BREAKING! GLS, helló: mostantól olcsóbb, gyorsabb és jobb a kiszállítás!

BREAKING! GLS, helló: mostantól olcsóbb, gyorsabb és jobb a kiszállítás!

GLS, helló: mostantól olcsóbb, gyorsabb és jobb a kiszállítás!

A Figaro Bűvészbolt csomagjait november 20-tól a GLS Hungary alvállalkozója szállítja házhoz, így jelentősen csökkennek a szállítási díjak, gyorsabb lesz a kézbesítés, illetve a vásárlók előzetes értesítést kapnak emailben a kiszállítás várható időpontjáról is. 

A Figaro Bűvészbolt tulajdonosa által aláírt szállítmányozási szerződés értelmében a szállítási díjak így változnak november 20-tól: 

 • az utalással fizetett csomagok szállítási költsége mindössze 1690 Ft, 
 • míg az utánvétes csomagok szállítási díja 2190 lesz. 

A 13500 forint feletti rendelések szállítása INGYENES, azt a Figaro Bűvészbolt állja.

”Sokáig hittünk a klasszikus postai szolgáltatásokban, tavaly decemberben még olyan is előfordult, hogy órákig várakoztunk a postán, hogy feladjuk az online vásárlók csomagjait. Nehezen engedtük el, de rá kellett jönnünk, hogy vannak ennél olcsóbb, jobb és praktikusabb szállítási lehetőségek is. Sokáig gondolkodtunk és mérlegeltük, melyik futárszolgálat árajánlatát fogadjuk el, végül a GLS-t választottuk, mert szerintünk ők ebben a legjobbak az országban. Ezzel nem csak mi, de online vásárláink is sokkal jobban járnak” – magyarázta Szabó István, az üzlet tulajdonosa.

A figarobuveszbolt.hu oldalon vásárlók nem csak olcsóbban és gyorsabban jutnak majd hozzá csomagjaikhoz, de mindig tudják majd, hol járnak a megrendelt kellékeik: előzetes értesítést kapnak a kiszállítás várható időpontjáról és egy nyomkövető kód segítségével folyamatosan tudják követni a csomag státuszát és állapotát.

A fotón Szabó István írja alá a GLS Hungary alvállalkozójával kötött szállítmányozási szerződést. 

Megjelent a világhírű magyar kártyabűvész trükkje a Figaroban!

Megjelent a világhírű magyar kártyabűvész trükkje a Figaroban!

Megjelent a világhírű magyar kártyabűvész trükkje a Figaroban!

A világon mindenhol ismerik, a szakma legnagyobb sztárjai régi barátként üdvözlik egy-egy rangos nemzetközi kongresszuson, karizmatikus személyiségével pedig nem csak összefogja a hazai bűvészek közösségét, de segíti és motiválja is a tehetséges fiatalokat – Szabó G. Gábor a hazai bűvészélet kulcsszereplője, aki nyáron Koppenhágában nyűgözte le a bűvészeket. Dániai szemináriumának legsikeresebb mutatványa mostantól a Figaro Bűvészboltban is kapható. 

Dr. Szabó G. Gábor – a londoni Magic Circle tagja, a legrangosabb európai close-up bűvészverseny különdíjasa – új trükkjében azt gondolta újra, mit lehet kezdeni néhány Figaroban is kapható trükkös kártyalappal. Az eredmény: egy elképesztő kézügyességi rutin, amelyben a kártyalapok többször is átváltoznak.

”Nagyon büszkék vagyunk Gáborra és arra is, hogy ezer szállal kötődik a Figaro Bűvészbolthoz: nem csak innen indult el több mint harminc évvel ezelőtt, de jó barátunk is, aki szakmailag és emberileg mindenben támogat bennünket. Gábor angliai szeminárium füzetét hosszú évekig tartottuk az üzletben, jó érzés, hogy néhány év után ismét van tőle nálunk valami.” – mondta Szabó István (a Figaro Bűvészbolt tujadonosa), majd hozzátette, ”Az elmúlt években tudatosan dolgoztunk azon, hogy a polcainkon legyenek olyan trükkök is, amiket nemzetközi szinten is kiemelkedő magyar bűvészek találtak ki és alkottak meg. Így Szabó G. Gábor mellett többek között Hajnóczy Soma, Csirmaz András és Astor trükkjei is ott vannak a kínálatunkban egy ideje.”

Szabó G. Gábor trükkjének termékoldala itt érthető el, a mutatvány angol nyelvű videómagyarázattal kapható a webshopban és az üzletben is: http://www.figarobuveszbolt.hu/katalogus/mutatvany/dream-dr-szabo-g-gabor-parlapos-kartyatrukkje/

Gábor új trükkjének videója angol nyelvű előadással: 

Ingyenes online szeminárium a Figaro Bűvészboltból: folytatódik a Jam Session!

Ingyenes online szeminárium a Figaro Bűvészboltból - folytatódik a Jam Session!

Ingyenes online szeminárium a Figaro Bűvészboltból: folytatódik a Jam Session!

Október 23-án – tekintettel a járványügyi helyzetre – digitális workshopként tér vissza a Figaro Jam Session. Az online foglalkozás első részében Szabó István tart szemináriumot “Kártya és ragasztó“ címmel, míg a második részben az online bejelentkező szakmabeliek mutathatnak be egy-egy trükköt. A részvétel ingyenes, de limitált és regisztrációhoz kötött.

A PONTOS PROGRAM

 1. Este héttől SZEMINÁRIUM Szabó Istvánnal: a Jam Session előadója “Kártya és ragasztó“ címmel ​olyan technikákkal és trükkökkel készül, amelyekhez egy sima kártyapaklin kívül titokban használ egy kis ragasztót.
 2. Este nyolctól WORKSHOP: hozd el a mutatványodat te is, mutasd be nekünk webkamerádon keresztül – mi megtapsoljuk és tanácsokkal látunk el.  

Regisztráció itt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7FLPsZ9yRYXskxly-KftdmGFAsy_-7e8sUZKNFZzWv8k13Q/viewform?usp=sf_link 

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Mivel szeretnénk az élő Figaro Jam Session foglalkozásaihoz hasonló hangulatú alkalmat tartani, ezért csak az első 30 fő jelentkezését tudjuk elfogadni. 

Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

A sikeresen regisztrálók az Jam Session előtti utolsó munkanapon emailben egy linket kapnak, ezen keresztül tudnak majd becsatlakozni a workshopba.  

Szabó István: bűvész és rádiós műsorvezető, a 2015-ben a milánói Világkiállítás (EXPOMilano) hivatalos bűvésze, a Figaro Bűvészbolt tulajdonosa.

Nyitó mutatványok: ezeket a kártyatrükköket mutasd meg elsőként!

Nyitó mutatványok: ezeket a kártyatrükköket mutasd meg elsőként!

Nyitó mutatványok: ezeket a kártyatrükköket mutasd meg elsőként!

Egy jó kártyatrükk tökéletes választás nyitótrükknek. Ugyanakkor nem árt, ha ott lebeg néhány fontos cél a szemed előtt: az első trükköddel el kell nyerned a közönséget, miközben meg kell teremtened a további trükkjeid és a teljes előadás hangulatát is.

LEGYEN GYORS ÉS VIZUÁLIS
Ha az első trükköd túl hosszú, hamar elveszítheted a nézők figyelmét. Kezdj egy gyors, hatásos és látványos mutatvánnyal – olyan trükkel, amivel biztos felkelted a közönség érdeklődését. 

BIZTOS ÜTŐS A TRÜKK?
Gondolkodj el rajta, biztosan ütős-e a nyitótrükköd. Teljesen le kell nyűgöznöd a nézőket, mert utána eszerint itélnek majd meg: az első mutatványod demonstrálja a képességeidet és mutatja meg, mennyire szórakoztató vagy.

NE LEGYEN NEHÉZ
Ne kísérletezz: ne kezdj olyan kártyatrükkel, amit még frissen tanultál, vagy technikailag nagyon kockázatos és nehéz. Azért persze villanthatsz egy kis ügyességet, ha szeretnéd elkerülni az ”add ide a kártyádat, tudok én is egy trükköt” mondatokat a nézőktől: egy szép kártyaszínezéssel, egy látványos keveréssel-emeléssel rögtön látják, komolyabban foglalkozol a kártyabűvészettel.

Készítettünk nektek egy listát, amiben összeszedtük a legjobb nyitótrükköket és kellékeket. Javaslataink:

 1. Tökéletes jóslat dámákkal – villamgyors mentáltrükk,
 2. Kaméleon kártya – az összes kártyalap kép- és hátoldala is átváltozik,
 3. Bye Bye Bicycle – a kártyacsomag eltűnik, majd előkerül a zsebedből,
 4. Svengali – a világ legjobb trükkös paklija,
 5. Optical Wallet – az egyik lap képoldala eltűnik és a másikon jelenik meg, mindez a néző kezében,
 6. Gaff válogatás – egy-egy sima csomaghoz kevert trükkös lap elképesztő csodákra képes,
 7. Invisible deck – mentalista nyitótrükk,
 8. Just in Time – sztoris trükk, a mutatvány pontosan egy perc hosszú,
 9. Sudden Deck – varázsattal kinyomtatod a kártyadobozt, majd megjelenik a csomag a semmiből.

Nyereményjáték a Figaroban: nyerd vissza vásárlásod árát!

Játék a Figaroban: nyerd vissza vásárlásod árát!

Nyereményjáték a Figaroban: nyerd vissza vásárlásod árát!

5 év után visszatér az egyik kedvenc játékunk: vásárolj októberben a Figaro Bűvészboltban személyesen és VISSSZANYERHETED tőlünk a vásárlásod árát.

A részletek:
 • Akár 4 alkalommal is esélyed van nyerni, mert minden héten kisorsolunk valakit a Figaroban, aki visszanyerni a vásárlása árát.
 • Minden héten teljesen tiszta lappal indulunk és új kalapba kerülnek a játék részvevői.
 • Mindig hétfőnként sorsolunk a játékban – az azt megelőző hét összes vásárlója közül.
 • A nyertesek a nyeremény összegét Figaro Bűvészboltos vásárlási utalvány formájában nyerik vissza.
 • A játék első napja: október 5; hétfő.

Szeptember 15-én jön az év utolsó ÉLŐ Jam Session workshopja a Figaroban, a vendég Hajnal Máté!

Szeptember 15-én Figaro Jam Session a Figaroban, a vendég Hajnal Máté!​

Szeptember 15-én jön az év utolsó ÉLŐ Jam Session workshopja a Figaroban, a vendég Hajnal Máté!

Október közepétől – a járványügyi helyzetre tekintettel – a Figaro Jam Session online workshopként folytatódik webexen keresztül. Az utolsó ÉLŐ alkalom vendége szeptember 15-én Hajnal Máté lesz. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletes infók és a hivatalos felhívás az alábbiakban olvasható:

Találkozz, ötletelj, bűvészkedj! Szeptemberben is robog tovább bűvész alkotóműhelyünk – találkozzunk a Figaro Jam Session-ön szeptember 15-én, ahol Hajnal Máté vár majd benneteket kedvenc kártya- és érmerutinjaival. 

Havonta egyszer élettel telik meg az este zárás után is a Bűvészboltban – hívunk egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából.

Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Session programjának, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük. A program: 
18:30-től SZEMINÁRIUM Hajnal Mátéval,
20:00-től OPEN STAGE (“Hozd el egy mutatványodat te is!”).

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFKSn6viZXyFV_w3wQRG_2H73jFHKCh6bspjfTB7jjhspMkg/viewform?usp=sf_link

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Mivel a Jam Sessiont a Figaro Bűvészboltban tartjuk, ezért csak az első 14 jelentkezést tudjuk elfogadni.
Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

Hajnal Máté a fiatal generáció ígéretes tehetsége, az idén megújuló Corodini Országos Bűvésztalálkozó főszervezetője és az Illúzió Mesterei szuperprodukció stábtagja. Máté nem csak a családi- és céges rendezvények gyakori vendége és fellépője, de versenyműsorával 2014-ben kiérdemelte a Corodini verseny bronzérmét és a Figaro Díjat is.

UPDATE: Arra kérünk, hogy csak abban az esetben csatlakozz a workshophoz, amennyiben teljesen egészséges vagy és nem tapsztalod a koronavírus semelyik tünetét sem. 

Szeptemberi bűvészprogramok

Szeptemberi bűvészprogramok

Szeptemberi bűvészprogramok

Kiss Balázs előadása először látható majd a Budapest Parkban, visszatér Molnár Szabolcs estje a Lámpásba, Rolando showja pedig az Óvóhelyre – máris mutatjuk nektek a szeptemberi bűvészprogramokat.

ELŐADÁSOK:
Kiss V. Balázs – Illúzió Testközelből // Budapest Park
2020. SZEPTEMBER 21., HÉTFŐ, 19:30 
Az Illúzió Testközelből műsor egy egyedi előadás, amiben a mutatványokat nem méterekre a színpadtól, hanem testközelből csodálhatják majd a vendégek. Aki szeretné átélni a mentalizmus és a kézügyesség csodáit közvetlen közelről, vagy megtapasztalni, hogy milyen érzés, amikor nem tudunk hinni a saját szemünknek, annak szeptember 21-én a Budapest Parkban van helye!
Infók és jegyek itt: https://www.budapestpark.hu/events/kiss-balazs-20200921

Rolando Magic Night – vendég: Pánisz Ádám zsonglőr [Óvóhely]
2020. SZEPTEMBER 10., CSÜTÖRTÖK, 19:30
Egy varázslatos, vidám és szórakoztató este Rolando bűvésszel és vendégeivel. A havonta megrendezésre kerülő showban a mágus által meghívott művészeket, előadóművészeket ismerheti meg a publikum egy bűvészműsor keretein belül. Kaszányi Roland, azaz Rolando bűvész a hazai bűvész élet egyik kiemelkedő alakja. Több mint 15 éve varázsolja el humorával és kézügyességével a közönséget.
Infók és jegyek itt: https://ovohely.jegy.hu/program/rolando-magic-night-vendeg-panisz-adam-zsonglor-119307

ÚJRA Varázslat a Lámpásban! – Molnár Szabolcs bűvészműsora
2020. SZEPTEMBER 15., KEDD, 19:00
Kéthetente kedden újra a megszokott jó hangulattal és új mutatványokkal várunk benneteket! Ha eljössz tanúja lehetsz a modern bűvészet és mentalizmus varázslatának Molnár Szabolcs, mentalista bűvész előadásán!
Infók itt: https://www.facebook.com/events/374847103561975/

SZAKMAI PROGRAMOK: 

Figaro Jam Session – előadó: Hajnal Máté
2020. SZEPTEMBER 15., KEDD, 18:30
Havonta egyszer élettel telik meg este is a Bűvészbolt – hívunk egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából. Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Session programjának, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük. További infók hamarosan.

Megérkezett a kartyacsomag.hu

Megérkezett a kartyacsomag.hu

Megérkezett a kartyacsomag.hu

A Figaro Bűvészbolt üzemeltetésében elindult a kartyacsomag.hu. A kártyásokra fókuszáló új honlap nem csak online kártyaboltként, de kártyás közösségként is működik majd. Az első hetekben az oldal stábja különleges kedvezményekkel készül.

A kartyacsomag.hu webshopja extra tartalmakkal egészül majd ki most induló YouTube csatornáján, Facebook és Instagram oldalán – kreatív kontentekkel, cardistry-vel, kártya unboxingokkal, tutorialokkal és tanítós videókkal. A webshopon pedig több mint kétszáz kártyacsomag és kártyatrükk közül válogathatnak majd az érdeklődők.

“Amikor a Figaro Bűvészbolt YouTube csatornájára kártyákat bemutató videókat raktunk fel, hamar rájöttünk, ezeket a videókat mások nézik meg.”mondja Szabó István, a most induló kartyacsomag.hu tulajdonosa. “Ők is sokan vannak, egy kicsit zártabb és csendesebb szubkultúra, de élnek-halnak a kártyákért és a cardistry-ért. Ezt a weboldalt és a hozzá tartozó social media csatornákat kifejezetten miattuk csináljuk majd.” – tette hozzá István.

A kartyacsomag.hu YouTube csatornáján Szabó István mellett Szőke Kiss Vincével és Gombkötő Alexszel – aki már a Figaro Bűvészbolt pultja mögül is ismerős lehet – találkozhatnak majd a nézők. Vince nyerte a Figaro Bűvészbolt tavalyi bűvészversenyének bronzérmét, cardistry témájú instagram videói pedig világszerte elvarázsolják a kártya szerelmeseit. 

A kartyacsomag.hu különleges akcióval és egy extra bejelentő videóvel indul és negyedévente izgalmas élő közösségi programokat is szervez majd. A weboldalon a KÁRTYA kuponkóddal szeptember tizenötödikéig tíz százalék kedvezménnyel lehet vásárolni, a videó pedig itt tekinthető meg:  

Kövessétek a kartyacsomag.hu-t instán, facebookon és YouTube-on is.

Az utcai bűvészkedés alapszabályai

Az utcai bűvészkedés alapszabályai

Az utcai bűvészkedés alapszabályai

Kelle Botond (bűvész, a Bűvész Blog főszerkesztője) foglalja össze neked a következő blogcikkben, mire figyelj oda nagyon, ha street bűvészkedni indulsz:

Rövid és hatásos kezdés

Ami a legfontosabb: az első trükk legyen nagyon rövid és nagyon ütős – itt lehetőleg még ne is kelljen nagyon a nézőnek semmit csinálni. (Ne egy sokfázisos kártyarutinnal kezdj. Ha jó az első trükk, utána mutathatod a többit.)

Válaszd meg jól a helyszínt és időpontot

Nem mindegy, hogy kikhez mész oda és hol. Egy park vagy kávézó, ahol az emberek pihennek és ráérnek, sokkal ideálisabb, mint egy forgalmas csomópont, ahol a buszról a villamosra rohannak átszállni.

Ne legyél túl hosszú

Nagyon nagy a kísértés, hogy miután bemutattál 2-3 ütős trükköt, mutass még egyet és még egyet. De hidd el, sokkal jobb, ha te mondod azt, hogy köszi a figyelmet, mintha ők mondják a hetedik trükk után, hogy köszi és elég volt, ne mutass többet. Legyél rövid, 3-4 trükk bőven elég.

Ha azt mondják, hogy nem, az azt jelenti, hogy nem

Akármennyire jó a nyitószöveged, akármennyire úgy gondolod, hogy mennyire jó lenne a társaságnak, ha feldobnád a napjukat – ha visszautasítanak, udvariasan állj tovább (“Akkor most bemutatom a legjobb trükkömet: az eltűnő bűvészt!”). Nem tudhatod, hogy nem egy lánykérés közepébe csöppentél-e, vagy hogy épp nem egy szakítás vagy temetés részleteit beszélik-e meg a megszólított emberek. De az is lehet, hogy egyszerűen csak nem kedvelik a bűvészkedést. És ez attól nem fog megváltozni, ha azon erőszakoskodsz, hogy de ezt mindenképp nézzétek meg!

Elindult a jegyértékesítés: Corodini jegyek a Figaroban!

Elindult a jegyértékesítés: Corodini jegyek a Figaroban!

Elindult a jegyértékesítés: Corodini jegyek a Figaroban!

Elindult az idei Corodini Országos Bűvésztalálkozó jegyértékesítése, az elővételes belépőket, ahogy minden évben, úgy idén is beszerezhetitek a Figaroban – az első hetekben 5990 Ft-os extrán kedvezményes áron. Sőt: a Figaro Bűvészbolt pultját ellepték a különleges Corodinis matricák, ezeket ingyen vihetitek az üzletből.

A Corodini napijegyetekkel természetesen nem maradtok le semmiről sem, a jegyek belépésre jogosítanak az egész napos szakmai programra, az esti díjátadóra és a gálaműsorra is. A Figaro Bűvészbolt mellett online is tudok jegyet vásárolni a corodini.hu weboldalon keresztül. Infó a jegyárakról: 

PROGRAM

Az idei Corodinin a verseny mellett szakmai szemináriumok, kerekasztal-beszélgetés és neves bűvészek közreműködésével gálaműsor is lesz. A Corodini Bűvészverseny döntőjének profi kategóriájában Gyertyán Balázs, Németh Gábor, Kiss V. Balázs, Szokor Gyula, Nagy Csaba és Szabó Csanád versenyeznek majd. A versenyen a hagyományoknak megfelelően ismét átadjuk a Figaro Díjat. A teljes és részletes programról a szervezők néhány napon belül adnak tájékoztatást.

Augusztus 25-én újra Jam Session a Figaroban: téma a jelölt kártyák!

Augusztus 25-én újra Jam Session a Figaroban: téma a jelölt kártyák!

Augusztus 25-én újra Jam Session a Figaroban: téma a jelölt kártyák!

A következő Figaro Jam Session vendége Szőke Kiss Vince lesz, aki jelölt kártyákről tart majd szemináriumot. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletes infók és a hivatalos felhívás az alábbiakban olvasható:

Találkozz, ötletelj, bűvészkedj! Augusztusban is visszatér bűvész alkotóműhelyünk – találkozzunk az idei nyár utolsó Figaro Jam Session eseményén augusztus 25-én, ahol Szőke Kiss Vince vár majd benneteket. Vince klasszikus cinkelt paklikról tart előadást, mutat néhány technikát, hogy jelölhetitek meg sima kártyapaklitokat, majd különleges rutinokkal és trükkökkel is készül a témában. 

A rutin minden hétköznap ugyanaz délután hatkor: lezárjuk a pénztárgépet, lekapcsoljuk a lámpákat, elfordítjuk a kulcsot a zárban és bezárjuk az üzletet. Havonta egyszer azonban élettel telik meg az este a Bűvészboltban – hívunk legalább egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából.

Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Session programjának, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük. A program: 

18:30-től SZEMINÁRIUM Vincével,

20:00-től OPEN STAGE (“Hozd el egy mutatványodat te is!”).

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFKSn6viZXyFV_w3wQRG_2H73jFHKCh6bspjfTB7jjhspMkg/viewform?usp=sf_link

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Mivel a Jam Sessiont a Figaro Bűvészboltban tartjuk, ezért csak az első 17 jelentkezést tudjuk elfogadni — a sikeres regisztációról néhány nappal az esemény előtt visszaigazoló emailt küldünk.

Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

Szőke Kiss Vince: a fiatal generáció kiemelkedő tehetsége, újgeneráció kártyamágus, Daniel Madison hazai helytartója, a Podma bűvészklub oszlopa.

Augusztusi bűvészprogramok!

Augusztusi bűvészprogramok!

Augusztusi bűvészprogramok!

A hazai bűvészet élő legendája a Varázs-Szalon vendége, Rolando show és stand-up est a Figarotól öt percre egy hangulatos alternatív helyen, street magic nap, vidéki bűvésztalálkozó és az ország legnagyobb bűvészshowjának márciusban a vírus miatt elmaradt előadásai – máris mutatjuk nektek az augusztusi bűvészprogramokat. 

ELŐADÁSOK:

Varázs-Szalon, Dr. Szabó G. Gábor vendége Molnár Gergely Jupiter
2020. AUGUSZTUS 14., PÉNTEK, 18:30–20:15
Pódiumbeszélgetés és bűvészshow. A különleges atmoszférájú Varázs-Szalon sorozatban a legrangosabb európai close-up bűvészversenyen különdíjas Dr. Szabó G. Gábor látja majd vendégül a magyar bűvészet élő legendáját.
Infók itt, jegyek a Figaroban: https://www.facebook.com/events/585575528827766/

Rolando Magic Night az Óvóhelyen
2020. AUGUSZTUS 17., HÉTFŐ, 19:30–20:30
“Egy varázslatos, vidám és szórakoztató este Rolando bűvésszel és vendégeivel. A havonta megrendezésre kerülő showban a mágus által meghívott művészeket, előadóművészeket ismerheti meg a publikum egy bűvészműsor keretein belül.” Rolando vendége Rácz Barbara lesz, drámapedagógus, illusztrátor, festő.
Infók és jegyek: https://www.facebook.com/events/s/rolando-magic-night-racz-barba/3254202894640524/

Az Illúzió Mesterei a MOM-ban 
2020. AUGUSZTUS 20-tól
“Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban! Az előző években rendezett, nagy sikerű előadássorozatok után az Illúzió Mesterei új fellépőkkel, sosem látott műsorszámokkal térnek vissza.” Fellép többek között Hajnóczy Soma, Badár Tamás és Nagy Molnár Dávid is.
Infók és jegyek: https://www.facebook.com/events/786542748502088/

Stand-up Budapest Gyertyán Balázzsal az Óvóhelyen
2020. AUGUSZTUS 27., CSÜTÖRTÖK, 19:00–20:30
“A Stand-up Budapest az Óvóhelyen búcsúzik a nyártól, és nem is akármilyen showval! A klub legjobbjai gyűlnek össze egy estére, hogy másfél órán át nevettessenek.” Fellép egy csomó stand-upos mellett Gyertyán Balázs – humoros bűvészműsorával.
Infók és jegyek: https://www.facebook.com/events/979971809140730

SZAKMAI PROGRAMOK: 

Street Magic Nap a Figaro Bűvészbolt szervezésében
2020. AUGUSZTUS 8., SZOMBAT, 14:15–22:00
Szívesen bűvészkednél együtt velünk és örömmel kipróbálnád élesben is a legújabb trükkjeidet?! Augusztus 8-án (szombaton) délután: a Figaro Bűvészboltban találkozunk, gyülekezünk és ismerkedünk egymással (14:15-ös kezdéssel), majd bevesszük a Margitszigetet, ahol jól elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. 
Az esemény ingyenes, infók itt: https://www.facebook.com/events/902893010193010

VI. Békés megyei Amatőr Bűvész Találkozó
2020. AUGUSZTUS 15., SZOMBAT, 10:00–20:00
Kondoroson találkoznak, ötletelnek, gyakorolnak – főleg a helyi illetőségű és környéki amatőr, illetve profi bűvészek.
Infók: https://www.facebook.com/events/2585583158435383

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Lesz Figaro Díj az idei Corodinin is!

Néhány év szünet után ismét lesz Corodini Országos Bűvésztalálkozó, az egész napos programban továbbra is kiemelt szerepet kap a bűvészverseny: a hazai bűvészek egyik legfontosabb éves seregszemléjén ugyan új kategóriákban, de változatlanul a bűvészvilágbajnokság hivatalos értékelési rendszere szerint mérettethetik meg tudásukat az kezdő és profi bűvészek. Lesz Figaro Díj is.

A Corodini Bűvészversenyen a hagyományoknak megfelelően ismét átadjuk a Figaro Díjat. A Figaro Bűvészbolt különdíját először az 1983-as versenyen vehette át az egyik fiatal tehetség, az elmúlt években pedig olyan előadók pályafutásában jelentett mérföldkövet, mint Buday Laura, Kiss V. Balázs, Nagy Csaba, Borbély Csaba, Szakmáry Péter és Hajnal Máté. A Díj az oklevél mellett idén egy legalább 25.000 forint értékű Figaro ajándékcsomagot tartalmaz majd.  

Az októberi Corodini Országos Bűvészversenyen Fülöp Tibor zsűrielnök mellett Váradi Tibor, Kelle Botond, Holcz Gábor és Habók János értékeli majd a legjobb tizenkét versenyzőt. Az ÉLŐ döntőt videós előválogatás előzi meg, a versenyen több százezer forint értékű összdíjazás lesz, ezekkel kapcsolatban a Bűvész Blog oldalán és a hivatalos facebook eseményben olvasható több információ. 

Az idei Corodinin a verseny mellett szakmai szemináriumok, kerekasztal-beszélgetés és neves bűvészek közreműködésével gálaműsor is lesz. A rendezvény szervezőcsapata nagyrészt új, Tar László (az egyesület korábbi elnöke) mellett Kristály Márton és Hajnal Máté szervezi a rendezvényt. A tervek szerint a jegyárusítás augusztusban kezdődik, amire majd a Figaroban is lehet jegyet kapni.    

BREAKING: Jön az első Figaro STREET MAGIC Nap!

BREAKING: Jön az első Figaro STREET MAGIC Nap!

BREAKING: Jön az első Figaro STREET MAGIC Nap!

A Figaro Bűvészbolt különleges közös bűvészkedésre hív mindenkit: augusztus nyolcadikán veletek együtt bevesszük a Margitszigetet, ahol elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. Alábbiakban olvasható a facebook esemény felhívásának szövege:

Szívesen bűvészkednél együtt velünk és örömmel kipróbálnád élesben is a legújabb trükkjeidet?!

Augusztus 8-án (szombaton) délután:
 • a Figaro Bűvészboltban találkozunk, gyülekezünk és ismerkedünk egymással (14:15-ös kezdéssel),
 • majd bevesszük a Margitszigetet, ahol jól elvarázsoljuk az összes piknikezőt, futót és járókelőt a trükkjeinkkel. 
Az eseményre nem kell regisztrálnod, ugyanakkor a részvételhez LEGALÁBB 16 évesnek kell lenned.
 
Várunk szeretettel augusztus nyolcadikán az első Figaro Street Magic Napon, a facebook eseményt és további infókat itt érhetsz el: https://www.facebook.com/events/902893010193010
 
(UPDATE: kérdeztétek, a Figaroból a Margitszigetet a 19-es villamossal közelítjük majd meg együtt. Ugyanakkor, ha van autód és szívesen fuvarozol magaddal legalább három bűvészt a két helyszín között, szívesen felajánlunk neked egy csomag Bicycle kártyát.)  

BEJELENTÉS: Itt a Figaro Videóverseny idei végeredménye!

BEJELENTÉS: Itt a Figaro Videóverseny idei végeredménye!

BEJELENTÉS: Itt a Figaro Videóverseny idei végeredménye!

Lezárult a Figaro Bűvészbolt online közösségi bűvészversenye. A végeredményt először egy facebook videóban jelentették be az üzlet munkatársai – most megmutatjuk a pontozás részleteit is és azt, hogy mit nyert a legjobb tizenöt versenyző. 

A NYEREMÉNYEK

A videóversenyt Sárközi Barnabás nyerte: a győztes 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyert. A verseny második és harmadik helyezettje egy-egy 5.000 forint értékű vásárlási utalványt kapott, a negyedik és tizenötödik helyek között végzők pedig további egy-egy ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodtak. 

A nyereményeket augusztus elsejétől szeptember végéig lehet átvenni személyesen a Figaro Bűvészboltban. 

A PONTOS EREDMÉNY

Egy versenyző a szakmai zsűritől maximum harminc, a közönségszavazásból pedig tíz pontot kaphatott – tehát a megszerezhető pontok száma összesen negyven volt. (Ezzel egyértelműen cáfolható az az interneten keringő téves hiedelem, ami szerint az eredményekről nem szakmai teljesítmény, hanem a közönségszavazás döntött, ugyanis: a szakmai zsűri szava háromszoros súlyt jelentett, ha egy produkció szakmailag nem volt erős, de sok közönségszavazatot kapott, az egyszerűen nem juthatott be a legjobbak közé.) 

 1. Sárközi Barnabás 31 pont
 2. Macher Júlia 26 pont
 3. Dara Dániel 26 pont
 4. Lakatos Tibor 25 pont
 5. Szőke Kiss Vince 17 pont
 6. Szűcs Balázs 17 pont
 7. Illés Milan 15 pont
 8. Lombos Márton 11 pont
 9. Árvai Kristóf 10 pont
 10. Ábel László 7 pont
 11. Orbán András 7 pont
 12. Válóczy Máté 5 pont
 13. Téglás Daniel 4 pont
 14. Szabó Cseke 4 pont
 15. Vlasits Dávid 4 pont

A Figaro Bűvészbolt csapata természetesen hálásan köszöni és gratulál a verseny minden részvevőjének – mindannyian sok időt és munkát fektettek videóik elkészítésébe és értékes tartalmakat hoztak létre. Továbbá szintén köszönet illeti Kaszányi Rolandot, Kelle Botondot és Susán Pétert, hogy szabadidejükből áldoztak a verseny kedvéért és legjobb tudásuk szerint értékelték a videókat. 

Bejelentés: itt a TOP 15, ők a Figaro Videóverseny legjobbjai!

Bejelentés: itt a TOP 15, ők a Figaro Videóverseny legjobbjai!

Bejelentés: itt a TOP 15, ők a Figaro Videóverseny legjobbjai!

Véget ért a Figaro Bűvészbolt online közösségi bűvészversenyének közönségszavazása, máris mutatjuk, hogy az összesített eredmények alapján kik kerültek garantált nyereményt jelentő helyekre.

A Figaro Videóverseny legjobb 15 videósa véletlenszerű sorrendben: Macher Júlia, Lombos Márton, Árvai Kristóf, Ábel László, Szőke Kiss Vince, Illés Milán, Sárközi Barnabás, Dara Dániel, Vlasits Dávid, Szabó Cseke, Lakatos Tibor, Orbán András, Téglás Dániel, Válóczy Máté és Szűcs Balázs. A teljes videók a http://www.figarobuveszbolt.hu/versenyvideok/ aloldalon tekinthetők meg. 

A Figaro Videóversenyen nem csak a verseny győztese gazdagodik értékes nyereményekkel: a dobogósok és a TOP 15 helyezett videóinak készítői is nyernek a versennyel. A győztes 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyer. A verseny második és harmadik helyezettje a Figaro Bűvészbolttól egy-egy 5.000 forint értékű vásárlási utalványt kap, a negyedik és tizenötödik helyek között végzők pedig további egy-egy ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodnak. 

A teljes végeredményről, a pontos sorrendről és a győztes személyéről jövő pénteken rántjuk majd le a leplet, a júliusi Figaro JAM Sessionről ÉLŐ Facebook videóval jelentkeznek be a Figaro Bűvészbolt munkatársai – itt derülnek ki az eredmények. 

A Figaro Videóversenyre idén közel ötven nevezés érkezett, a videók hossza összesen körülbelül három és fél óra volt. A végeredményről a közönségszavazás mellett szakmai zsűri is döntött, Kaszányi Roland, Kelle Botond és Susán Péter értékelte a videókat. 

A Figaro Bűvészbolt csapata természetesen hálásan köszöni és gratulál a verseny minden részvevőjének – mindannyian sok időt és munkát fektettek videóik elkészítésébe és értékes tartalmakat hoztak létre.  

Újra workshop és szeminárium a Figaroban – szülinapi Jam Session Rolandoval és Alexszel!

Újra workshop és szeminárium a Figaroban!

Újra workshop és szeminárium a Figaroban - szülinapi Jam Session Rolandoval és Alexszel!

A járványügyi veszélyhelyzet felfüggesztését követően ismét lesz Jam Session a Figaro Bűvészboltban. Kreatív bűvész alkotóműhelyünk következő estjén Kaszányi Roland és Gombkötő Alex tart bemutatót trükkmagyarázatokkal, sőt: a szeminárium után születésnapokat is ünneplünk majd. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletes infók és a hivatalos felhívás az alábbiakban olvasható:

Találkozz, ötletelj, bűvészkedj! Hosszú kihagyás után ismét bűvész alkotóműhely a Figaro Bűvészboltban – találkozzunk az idei év első Jam Session eseményén július 24-én, ahol Kaszányi Roland és Gombkötő Alex vár majd benneteket.

A rutin minden hétköznap ugyanaz délután hatkor: lezárjuk a pénztárgépet, lekapcsoljuk a lámpákat, elfordítjuk a kulcsot a zárban és bezárjuk az üzletet. Havonta egyszer azonban élettel telik meg az este a Bűvészboltban – hívunk legalább egy profi bűvészkollégát, aki rövid bemutatót tart, aztán elmagyaráz néhány trükköt a saját repertoárjából.

Ezzel ugyanakkor még nincs vége a Jam Sessionnek, csatlakozz te is az előadók sorához és mutasd meg azt a trükköt, mutatványt, amin épp dolgozol – mi meg majd jól kielemezzük.

Program: 

18.15-től mini BEMUTATÓ és trükkmagyarázat Rolandoval és Alexszel,

19.15-től OPEN STAGE (“Hozd el egy mutatványodat te is!”).

Vendégünk két születésnapos bűvész: Kaszányi Roland és Gombkötő Alex.

Az este alkalmával pezsgővel és tortával ünnepeljük Roland és Alex születésnapját. 

Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOvrvSzMuDGVTzNINb8JMjJTsNGsA9JWY6Fimsm4G2-m2gHg/viewform

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Mivel a Jam Sessiont a Figaro Bűvészboltban tartjuk, ezért csak az első 17 jelentkezést tudjuk elfogadni — a sikeres regisztációról néhány nappal az esemény előtt visszaigazoló emailt küldünk.

Figyelem! A korhatár 14 év – tehát sajnos nem vehetsz részt a Jam Sessionön, ha még nem töltötted be a 14. születésnapodat.  

Gombkötő Alex: A fiatal generáció ígéretes tehetsége, aki több éve varázsolja el a hazánkba érkező külföldieket a The House of Houdini rezidens bűvészeként. Szereti a rántott húst és a kártyabűvészetet. 

Kaszányi Roland: Rolando bűvész több mint 15 év szakmai tapasztalattal a hazai bűvészélet egyik kulcsfigurája, napjaink egyik legkeresettebb és legsokoldalúbb mágusa. Műsoraiban a humort ötvözi a kézügyességi bűvészettel és a mentalizmussal. 

Tudj meg mindent a színpadi bűvészbotokról! (videó)

Tudj meg mindent a színpadi bűvészbotokról! (videó)

Tudj meg mindent a színpadi bűvészbotokról! (videó)

Villámgyors, látványos és nem is nehéz – a megjelenő és az eltűnő bot is a legnépszerűbb színpadi bűvészkellékek egyike. Pedig nem tartoznak az ősi trükkök közé: míg az összekapcsolódó karikákat, vagy a híres pohár-golyó játékot évezredek óta ismerik és használják a bűvészek, a megjelenő és az eltűnő bot is kvázi fiatal kellék – egyik pillanatról a másikra söpört végig a világon és vált a bűvészek kedvencévé. 

Ugyanakkor vitás kérdés, pontosan mikor találták fel ezeket a trükköket, az eltűnő bot első ötlete állítólag a Rosini művésznevű lengyel zsidó bűvészé volt, ám szakmai körökben Russell Walsh nevéhez kötik mindkét eszközt és trükköt. Walsh 1935-ben adta ki először az eltűnő bot trükkjét ”Vanishing Cane to Handkerchief” címmel, majd dobta piacra bő tíz évvel később ”Walsh’s Appearing Cane” címmel az első közismert megjelenő botot. A legtöbb ötlet és trükk ezekkel a kellékekkel a legendás argentin Fantasiohoz köthető.

Az első hazánkban használt megjelenő botoknak az egész szakma csodájára járt – egészen a kétezres évek elejéig ritka kelléknek számított, ám az ezredfordulót követően a Figaro Bűvészbolt állandó kínálatában is megjelent, így hamar elterjedt a magyar profi és amatőr bűvészek között az eszköz. 

Mire figyelj a kellékek használatakor? 

 • Ha még sosem használtál megjelenő botot, kezdéshez ne vásárolj be a drágább kivitelből. Az első lépésekhez, a gyakorláshoz és az első fellépésekhez bőven elegendő lesz számodra a műanyag verzió is.
 • A PRO fém bot veszélyes, olyan erővel működik, hogy helytelen használat esetén akár komolyabb kárt is tehetsz magadban. Ugyanakkor kétségtelenül megbízhatóbb, tartósabb és hatásosabb is a fém megjelenő pálca. 
 • Ha PRO megjelenő botod van fémből és vigyázol a kellékre, életed végéig tudod használni.
 • Amennyiben szállítod, illetve fellépésre viszed a megjelenő botod, az eszköz ideiglenesen összecsukható – de arra nagyon figyelj, hogy otthon nyitott állapotban tartsd, ebben az esetben fog legközelebb is szépen és jól működni.

A Figaroban háromféle bűvészbolt kapható különböző verziókban: a megjelenő bot (egy apró kendő változik át egy nagy sétapálcává), az eltűnő bot (itt a hatalmas bot változik át egy, esetleg két szép kendővé) és a fáklyabotot (egy tüzes fáklya változik át fémből készült bottá).

Ezekről az eszközökről külön videókat is forgattunk a Figaro Bűvészbolt YouTube csatornáján, ha bővebben is érdekel a téma, kattints: 

FIGYELEM: Elkezdődött a Figaro Videóverseny közönségszavazása!

FIGYELEM: Elkezdődött a Figaro Videóverseny közönségszavazása!

FIGYELEM: Elkezdődött a Figaro Videóverseny közönségszavazása!

A Figaro Bűvészbolt online közösségi bűvészversenyének közönségszavazása július közepéig tart, az üzlet versenyvideó aloldalán már elérhető az összes induló videója. 

A Figaro Videóversenyre idén közel ötven nevezés érkezett, a videók hossza összesen körülbelül három és fél óra. A verseny győztese 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyer, de a második és harmadik helyezett is értékes nyereményekkel gazdagodik, továbbá az TOP15 videó nevezői sem távoznak majd üres kézzel.

A videóverseny nevezései és videói itt ezen az oldalon tekinthetők meg, szavazni pedig itt lehet. A közönségszavazás IP szürővel és reCAPTCHA védelemmel ellátott, egy szavazás alkalmával az érdeklődők három kedvencükre szavazhatnak majd. A szavazáshoz kötelező három kedvenc kiválasztása. 

A végeredményről a közönségszavazás mellett szakmai zsűri is dönt, Kaszányi Roland, Kelle Botond és Susán Péter értékeli a videókat. Az érdeklődők a versenykiírásról és a pontos szabályokról a figarobuveszbolt.hu videóverseny aloldalán informálódhatnak.

BREAKING: még több nyeremény a Figaro Videóversenyen!

BREAKING: még több nyeremény a Figaro Videóversenyen!

BREAKING: még több nyeremény a Figaro Videóversenyen!

Nem csak a verseny győztese gazdagodik majd értékes nyereményekkel a Figaro Bűvészbolt online közösségi bűvészversenyén: a dobogósok és a TOP 15 helyezett videóinak készítői is nyernek a versennyel. 

A verseny második és harmadik helyezettje a Figaro Bűvészbolttól további egy-egy 5.000 forint értékű vásárlási utalványt kap, a negyedik és tizenötödik helyek között végzők pedig további egy-egy ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal gazdagodnak. Az amatőr és profi bűvészek videós nevezéseit már csak néhány napig, összességében június 15-ig várják a szervezők, a győztes 12 csomag standard Bicycle kártyát, egy 15.000 forint értékű vásárlási utalványt és egy legalább 15.000 forint értékű különleges Figaro ajándékcsomagot nyer. 

Az üzlet felhívásának célja az online szakmai közösségteremtés. Az érdeklődők a versenykiírásról, a jelentkezés módjáról és a szabályokról a figarobuveszbolt.hu videóverseny aloldalán informálódhatnak.