt videós előválogatás előzte meg, a versenyen több százezer forint értékű összdíjazás lesz.

Az idei Corodinin a verseny mellett szakmai szemináriumok, kerekasztal-beszélgetés és neves bűvészek közreműködésével gálaműsor is lesz. A rendezvény szervezőcsapata nagyrészt új, Tar László (az egyesület korábbi elnöke) mellett Kristály Márton és Hajnal Máté szervezi a rendezvényt. A Corodini október másodikán lesz a Kőrösiben Budapesten – az egész napos rendezvényre elérhetőek a jegyek a Figaro Bűvészboltban és a corodini.hu weboldalon online is.

Mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Ősz különleges programjai között

Mi is ott leszünk a Figaro Bűvészbolttal az Eleven Ősz különleges programjai között

Ezen a hétvégén: Varázs Terasz, bűvészműsorok és gyermekfoglalkozások a Figaro Bűvészbolt szervezésében!

A Figaro Bűvészbolt is csatlakozik az Eleven Ősz egyedülálló kulturális forgatagának programjaihoz: szeptember 16 és 18. között utcai performanszokkal, különleges hangulatú Varázs Terasszal, a bűvészbolt történetéhez kapcsolódó előadásokkal és gyermekfoglalkozásokkal készülünk. Programjainkról bővebben az alábbiakban: 

Figaro Varázs Terasz: “Egy csettintés és eltűnik!” – varázslatok és kellékvásár

A Figaro Bűvészbolt is ott lesz a Bartók Boulevard Egyesület “Eleven Ősz” programjain: teraszt nyitunk egész hétvégén az üzlet előtt, ahol varázslatokkal, elképesztő bűvésztrükkökkel és jófej bűvészekkel várunk titeket. Gyere, nézz be hozzánk, mutatunk neked egy trükköt és teljesen ELVARÁZSOLUNK.
Bővebb infók és facebook esemény:  https://www.facebook.com/events/171454791795951/

Varázslat a Bartókon / a Figaro Bűvészbolt bűvészének utcai performansza

A Figaro Bűvészbolt bűvészei többször is felbukkannak az Eleven Ősz egyedülálló kulturális forgatagában, hogy különleges bűvészműsorral és utcai performasszal kedveskedjenek a közönségnek. Lufinyelés, pénzvarázslás, cilinder és kártyatrükköka Pagony, a Hadik és a KultPont előtt. Az előadások időtartama húsz perc. Helyszínek és időpontok: Hadik – péntek 16:00, Pagony – szombat 16:00, KultPont – szombat 18:30. Ingyenes program.
Bővebb infók és facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1214336419030025

Bűvész leszek – 1 órás bűvészfoglalkozás és trükktanítás 10-14 éves gyerekeknek

Hihetetlen bűvészmutatványok és elképesztő varázslatok titka 60 percben – egy PROFI MÁGUSTÓL. A gyerekek elsajátítják a pénzeltüntetés, a kártyamágia és a befőttes gumis trükkök rejtelmei. A foglalkozás ára 1990 forint, amely a helyszínen (az idén 52 éves Figaro Bűvészboltban) fizetendő elővételben, illetve a foglalkozás előtt közvetlenül. 
A foglalkozást Gombkötő Alex tartja, aki a Figaro Bűvészbolt és a The House bűvésze. Időpontok: szombat 14:00, vasárnap 10:30
Regisztrációhoz kötött.
Bővebb infók, facebook esemény és a regisztrációhoz tartozó link elérhető itt:

https://www.facebook.com/events/2772653499692326/

Varázslatos múlt – bemutató és tárlatvezetés a Figaro Bűvészbolt fél évszázados kellékeivel

Elfeledett történetek és különleges bűvész rekvizitek kelnek életre egy megismételhetetlen harminc perces előadásban. Nem hétköznapi életképek vaskarikák, egy kendőket átváltoztató rejtélyes fadoboz és néhány kártyalap narrációjában. Trükkbemutató és tárlatvezetés az idén 52 éves Figaro Bűvészbolt fél évszázados kellékeivel – az üzlet titkokkal teli falai között.

Az előadás NEM szakmabelieknek, hanem laikus közönség számára készült és INGYENES. Maximum 15 fő.
Bővebb infók, facebook esemény és a regisztrációhoz tartozó link elérhető itt: https://www.facebook.com/events/816922005649010/

“Ugyanazért dolgozunk, értéket és közösséget teremtünk!” – a Figaro Bűvészbolt is csatlakozott a Bartók Boulevard Egyesülethez

“Ugyanazért dolgozunk, értéket és közösséget teremtünk!”

“Ugyanazért dolgozunk, értéket és közösséget teremtünk!” - a Figaro Bűvészbolt is csatlakozott a Bartók Boulevard Egyesülethez

Csatlakozott a Bartók Boulevard Egyesülethez (BBB) a Figaro Bűvészbolt. A BBB-t az újbudai Bartók Béla út galériáit, kávézóit, kulturális és közösségi tereit megálmodó vállalkozások vezetői azért hozták létre néhány évvel ezelőtt, hogy felpezsdítsék a Bartók kulturális életét. A Figaro Bűvészbolt a szeptemberi Eleven Ősz programjaiban részt vesz majd.  

“A Bartók Béla út az egyik legjobb hely a világon és nem csak a levegőbe beszélek: itt élek, itt lakom és itt a bűvészboltom is. Itt ülök be egy sörre a barátaimmal, ide járok inspirálódni és feltöltődni, alternatív színházat és kiállítást nézni.” – mesélte Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa. “Örülök, hogy végre összeért, ami összetartozik. Mi a Figaroban több mint ötven esztendeje teremtünk értéket: megpróbáljuk összefogni a hazai bűvészek közösségét, ingyenes szakmai programokat, workshopokat és közösségi aktivitásokat szervezünk amatőr és hivatásos bűvészek számára, de csináltunk már kiállítást, szerveztünk bűvészgálát és színházi előadást is. Ugyanazért dolgoztunk eddig is, mint a Bartók Boulevard Egyesület, értéket és közösséget teremtettünk. Mostantól ezt együtt tehetjük, így is erősítve egymást Budapest fantasztikus kulturális főutcáján.” – tette hozzá István.

A Figaro Bűvészbolt a Bartók Boulevard Egyesület Eleven Ősz programjain is ott lesz szeptemberben: teraszt nyitunk egész hétvégén az üzlet előtt, utcai performaszokat láthatsz tőlünk a szemközti téren, közösségi programokkal, illetve a hazai bűvészet és a Figaro Bűvészbolt történetével kapcsolatos kapcsolatos aktivitásokkal készülünk.

FIGYELEM: Idén nyáron is jön a Figaro STREET MAGIC Nap!

FIGYELEM: Idén nyáron is jön a Figaro STREET MAGIC Nap!

FIGYELEM: Idén nyáron is jön a Figaro STREET MAGIC Nap!

Futószalagon érkeznek a hazai amatőr és hivatásos bűvészeknek szánt közösségi programok a Figaro Bűvészbolt szervezésében: július 31-én Street Magic Nap lesz. Lássuk az infókat a programról:  

Július 31-én (szombaton) a Figaro Bűvészbolt újabb különleges közös bűvészkedésre hív mindenkit, érkezik a Figaro Street Magic Nap: veletek együtt bevesszük a Margitszigetet, ahol elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. Alábbiakban olvasható a facebook esemény felhívásának szövege:

“Szívesen bűvészkednél együtt velünk és örömmel kipróbálnád élesben is a legújabb trükkjeidet?!

Július 31-án (szombaton) délután:
  • a Figaro Bűvészboltban találkozunk, gyülekezünk és ismerkedünk egymással (14:15-ös kezdéssel),
  • majd bevesszük a Margitszigetet, ahol jól elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. 
Az eseményre nem kell regisztrálnod, ugyanakkor a részvételhez LEGALÁBB 16 évesnek kell lenned.”
 
Várunk szeretettel az első Figaro Street Magic Napon, a facebook eseményt és további infókat itt érhetsz el:
https://www.facebook.com/events/241381520990327/
 
(UPDATE: kérdeztétek, a Figaroból a Margitszigetet a 19-es villamossal közelítjük majd meg együtt. Ugyanakkor, ha van autód és szívesen fuvarozol magaddal legalább három bűvészt a két helyszín között, szívesen felajánlunk neked egy csomag Bicycle kártyát.)  

BREAKING! Újra közösségi programok a Figaroban, néhány nap múlva itt az első Jam Session

Néhány nap és jön: Máté Levente a következő Figaro Jam Session vendége!

Néhány nap és jön: Máté Levente a következő Figaro Jam Session vendége!

Futószalagon érkeznek a közösségi programok a Figaro Bűvészboltban: július 12-én Máté Levente lesz a Jam vendége és ő tart majd rövid szemináriumot. Maszk viselése és védettségi igazolvány NEM kötelező, az esemény ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz között – várunk minden amatőr és hivatásos bűvészt.

Regisztráció itt:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdV7TBFzK55ZCiFAgLBbkoP0dAsCTaOG1gtlCzzZigUlmy0Mw/viewform?usp=sf_link

Máté Levente már több mint másfél évtizede foglalkozik bűvészkedéssel, a PersoLab bűvész alkotóközösség alapítója és a Corodini Országos Bűvészverseny close-up kategóriájának korábbi bajnoka. Levente titka az alapos szakmai felkészültség, a precizitás és a kitartó gyakorlás, ezért elegáns kézügyességi kártyatrükkjeihez többnyire semmilyen trükkös eszközt nem vet be.

A 18:00-kor kezdődő Figaro Jam Session két fő programból áll majd: 
18:30: Máté Levente szemináriuma, 
19:30: közös bűvészkedés, ötletelés és workshop – hozzátok el azokat a mutatványokat, amiken épp dolgoztok. 

A Figaro Jam Session célja élő és inspiráló platformot biztosítani a  budapesti hivatásos és amatőr bűvészek számára: a jó hangulatú és barátságos szakmai események fókuszában a kreatív alkotómunka lehetősége, a közös gondolkodás és bűvészkedés áll. 

A Figaro Jam Session eseményei 14 év felett látogathatóak. 

BREAKING! Újra közösségi programok a Figaroban, néhány nap múlva itt az első Jam Session

BREAKING! Újra közösségi programok a Figaroban, néhány nap múlva itt az első Jam Session

BREAKING! Újra közösségi programok a Figaroban, néhány nap múlva itt az első Jam Session

Újra közösségi programokat szervez a Figaro Bűvészbolt: nyáron megújult formában és gyakrabban jelentkezik a Figaro Jam Session és ismét lesz Street Magic Nap is. Az első Jam június 28-án lesz, a részvétel továbbra is ingyenes. 

“Sokáig nem találkozhattunk a vírus miatt, ezért arra gondoltunk, nyáron megduplázzuk a Figaro Jam Session alkalmakat. Havonta kétszer találkozhatunk majd, az egyik Jamen az eddig szokásos tematikával várunk mindenkit, tehát lesz szeminárium, de közös ötletelés és bűvészkedés is. A másik alkalommal klasszikus klub jellegű estét tartunk, sokkal kötetlenebb lesz, bűvészkedünk egymásnak, beszélgetünk, fröccsözünk. Jó lesz.“ – árulta el Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa. 

A Figaro Jam Session célja élő és inspiráló platformot biztorsítani a budapesti hivatásos és amatőr bűvészek számára: a jó hangulatú és barátságos szakmai események fókuszában a kreatív alkotómunka lehetősége, a közös gondolkodás és bűvészkedés áll. 

A nyári Figaro Jam Session foglalkozások kéthetente hétfőn 18:00-tól kezdődnek, az első kötetlen alkalom június 28-án, az első szeminárium július 12-én lesz és Máté Levente tartja majd. 

Várunk minden 14 év feletti amatőr és profi bűvészt. A kötetlen alkalmakra nem szükséges regisztrálni, maszk viselése nem, de a védettségi igazolvány felmutatása kötelező. Ingyen ásványvízzel és a felnőttek számára fröccsel készülünk. 

A legjobb nyári bűvésztáborok 2021-ben!

A legjobb nyári bűvésztáborok 2021-ben!

Nyári bűvésztáborok 2021-ben!

Ezen a nyáron minden korábbinál több bűvésztábor várja a gyerkőcöket. Facebook csoportunk közvetítésével pedig összeszedtük nektek a legjobb fővárosi és vidéki táborokat.

Bizonyosan a tavaly nyári bűvésztáborok páratlan sikerén felbuzdulva idén még több időpontban és helyszínen várják a varázsolni vágyó gyerkőcöket a hivatásos bűvészek: a bűvésziskolát is vezető Susán Péter a festői Verőce környezetében Kőhalmi Ferenccel, Győrben Balogh Annával tart tábort, míg Miskolcon Szűcs Ádámmal, Baján, Budaörsön és Budapest több pontján Molnár Szabolccsal, Kecskemét városában Csongrádi Bélával és Budapesten Habók Jánossal, illetve Luival, Feodor Attilával, Damien White-tal találkozhatnak a gyerkőcök.

Az alábbiakban találhatjátok a részleteket.  A bűvésztáborokat részletesen is bemutató promóciós szövegeket hely hiányában – akkor nagyon hosszú lett volna a cikk – nem írtunk bele ebbe a cikkbe, de a tanárok, a helyszín és az időpont megjelölése után egy-egy link vezet titeket a táborok facebook eseményeire, illetve weboldalaira. Bátran kattintsatok tovább. 

Tanárok: Kőhalmi Ferenc, Susán Péter.
Helyszín: Verőce.
Időpont: július 5-9.
Infók ezen a linken.

Tanárok: Susán Péter, Balogh Anna.
Helyszín: Győr.
Időpontok: július 12-16. és augusztus 2-6.
Infók ezen a linken

Tanárok: Szűcs Ádám, Gombkötő Alex.
Helyszín: Miskolc.
Időpontok: június 28. – július 2., július 5-9., július 12-16., július 26-30., augusztus 2-6.
Infók ezen a linken

Tanár: Molnár Szabolcs.
Helyszín: Baja.
Időpont: július 26-30.
Infók ezen a linken

Tanár: Molnár Szabolcs.
Helyszín: Budapest, XIV. kerület.
Időpontok: július 12-16. és július 19-23.
Infók ezen a linken

Tanár: Molnár Szabolcs.
Helyszín: Budapest XIX. kerület.
Időpontok: június 28-július 2. és július 5-9.
Infók ezen a linken és itt.

Tanár: Molnár Szabolcs.
Helyszín: Budaörs.
Időpont: augusztus 23-27.
Infók ezen a linken

Tanár: Habók János.
Helyszín: Budpest, II. kerület.
Időpontok: július 5-9., július 12-16., július 26-30.
Infók ezen a linken.  

Tanár: Lui, Feodor Attila, Damien White.
Helyszín: Budapest.
Időpontok: július 12-13., 15-16., 22-23.
Infók ezen a linken.  

Tanár: Csongrádi Béla.
Helyszín: Kecskemét.
Időpont: június 28. – július 2.
Infók ezen a linken

A hazai bűvésztáborokról az infókat a Figaro Bűvészbolt facebook csoportjában közzétett felhívásunk alapján tudtuk meg kollégáinktól. Ha te is profi bűvész vagy, de a te táborod nem szerepel a felsorolásban, csatlakozz az üzlet hivatalos csoportjához és küldd el nekünk a táboroddal kapcsolatos infókat emailban a szaboistvanbuvesz@gmail.com email címre – és update-eljük a posztot a te infóiddal együtt. 

Új trükkökkel és kártyákkal ünnepli az ország újranyitását a Figaro Bűvészbolt!

Új trükkökkel és kártyákkal ünnepli az ország újranyitását a Figaro Bűvészbolt!

"Rég láttam ennyi izgalmas újdonságot egyszerre a Figaroban" - új trükkökkel és kártyákkal ünnepli az ország újranyitását a Figaro Bűvészbolt!

A pandémia harmadik hullámának kritikus hetei után újra teljes fordulatszámon pörög az élet a Figaro Bűvészboltban: Olaszországból és az Amerikai Egyesült Államokból érkezett a napokban két hatalmas szállítmány az üzletbe. A több száz kiló bűvészkellék és kártya 18 új terméket is rejt, a Figaro kínálata többek között üvegen áthatoló érmékkel, bűvészkönyvekkel, Ellusionist kártyákkal és egy izgalmas kocka illúzióval is bővült.

“Nagyon büszke vagyok a megújult kínálatunkra. Felkészültünk arra, hogy hamarosan újra munkába állhatnak a hivatásos bűvészek, így külön figyelmet fordítottunk rájuk, hogy nekik is kínáljunk néhány új rekvizitet, amivel jobbá, érdekesebbé és inspirálóbbá tudják tenni színpadi előadásaikat. A Tejből KOCKA illúzió például egy nagyon izgalmas kellék, ami a vízújság mutatvány elvét helyezi térbeli működésbe és vegyíti a klasszikus kockamegjelentetéssel. De nem ez az egyetlen színpadi újdonság.” – meséli Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa. Az új stand-up és színpadi trükkök között elérhető még az üzletben és a Figaro webshopban a színpadi kártyavándorlás prémium verziója, mágneses összekapcsolódó karikák és Bicycle óriáskártya is. 

A Figaro Bűvészbolt close-up kínálata is megújult: fából készült gyönyörű card box, üvegen áthatoló érme, engedetlen üveg és lemosható kártyás tetoválás várja az érdeklődőket az új prémium kártyacsomagok mellett. Megérkezett a Figaroba az Ellusionist egyik legendás kártyájának megújult verziója (a Legacy Shadow Masters), a nagyon okosan jelölt marked Ghost Cohort, a Star Wars galaxisba kalauzoló Mandalorian, a Queens és a Division kártyacsomag. 

“A bűvészet szakirodalma lélegzetelállítóan gazdag és szerteágazó. A Figaro Bűvészboltnak fontos szerepe van a szakmabeliek mentorálása, edukálása és fejlődése kapcsán, ezért kötelességünknek éreztük, hogy polcainkon új és szerintünk fontos bűvészkönyvek is helyet kapjanak. Gondosan válogattuk őket. Például a nem rég megjelent Andi Gladwin könyvet szerintem hamarosan az évtized egyik legnagyobb hatású kártyás könyveként fogják emlegetni, a By Forces Unseen korábbi példányai pedig az elmúlt években több száz dollárokért cseréltek gazdát a világ neves close-up bűvészei között, ezért rögtön lecsaptunk a második kiadás néhány darabjára. A The Nine of Diamonds pedig kifejezetten miattam került be a bolt kínálatába, mert ez a könyv az én egyik személyes kedvencem.” – árult el néhány érdekességet István az új bűvészkönyvek kapcsán. 

A Figaro Bűvészbolt egész nyáron nyitva tart, az üzletben István, Péter és Alex várja az érdeklődőket. 

Bréking: a Figaro Bűvészbolt mostantól az otthonodba költözik

Bréking: a Figaro Bűvészbolt mostantól az otthonodba költözik

Bréking: a Figaro Bűvészbolt mostantól az otthonodba költözik

A járványügyi szigorítások miatt átmenetileg a Figaro Bűvészbolt is bezárt: ugyanakkor amíg te nem jöhetsz a Bűvészboltba, a Figaro bűvészei mennek hozzád. Mostantól a figarobuveszbolt.hu oldalon leadott rendeléseket Budapest városhatárán belül (a járványügyi szabályokat és a biztonsági óvintézkedéseket fogkozottan betartva) az üzlet munkatársai szállítják házhoz. A Figaro Futár szolgáltatásának ára a szokásos szállítási díjak töredéke, mindössze 999 forint – így te is és a Figaro is jobban jár vele, mint az egyéb szállítási opciókkal.

“Nehezen barátkozunk meg a mostani helyzettel, ugyanakkor megértjük és támogatunk minden olyan intézkedést, ami hosszabb távon azt a célt szolgálja, hogy újra normális életünk legyen, találkozhassunk a barátainkkal és ismét színpadra állva szórakoztathassuk a közönséget.” – kezdte Szabó István, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa. “A Figaro Futárt azért találtuk ki, mert szerettünk volna egy jóval olcsóbb szállítási alternatívát, hiányoznak nekünk a vevőink és a biztonsági óvintézkedéseket szem előtt tartva szeretnénk veletek továbbra is élő kapcsolatot tartani. Szerintem ez egy mókás kezdeményezés, nem mindenki mondhatja el magáról, hogy a Figaro Bűvészbolt megy hozzá házhoz.”

A Figaro Futár szolgáltatásai során Gombkötő Alexszel és Szabó Istvánnal találkozhattok, akiktől azt is kérhetitek, hogy mutassanak nektek egy trükköt – ráadásul az utánvétes csomagokat nem csak készpénzzel, de bankkártyával is kifizethetitek. A szállítási díj teljes összegével a kiszállítást végző bűvészt támogatjátok. (A Figaro bűvészei emellett szeretik a jó trükköket, a finom szendvicseket, a pálinkát és az olcsó konyakot.) 

A Figaro Futár a járványügyi szigorítások idején üzemel. 

5 tipp online bűvészkedéshez​

5 tipp online bűvészkedéshez

5 tipp online bűvészkedéshez

Az elmúlt egy év változásai soha nem látott kihívások elé állítottak minket. Az online meetingek és a virtuális előadások szépen lassan hétköznapjaink szerves részévé váltak, ehhez pedig nekünk bűvészeknek is alkalmazkodnunk kellett. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttünk neked néhány online műsorokkal kapcsolatos tippet, ötletet és észrevételt. 

1. Légy vizuális és gyors!
Van egy rossz hírünk, a közönség figyelmének fenntartása digitális platformokon keresztül sokkal nehezebb, mint élőben. A hosszú és bonyolult trükköket nehezen követik a nézők, ezért (amikor teheted) mutass vizuális és gyors trükköket. Ehhez persze nem feltétlenül kell új mutatványokat tanulnod, bátran használj olyan trükköket és kellékeket, amik korábban is ott voltak a repertoárodban: egy gyors érmetrükk, papírból pénz rutin, tűzpénztárca, wow card, level one.

2. Légy interaktív!
Attól még, hogy nincs fizikai kapcsolat a nézőkkel és nem egy térben vagytok, még bevonatod őket a műsorodba – sőt, bizonyos interaktív mutatványok még jóval hatásosabbak és sokkal inkább lehetetlennek tűnnek, ha online mutatod őket. Az egyik nagy amerikai online bűvész fórumon több bejegyzés is született arról, hogy a Rainbow Deck, a Mentalista Négy Kártyája és az Invisible Deck mutatványok az elmúlt időszak tapasztalatai alapján még nagyobbat szólnak a digitális térben. 

3.Használj ki minden lehetőséget!
A digitális platformokon számos olyan lehetőséget használhatsz ki, amiket élő előadásban egyáltalán nem: chat, kommentek, azonnali online kommunikációs eszközök. Egy-egy matematikai trükkhöz, vagy mentalista rutinhoz akár egyszerre az összes nézőt is be tudod vonni. (Akár arra is megkérheted a nézőidet, hogy hozzanak magukkal a műsorra egy sima pakli kártyát és csinálják pontosan ugyanazt a lapokkal a monitor előtt, mint amit te csinálsz az előadás közben. Képzeld csak: nem elég, hogy mutatsz egy trükköt kamerán keresztül, de az instrukciókat követve a nézőid is ugyanezt csinálják a nappalijukből, majd úgy lesz sikeres számukra is a mutatvány, hogy fogalmuk sincs, hogy csinálták. Varázslat. Ezeket a trükköket Do as I do mutatványoknak hívjuk és korábban is léteztek, de így még ütősebb, hogy a közönség nincs veled egy helyiségben.)

4. Adj elő olyan trükköket, amiket eddig még soha!
Egy-egy új mutatvány gyakorlásával és tökéletesítésével akár hosszú hónapokat is eltölthettél úgy, hogy aztán SOHA NEM ADTAD ELŐ élő közönség számára. Mindezt mondjuk azért, mert a trükk és a mozdulat szögigényes, tehát nem mindegy, a nézők honnan néznek téged. Az online platformok ebben is új horizontot nyitottak, a kamera fix szögből mutatja a trükkjeidet, ráadásul segít a monitorod is, hiszen kapásból magadat is látod szemből, könnyen csekkolhatsz mindent. 

5. Nagyon figyelj a fényekre!
Elég sok dologra oda kell figyelned, ha virtuális bűvészműsort adsz – ezek közül a megfelelő megvilágítás az egyik legfontosabb. Ha a fény nem megfelelő, vagy túl sok, akkor például a képen a kártyalap kiég és semmit nem látnak majd a trükkből a nézőid. Próbálj el előre mindent, nem hátrány, ha előre beállítod a fényeket, elpróbálod a műsorodat és azt a platformot is jól ismered, ahol az előadást tartod. 

Készítsük el együtt az ország legnagyobb kártyaszínezés videóját!

Készítsük el együtt az ország legnagyobb kártyaszínezés videóját!

Készítsük el együtt az ország legnagyobb kártyaszínezés videóját!

A kartyacsomag.hu és a Figaro Bűvészbolt úgy döntött, felhívást tesznek közzé és elkészítik az ország legnagyobb kártyaszínezés videóját. Az online közösségi kezdeményezésben részvevők nyerhetnek is. 

A szervezők február 21-ig várják a kezdő és hivatásos bűvészek/kártyazsonglőrök kártyaszínezéseket tartalmazó videóit a kartyacsomag@gmail.com email címre mp4 formátumban. 

A Figaro Bűvészbolt a felhívásra jelentkezők között nyereményeket is kioszt majd:

  • A Kártyacsomag Crew két kedvence egy-egy 3.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodik, amely a Figaro Bűvészboltban, a figarobuveszbolt.hu és a kartyacsomag.hu felületein használható fel.
  •  A Kártyacsomag Crew további öt részvevőt választ ki, ők egy-egy 1.000 forint értékű utalványt kapnak

Az alábbiakban látható a Kártyacsomag Crew videós felhívása Gombkötő Alexszel, Szőke Kiss Vincével és  Szabó Istvánnal.

Virtuális bűvészet és Gyertyán Balázs a Figaro Bűvészbolt következő digitális workshopján!

Virtuális bűvészet és Gyertyán Balázs a Figaro Bűvészbolt következő digitális workshopján!

Virtuális bűvészet és Gyertyán Balázs a Figaro Bűvészbolt következő digitális workshopján!

Január 28-án lesz a következő Figaro JAM Session: az online foglalkozás első részében Gyertyán Balázs tart rövid szemináriumot, majd a második részben az online bejelentkező szakmabeliek mutathatnak be egy-egy trükköt. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Gyertyán Balázs művészete inspiráló és formabontó – előadásaiban a mentalizmust, a bűvészetet és a stand-up comedyt vegyíti. Számos színházi produkció szereplője, kreatív munkatársa és televíziós műsorok konzulense. Az egyik első hazai bűvész, aki a pandémia idején újratervezte és virtuális térre szabta műsorait. A JAM Sessionre nem csak virtuális előadásának néhány mutatványát hozza el (természetesen magyarázattal együtt), hanem általánosságban is beszél az online műsorokról – például: hogy milyen jellegű trükkök  működnek kifejezetten jól ebben a közegben.  

A PONTOS PROGRAM

1. 18:30-tól SZEMINÁRIUM Gyertyán Balázzsal.

2. 19:30-tól WORKSHOP: hozd el a mutatványodat te is, mutasd be nekünk webkamerádon keresztül – mi megtapsoljuk és tanácsokkal látunk el.

Regisztráció itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZUGdwR4R2FAHnFPnO6ulEdSaZG4ywSrGZyr_Sk-XPewKcEQ/viewform?usp=sf_link

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. 

Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

A sikeresen regisztrálók az Jam Session előtti utolsó munkanapon emailben egy linket kapnak, ezen keresztül tudnak majd becsatlakozni a workshopba. 

Nyerj a Figaro Szerencsekerékkel – trükköket, kártyákat, illetve akár egy 10.000 forint értékű vásárlási utalványt is!

Nyerj trükköket, kártyákat, illetve akár egy 10.000 forint értékű vásárlási utalványt is!

Nyerj a Figaro Szerencsekerékkel - trükköket, kártyákat, illetve akár egy 10.000 forint értékű vásárlási utalványt is!

Hamarosan debütál a Figaro Bűvészbolt különleges szerencsekereke: ha január második felében nálunk vásárolsz legalább ötezer forint értékben, megpörgetheted az értékes ajándékokat rejtő szerencsekerekünket. Minden pörgetés nyer.

Többek között Bicycle kártyát, designos kártyapaklikat, színpadi trükköket, párlapos kártyamutatványokat, oktatóanyagokat és vásárlási utalványt nyerhetsz. A játék január végéig tart és a szerencsekerék előlapján található huszonnégy mező az alábbi nyereményeket rejti: 

1. mező: 10.000 forint értékű vásárlási utalvány.
2; 14; 20. mező: Egy csomag standard Bicycle kártya.
3; 9; 15. mező: 10 százalék kedvezmény a vásárlásod értékéből.
4; 16. mező: 1.000 forint értékű vásárlási utalvány.
7; 13; 22. mező: Figaro oktató DVD.
10; 19; 6; 12. mező: Három ásztrükköt tartalmazó oktató leírás.
5; 11 mező: Színpadi mutatvány – választható kendőből tojás, fényszedés, vagy gazdaságos megjelenő bot.
17; 21. mező: Egy szabadon választott dizájnos pakli.

8; 18; 23; 24. mező: Párlapos kártyamutatvány – változó kártyák, vagy csillag jóslat.

A játék a személyes vásárlásokra vonatkozik. 

A tíz év alatti gyerekeknek – a forgatás eredményétől függetlenül – lehetőségük van arra, hogy a kipörgetett nyeremény helyett két általunk felajánlott gyermektrükkből válasszanak. 

Ezért varázsoljon a te gyermeked is!

Ezért varázsoljon a te gyermeked is!

Ezért varázsoljon a te gyermeked is!

A bűvészkedő gyerkőcök többségéből soha nem lesz főállású bűvész – de ez nem is baj. A varázslatok világából hozott tudást az élet megannyi területén tudják majd kamatoztatni: javítja az előadói és kommunikációs készségeket, a kézügyességet, a kreatív gondokodást és segít az önismeretben is.  Itt van néhány erős érv, miért tanuljon gyereked néhány bűvészmutatványt:

JAVÍTJA A KOMMUNIKÁCIÓS KÉSZSÉGET
Sok zárkózott gyerkőc válik bátrabbá a bűvészkedés segítségével: bár a gyakorlás és a trükkök elsajátítása kétségtelenül inkább az introveráltabbak terepe, az előadáshoz már nincs más lehetőség, mint nyitni a társak felé. Miközben gyermeked bűvésztrükköt ad elő, nem csak megtanul ügyesebben kommunikálni, de közben úgy játszik a szavakkal, hogy az a mutatvány közben erről-arról még el is terelje a figyelmet.

KÉZÜGYESSÉG 
Koordináció, időzítés, reflexek – egy kézügyességi trükk olyan izomcsoportokat mozgat meg a kézben és az ujjakban, amiket SOHA nem használna a gyermeked. Sőt: a varázslatok világában szerzett tapasztalat az iskolai hangszertanulásban is egyértelmű előny és segítség.

KREATÍV GONDOLKODÁS 
A bűvésztrükkök sajátos logikája másfajta gondolkodásra készteti a gyerkőcödet – ezeket egyéb iskolai feladatok és problémák megoldásakor is kamatoztathatja majd. Az elmúlt néhány évtizedben az iskolai oktatásban a hangsúly a tényekről és információkról a kreatív gondolkodás felé mozdult el. A bűvészkedés motiváció arra, hogy fiad-lányod felfedezze, mennyire kreatív. 

SZOCIÁLIS KAPCSOLATTEREMTŐ
Ha bűvészkedik a gyereked, könnyebben teremt majd új kapcsolatokat, megszólít olyan fiatalokat is az iskolában, akikkel alapesetben nem beszélgetne, ráadásul könnyebben illeszkedik be a többiek közé. 

ÖNISMERET 
Nemzetközi kutatások is bizonyítják, hogy a gyerekek önfegyelme, önértékelése, önbizalma és önismerete is fejlődik a bűvészkedés által. Megismeri önmagát és másokat is.

JOBB A VIRTUÁLIS VILÁGNÁL
A virtuális játékok világa és a bűvészkedés sok dologban hasonlít: azt érzik, hogy elsajátítottak valami új készséget, magasabb szintre jutnak, majd valamiféle jutalom, illetve örömérzet keletkeződik. Ugyanakkor a bűvészet maga a való élet, nem csak gombok nyomkodása. 

HOGYAN?
A Figaro Bűvészbolt katalógusában már öt-hat éves varázslóknak való bűvészkellékek is ott sorakoznak: minden apró kelléket megtalálsz a Kicsiknek menüpontban és ha gyerkőcöd már múlt nyolc, akkor bátran vágjatok bele a Figaro Bűvészdoboz összeállításba is. És ha szeretnétek egy izgalmas és mókás programot, nézzetek be hozzánk SZEMÉLYESEN a Figaro Bűvészboltba, ahol élőben is elvarázsolunk titeket és bemutatjuk a trükköket.